2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    5 gyakorlati tipp a nyaralás utáni munkába álláshoz

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-05-09

    Készüljünk a visszatérésre

    Az elképzelés, hogy milyen lesz, amikor szabadságunk után visszatérünk az irodába és a valóság sokszor köszönő viszonyban sem áll egymással, ezért sokan már a szabadságuk előtt megtervezik, hogy mit csinálnak visszaérkezésükkor.

    A legtöbb emberrel megesik, hogy nyaralás után friss erővel és kreativitással feltöltve kezdenek dolgozni, ami egyből el is párolog pár óra vagy nap alatt, míg próbálják feldolgozni a szabadság alatt felgyűlt e-mailek és teendők sokaságát.

    Ez ellen is tehetünk: végezzük el jó előre azokat a feladatokat, amiket már a szabadság előtt meg tudunk csinálni, esetleg adjuk át őket a helyettesítő kollégáinknak, így nem az első napon lógnak majd a fejünk felett.

    Sokan szeretik az utolsó pillanatig kihasználni a szabadságuk minden pillanatát, míg a szakember azt javasolja, hogy pont az előtt a bizonyos utolsó pillanat előtt térjünk vissza. Fontoljuk meg, annak a lehetőségét, hogy vasárnap helyett szombaton érkezzünk: így lesz idő kipakolni, bevásárolni a fontosabb dolgokat és fejben is megérkezni.

    Ha nyaralunk, akkor valóban nyaraljunk

    Nyaraláskor az legyen a feladatunk, hogy pihenünk. Kapcsoljunk ki. Azért utazunk el, hogy fejben és fizikailag is távol legyünk a munkánktól, ami valóban lehetővé teszi a hatékony, pihentető nyaralást.

    Kapcsoljuk ki a céges telefont, felejtsük a céges e-maileket. Igyekezzünk a lehetőségét is kizárni annak, hogy elérjenek. A valóban nyugodt nyaralás egyik titka az, hogy a feladatainkat időlegesen átadjuk a kollégáinknak, így nem kell azért aggódnunk, hogy elvégzetlen feladatok várnak ránk szabadságunk után.

    Az out-of-office üzenetünkbe is pontosan írjuk be helyettesítő kollégáink elérhetőségét: ez a nyaralót is megnyugtatja, valamint a levélírót is információval látja el. Kivételes esetekben a vezetők valóban fontos ügyekben elérhetőnek kell lenniük, azonban ezzel sem szabad visszaélni.

    hirlevel-20140924-landing-01

    Visszatérés után legyen prioritási sorrendünk

    Legyen tervünk az első munkanapunkra! Ezzel elkerülhetjük, hogy megrohamozzanak a feladatok. Sokan az első nap beleugranak a teendők és a megbeszélések közepébe, hogy minden elmulasztott percet pótoljanak.

    Szakemberek azt tanácsolják, hogy amennyire lehetséges, próbáljuk a második napra halasztani a fontos megbeszéléseket, így szert tehetünk annyi plusz időre, míg feldolgozzuk az felgyülemlett információkat. Tartsuk fent magunknak egy kis időt, míg újra felvesszük a munka fonalát, tájékozódunk a történtekről, hogy újra belerázódjunk a napi munkába: különítsünk el a felzárkózásunkra néhány munkaórát, ezeket állítsuk is be a kalendáriunkba, mert amint elérhetőnek tűnünk, megrohamoznak a feladatokkal, amik felkészületlenül érhetnek.

    A levelek átfutásakor már láthatjuk, hogy melyik lesz fontos és melyik bír ki akár egy-két napot az intézkedésig. A helyzet felmérése után már könnyebben vágunk bele a feladatok megoldásába is.

    Emlékek a nyaralásról

    Sokan hoznak magukkal valamilyen emléket a nyaralásról az irodába. Így egész évben a közelükben lehet az a kis tárgy, ami visszaidézi a kellemes pillanatokat, és oldja a munkával járó stresszt.

    Új szemlélet

    Nyaralás után egy darabig más szemszögből látjuk a feladatainkat, a folyamatokat, amelyek év közben nem tűntek fel. Jó lehetőség lehet átgondolni a régi rutinokat és átalakítani azokat, amennyiben szükségesek. Ennek pozitív hozadékai a jobb időbeosztás, valamint a praktikusabb folyamatok lehetnek.

    (források: www.forbes.comwww.hrportal.hu)


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont