2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Szeptember 8. - A fizioterápia világnapja

    Létrehozás dátuma: 2022-09-08

    1951-ben szeptember 8-án alakult meg a Gyógytornászok Világszövetsége. 1996 óta minden évben ezen a napon ünnepli a szakma a fizioterápia világnapját, megteremtve a lehetőségét annak, hogy elismerjük a páciensekért végzett odaadó munkát.

    A természet energiáit felhasználó gyógyító módszerek gyűjtőneve a fizioterápia. Leggyakrabban mozgásszervi megbetegedések esetén alkalmazhatóak, de a fizioterápia más szakterületeken is jelentős állapotjavulást eredményezhet, pl. neurológiai, kardiológiai rehabilitációban vagy a pulmonológia szakterületén is. Legfontosabb fajtái a mechanoterápia (gyógytorna, gyógymasszázs, ultrahangkezelés, lökéshullámterápia), elektroterápia (TENS kezelés, szelektív ingeráram kezelés, interferenciakezelés, mágnesterápia), hidro- és balneoterápia (vízzel, ill. gyógyvízzel történő kezelés), fototerápia (infravörös terápia, lézeres kezelés) és termoterápia (hő hatásaival történő gyógyítás). Ezek a módszerek a legősibb gyógyítási módszerek közé tartoznak, tapasztalati úton fedezték fel őket elődeink, mára pedig a bizonyítékokon alapuló gyógyítás alapvető részét képezik. Az orvostudománynak ez az ága többnyire az érintett testrészen fejti ki hatását, rövid és hosszú távú eredményeket érhetünk el helyes alkalmazásával, ugyanakkor az egész testre ható gyógyszeres terápiákkal ellentétben minimális mellékhatása van.

    Fizioterápia a Budai Egészségközpontban

    Gyógytornászok Világszövetsége (World Confederation for Physical Therapy, WCPT)

    A szervezet célja, hogy a világon mindenki számára elérhető legyen a szakszerű fizioterápiás ellátás bárhol és bármikor, ha szüksége van rá. Kétévente tudományos kongresszust tart a szervezet, hogy a közösség tagjai találkozhassanak, megoszthassák egymással innovatív ötleteiket.

    Fizioterápia világnapja 2022-ben

    A szövetség 2022-ben a fizioterápia világnapján a degeneratív ízületi gyulladást (oszteoartritisz) helyezte a középpontba. Ezen a napon ismeretterjesztő írások és poszterek segítségével szeretné a szervezet felhívni a figyelmet a problémára és a gyógytornászok szerepére.

    A cikk Fehér Katalin gyógytornász közreműködésével készült el.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Lendüljön formába tavaszi kedvezményünkkel!

    Érsebészeti szakorvosi vizsgálat és dietetikai tanácsadás 20% kedvezménnyel!