• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Dentálhigiénia

  A fogászati higiénikus vagy másnéven dentálhigiénikus tevékenysége elméleti, vagyis tanácsadói és gyakorlati feladatokra osztható. A tanácsadói teendők a szájápolási eszközök bemutatásától a fogszabályzók és fogpótlások használatának ismertetésén át egészen az étkezési javaslatokig terjed. Önálló tevékenységei közé tartozik számos gyakorlati feladat, melyek közül a legfontosabbak a fogkő eltávolítás, a polírozás, a professzionális fogtisztítás, de számos egyéb kezelés során is asszisztál a fogorvosi munkához. A dentálhigiénikus hozzájárul a tudatos szájhigiénia kialakításához és a fogak egészségének megőrzéséhez.

  Dentálhigiénia

  Professzionális ultrahangos fogkő-eltávolítás

  A fogkő-eltávolításnak nem csak esztétikailag pozitív hatása fontos, hanem számos kedvező egészségügyi befolyása lehet. A fogkő kialakulását a nyálban található ásványi sók és a lepedék együtt idézik elő. A folyamatosan jelenlévő fogkő fogínygyulladáshoz későbbiekben, ínysorvadáshoz, fogágybetegséghez vezethet, amely a fogak elvesztésének második leggyakoribb oka. Kellemetlen leheletet is okozhat a felrakódott fogkő, a letapadt baktérium massza. A fogkő-eltávolítás során egy készülék nagy frekvencián rezeg és ezáltal távolítja el a fogkövet, az elmeszesedett plakkot. A kezelés nem jár nagy fájdalommal, inkább némi kellemetlenségre lehet számítani, de erre sem minden esetben (gyulladt fogínynél és sok fogkő jelenléténél nagyobb az esély rá).  Fél vagy egy évente szükséges a kezelés, de ez is egyénenként változhat. A fogkő bármelyik életkorban kellemetlenségeket okozhat az emberek életében. Kismamák számára is fontos lehet ez a beavatkozás hiszen a hormonális változások hajlamosítanak ínygyulladásra.

  Sópolírozással kiegészített ultrahangos fogkőeltávolítás

  Professzionális ultrahangos fogkőeltávolítás után a sópolírozás segítségével az elszíneződött fogak kémiai behatás nélkül kaphatják vissza fehérségüket. Ilyenkor a lerakódott elszíneződések gyengéd eltávolítása történik. Az ehhez használt készülék finom őrlésű sópor, víz és levegő keverékét nagy nyomással fújja ki, ezáltal simábbá és fényesebbé válik a fogak felszíne. A sópolírozás megszünteti a lepedék okozta kellemetlen leheletet és szájízt.

  Szájhigiénés tanácsadás

  A dentálhigiéniai tanácsadás során részletesen bemutatjuk a helyes szájápolási és fogtisztítási módszereket, mozzanatokat, eszközöket, ezen kívül kitérünk a megfelelő eszközök használatára (fogselyem, fogköztisztító kefe). Személyre szabottan, a páciens egyedi fogászati jellemzőinek megfelelően történik a tájékoztatás. A fogászati higiénikus nem csak instruálja, hanem motiválja is a pácienseket tudásának átadásával, segít kifejleszteni az egészséges száj- és fogápolási szokásokat. Az így kialakított mindennapi dentálhigiéniai rutinnak nagy szerepe van a kellemetlen panaszok megelőzésében.

  Kapcsolódó cikkek

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 21 év tapasztalatait és 380.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 08:00-20:00 között fogadja pácienseink hívását.

  November a férfi egészség hónapja

  Tegyen ön is egészsége megőrzéséért, és vegyen részt vizsgálatainkon 20% kedvezménnyel novemberben!