2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Covid-19 Ag antigén gyorsteszt

  Vegye igénybe post-COVID szűrésünket és előzze meg a rejtett szövődményeket! Időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 489 5200 telefonszámot.

  A Covid-19 Ag antigén gyorsteszt (Sugentech SGTi-flex COVID-19 Ag) a fertőzést okozó vírus antigénjét mutatja ki. Az antigén a szervezet számára idegen anyag, ezért az immunrendszer védekező reakciót indít ellene. Az antigén gyorsteszt tehát a vírus jelenlétét mutatja ki (míg az antitestteszt a vírus ellen termelt ellenanyag szintjét). A PCR-hez képest alacsonyabb érzékenységű, de annál gyorsabb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének kimutatására szolgál már a betegség korai szakaszában.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a gyorsteszt nem alkalmas a hatóság által kért PCR vizsgálatok kiváltására (pl. karantén alóli felszabadítás, műtét előtti kivizsgálás).

  Ár: 15 000 Ft,-

  PCR, gyorsteszt és ellenanyagvizsgálat már gyermekeknek is

  A Budai Egészségközpontban szeptember 1-től már iskolás korú gyerekek (6 éves kortól) koronavírus tesztelésére is lehetőség nyílik.

  A PCR-vizsgálatot és gyorstesztet a Királyhágó utcai és Váci úti telephelyeken, míg a COVID ellenanyag laborvizsgálatot a Királyhágó utcai és Nagy Jenő utcai rendelőegységekben végezzük. Az ellenanyagvizsgálat más laborvizsgálattal nem vonható össze.

  Hogyan kell készülni a tesztre?

  A vizsgálatot megelőzően éhezés nem szükséges, viszont a vizsgálat előtti 1 órában kerülni kell a dohányzást.

  Hogyan zajlik a teszt?

  A vizsgálat az orrgaratból levett mintából történik.

  Mennyi idő alatt van eredmény?

  Leletét a mintavétel napján, a validálást követően az online ügyfélszolgálati felületünkről tudja letölteni.

  Mi történik, ha pozitív az eredmény?

  Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív” vagy „nem értékelhető” lehet.

  „Pozitív” teszteredmény esetén megerősítésként PCR elvégzése mérlegelendő.
  „negatív” eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal a fertőzés fennállásának lehetőségét, COVID gyanú esetén mindenképpen PCR vizsgálat végzése mérlegelendő.
  „Nem értékelhető” eredmény esetén a vizsgálat ismétlése javasolt.

   _______________________________________________________________________

  szenzitivitás azoknak a betegeknek a százalékaránya a valódi betegek között, akiknek a tesztje pozitív (azaz milyen valószínűséggel mutatja ki a teszt a betegséget valódi fertőzöttség esetén).
  specificitás azoknak az egészségeseknek a százalékaránya a valódi egészségesek között, akiknek a tesztje negatív (azaz milyen valószínűséggel mutatja egészségesnek a nem fertőzött személyt a teszt).

  Ez azt jelenti, hogy ha egy teszt esetében mindkét érték magas, kicsi az álnegatív és álpozitív eredményének valószínűsége.
   

    Szenzitivitás  Specifcitás
  SARS-CoV-2 vírus PCR-vizsgálat    99%    >99%
  COVID-19 antigén gyorsteszt    95.1%      99%

   

  Online COVID-19 tünetellenőrző teszt


  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 380.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 08:00-20:00 között fogadja pácienseink hívását.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A nyolcszoros Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 380.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.