• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  SARS-CoV2 IgM korai antitest teszt vérmintából

  A vizsgálat a koronavírus-fertőzés következtében kialakult korai ellenanyagszintet mutatja ki. Koronavírus-fertőzés esetén, a fertőzés következtében termelődő ellenanyagok közül az IgM a korai (pár hétig), az IgG a későbbi (hónapokig) immunglobulinok kimutatása kapott teret a labordiagnosztikában. Az IgM megfertőződést követően leghamarabban átlagosan a 7. naptól válik pozitívvá.

  Fontos, hogy a jelenleg is aktívan zajló, fertőzőképes és a már gyógyulásban lévő, már nem fertőző stádium fennállása között a laborvizsgálatok mellett csak a komplex klinikai-, epidemiológiai kép ismeretében lehet döntést hozni.

  Az alábbi összefoglaló ábrán látható, hogy a fertőzés során a vírus örökítőanyaga (SARS CoV2 RNS) és antigénje, valamint a fertőzésre adott immunválasz során megjelenő korai (IgM) és késői (IgG) ellenanyagok a megfertőződéshez képest mikor és meddig mutathatóak ki.

  Antigén és antitest arány a fertőzés óta eltelt napokhoz viszonyítva.

  Felhívjuk figyelmét, hogy ez a teszt nem alkalmas a hatóság és az egészségügyi szolgáltatók által kért antigén gyorsteszt és PCR-vizsgálatok kiváltására (pl. karantén alóli felszabadítás, műtét előtti kivizsgálás, stb.).

  Ár: 11 000 Ft,-

  PCR, gyorsteszt és ellenanyagvizsgálat már gyermekeknek is

  A Budai Egészségközpontban szeptember 1-től már iskolás korú gyerekek (6 éves kortól) koronavírus tesztelésére is lehetőség nyílik.

  A PCR-vizsgálatot a Királyhágó utcai, antigén gyorstesztet a Királyhágó utcai és Váci úti telephelyeken, míg a COVID ellenanyag laborvizsgálatot a Királyhágó utcai, Váci úti és Nagy Jenő utcai rendelőegységekben végezzük.

  Hogyan kell készülni a tesztre?

  A vizsgálatra nem szükséges külön készülni.

  Hogyan zajlik a teszt?

  A vizsgálat vénás vérből történik.

  Mennyi idő alatt van eredmény?

  Az elvégzett vizsgálatok eredménye leghamarabb 48, legkésőbb 72 órán belül készül el. A vizsgálat eredményét a labor szolgáltató is felteszi az EESZT-be, mely az ügyfélkapun keresztül elérhető.
  Minden lelet a validálást követően online ügyfélszolgálati felületünkből letölthető a mintavétel után leghamarabb 48, legkésőbb 72 órán belül.

  Milyen eredményt mutathat a teszt?

  A korábban végzett kvalitatív, minőségi SARS-CoV2 ellenanyagteszt eredménye „negatív” vagy „pozitív” lehetett. Negatív teszteredmény esetén a vénás vérmintában nem volt detektálható, pozitív teszteredmény esetén a mintában detektálható volt SARS-CoV2 vírus elleni antitest jelenléte, amely egyaránt jelenthet korábban átvészelt fertőzést, vagy immunizációt, de objektíven számszerűsíthető eredményt ez a teszttípus nem volt képes adni.
  A jelenleg végzett kvantitatív SARS-CoV2 ellenanyagtesztek eredménye ezzel szemben számszerű értéket ad, amely egyaránt jelenthet korábban átvészelt fertőzést, vagy immunizációt. Felhívjuk a figyelmet, hogy az ellenanyagszint számszerű értéke nem egyenlő a SARS-CoV2 vírus elleni védettséggel, amellett, hogy a kettő bizonyosan összefügg, a kettő közti arány jelenleg is tudományos kutatások témája.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 350.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    

   

  Szeretne első kézből értesülni:

  • aktuális kedvezményes vizsgálatainkról
  • szakértőink prevenciós cikkeiről
  • feliratkozott pácienseink részére elérhető exkluzív tartalmakról
  • szakmai újdonságainkról?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre most és május 31-ig 15% kedvezményt biztosítunk számos
  szakorvosi vizsgálatunk díjából! Feliratkozom!