• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Fogászati panoráma röntgenvizsgálat

  Mi a vizsgálat célja?

  Az OP (ortopántomogáfia) felvétel egy speciális röntgenfelvétel, mely rétegvizsgálat elvén alapul és ennek során egyszerre, szimmetrikus elhelyezkedésben ábrázoljuk a felső és alsó állkapcsot és a fogakat. Géptípustól függően a vizsgálat készülhet hagyományos módon röntgen filmre, illetve digitális módszerrel is. A felvétel segítségével a fogorvosok gyors áttekintést kapnak a fogakról és a környező csontokról. Leggyakrabban a fogászati szűrésekben, kezelésekben és a góckutatásban használják.

  Milyen előkészítés szükséges?

  Előkészítést nem igényel.

  Hogyan végezzük a vizsgálatot?

  A felvétel álló helyzetben készül. A fejet szimmetrikus beállítással egy fejtartóba rögzíti az asszisztens úgy, hogy közben a páciens a metszőfogakkal egy úgynevezett ráharapóra harap. Ezzel biztosítjuk azt, hogy a fej felvétel közben ne mozogjon és a megfelelő rétegről jó minőségű kép készülhessen.

  Mikor kontraindikált a vizsgálat?

  Bármilyen típusú a gép, a felvétel röntgensugárral készül. Ezért terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott. Ezen állapotokról a kezelőorvost tájékoztatni kell, az ő feladata a vizsgálat elvégzésének mérlegelése. A biztonság kedvéért, a felvételt készítő röntgen asszisztensek is rákérdezhetnek erre a páciens érkezésekor.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 330.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Foglaljon időpontot hétköznap 08:00 - 20:00 között a +36 1 489-5200 számon!

    

  Informatikai rendszer megújulás

  ×

  Átmenetileg szünetel az online foglalás. Részletek