2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  PCR-teszt

  A koronavírus-tesztek iránti nagyfokú érdeklődés arányosan megnövelte a teszteket kiértékelő labor foglalkoztatottságát. Szeretnénk felhívni Pácienseink figyelmét, hogy a labor túlterheltsége miatt az eredményközlés ideje túllépheti a feltüntetett 48 órát. Megértésüket köszönjük!

  PCR-teszt

  A PCR-teszt (SARS-CoV-2 vírus PCR-vizsgálat) az orrból és garatból levett mintában jelenlévő vírus RNS-ét mutatja ki, akár a tünetek megjelenése előtt. A sikeres vizsgálat egyik előfeltétele, a helyes mintavétel és a megfelelő vírusszám jelenléte a mintában. A teszt arra ad választ, hogy a páciens a mintavétel időpontjában fertőzött-e a vírussal.

  Ár: 18 000 Ft,-


  PCR, gyorsteszt és ellenanyagvizsgálat már gyermekeknek is

  A Budai Egészségközpontban szeptember 1-től már iskolás korú gyerekek (6 éves kortól) koronavírus tesztelésére is lehetőség nyílik.

  A PCR-vizsgálatot és gyorstesztet a Királyhágó utcai és Váci úti telephelyeken, míg a COVID ellenanyag laborvizsgálatot a Királyhágó utcai és Nagy Jenő utcai rendelőegységekben végezzük. Az ellenanyagvizsgálat más laborvizsgálattal nem vonható össze.

  Hogyan kell készülni a tesztre?

  A mintavétel eredményének pontossága érdekében a mintavétel előtti 8-10 órában tilos a páciensnek ennie, innia, fogat mosnia, dohányoznia, vagy bármilyen olyan tevékenységet végeznie, amivel befolyásolhatja a nyálkahártya váladékának sűrűségét, összetételét pl.: ne használjon szájvizet, cukorkát ne szopogasson, ne rágjon rágógumit. Kifejezett szomjúság esetén is csak tiszta vizet igyon, de lehetőség szerint ezt is kerülje a vizsgálat előtt 6 órával.

  Hogyan zajlik a teszt?

  A vizsgálat a szájon keresztül hátsó garat-törlet és orron keresztül levett mintából történik.

  Mennyi idő alatt van eredmény?

   Az elvégzett vizsgálatok eredménye leghamarabb 24, legkésőbb 48 órán belül készül el. A vizsgálat eredményét a labor szolgáltató is felteszi az EESZT-be, mely az ügyfélkapun keresztül elérhető.
  Minden lelet a validálást követően online ügyfélszolgálati felületünkből letölthető a mintavétel után leghamarabb 24, legkésőbb 48 órán belül.

  Mi történik, ha pozitív az eredmény?

  Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív” vagy „nem értékelhető minta” lehet.
  Ha a teszt eredménye „nem értékelhető minta”, ismételt tesztelésre van szükség.
  Pozitív” eredmény esetén a pácienst telefonon értesítjük és tájékoztatjuk a további teendőkről.

   _______________________________________________________________________

  szenzitivitás azoknak a betegeknek a százalékaránya a valódi betegek között, akiknek a tesztje pozitív (azaz milyen valószínűséggel mutatja ki a teszt a betegséget valódi fertőzöttség esetén).
  specificitás azoknak az egészségeseknek a százalékaránya a valódi egészségesek között, akiknek a tesztje negatív (azaz milyen valószínűséggel mutatja egészségesnek a nem fertőzött személyt a teszt).

  Ez azt jelenti, hogy ha egy teszt esetében mindkét érték magas, kicsi az álnegatív és álpozitív eredményének valószínűsége.
   

    Szenzitivitás  Specifitás
  SARS-CoV-2 vírus PCR-vizsgálat    99%    >99%

  Online COVID-19 tünetellenőrző teszt


  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 380.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 08:00-20:00 között fogadja pácienseink hívását.