• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar
  Szakrendelések

  Gyermekradiológia

  Az ember számára a legfontosabb dolog a világon az egészség, mert ha az van, akkor minden lehetséges. Fizikai és lelki mivoltunk ennek függvénye. Ha egészségesek vagyunk, akkor megadhatjuk magunknak és családunknak a szellemi, anyagi biztonságot és függetlenséget.

  gyermekradio

  A felnőtt ember saját egészségénél csak a gyermeke egészségét tartja fontosabbnak, mivel Őt magánál is jobban szereti. Az egészség megóvásában a legfontosabb lépés a megelőzés. Szerencsés dolog - ha megtehetjük - hogy esélyt sem adunk a betegség kifejlődésének, annak, hogy eluralkodjon a szervezetünkön. Csírájában kell megoldani, megsemmisíteni a normálistól kórosan eltérő szervezeti jelenségeket, betegségeket.

  Ezért nagyon fontos a megelőzés, "a prevenció", hogy megőrizzük azt az életenergiát, amellyel egyébként a betegség ellen küzdenénk. Őrizzük meg ezt az energiát, hogy a jólétünk és boldogságunk kialakítására és stabilizálására fordíthassuk!

  Mit vizsgálunk?

  A csontos koponyán belül a kutacson keresztül, amíg az nyitott, az agyállományt vizsgáljuk. Az agykamrák tágasságát, elhelyezkedését, az agyállomány szerkezetét nézzük, melyen jól látszik az esetleges sérülés, vérzés, az oxigénhiány következményei. Fejlődési hiányokat, variációkat keresünk, mint pl. a corpus callosum agenesia, mely az agy egy bizonyos részének a hiánya.

  • Újszülöttkor: koponya, has, korai csípőszűrés 6-8 hetes korban

  • Csecsemőkor: koponya, has, csípő 6 hét 12 hónap között

  • Kisdedkor: has, csukló, pajzsmirigy 1-6 éves kor között

  • Iskoláskor: has, térdízület, ivarszervek 6-14 év között

  • Ifjúsági kor: mellkas, has, ivarszervek 14-18 év között

  A vizsgálatok döntő többsége ultrahang vizsgálat, mely nem fájdalmas, káros hatása nincs, könnyen kivitelezhető, ismételhető.

  Minden életkorban keressük a fejlődési rendellenességeket, a gyermekkorra jellemző daganatos betegségeket valamint a heveny vagy krónikus megbetegedéseket melyek akadályozzák a gyermek fejlődését. A gyermekek korának megfelelő vizsgálati csomagokba igyekeztünk olyan vizsgálatokat választani, melyek nem fájdalmasak, és káros hatásuk sincs.

  Intézetünkben gyermekgyógyász, gyermek ultrahang specialista és röntgen szakorvos áll az Önök rendelkezésére. Eddig a szűrővizsgálatokról beszéltünk, azonban vizsgálataink másik részét a betegségekkel kapcsolatos klinikai, laboratóriumi, ultrahang valamint röntgenvizsgálatok teszik ki. Ezek a vizsgálatok már nem szűrő jellegűek, hanem a fennálló betegségekkel kapcsolatosak, a meglévő problémáknak megfelelőek.

  Érdeklődjön az ajánlott gyermek szűrővizsgálati csomagokról, és betegség esetén forduljon hozzánk bizalommal!

  A hasi ultrahangon a hasi szerveket: májat, lépet, veséket, beleket, ivarszerveket vizsgáljuk, azok hiányát fejlődési rendellenességeit keressük. A legtöbb elváltozás a veséken fordulhat elő, hiszen az anyaméhben a fejlődés során azok teszik meg a leghosszabb vándorutat, amíg végül is a helyükre kerülnek.

  A csuklóízület ultrahang vizsgálatánál a csontkort vizsgáljuk. Ezzel a módszerrel fájdalom nélkül megállapíthatjuk a csontérést, az érés zavartalanságát. És ezt bármikor, káros hatás és fájdalom nélkül megismételhetjük.

  Csípővizsgálatkor azok gyengeségét, ficamát keressük. Nagyon fontos, hogy egészséges legyen a csípőízület, hiszen ez a feltétele a szabályos állásnak, járásnak. Nem beszélve arról a tényről, hogy gerincünk későbbi fejlődését is befolyásolják.

  A pajzsmirigy nagysága, szerkezete felvilágosítást ad a hormont termelő mirigy esetleges betegségeiről, hiszen vannak családok és vidékek ahol ez halmozottan előfordulhat a jódhiány miatt.

  Napjainkban fontos dolognak tartjuk az ivarszervek fejlődési rendellenességeinek a feltárását, különösen fiúgyermekeknél, későbbi nemzőképesség zavartalansága érdekében. Lányoknál is fontos ugyanez, valamint az emlők vizsgálata.

  Fontos lehet még a térdízületek ultrahang vizsgálata, melyek során nem a jól ismert felnőttkori betegségeket keressük, hiszen azok ritkábban fordulnak elő. Ebben az esetben is a kiskamasz korra olyannyira jellemző eltérést a sokszor fájdalmas "rosszcsont-térd" okát keressük, s találjuk meg.

  A gyermek orvosa vagy szülője kérésére más vizsgálatokat is elvégzünk, de ebben az esetben konzultálunk gyermekgyógyászunkkal a vizsgálat szükségességét illetően.

  Miért nyújt többet a Budai Egészségközpont?

  Betegség megelőző alap-programunk szerves része a gyermekek szűrővizsgálata. Erre azért van szükség, hogy a betegségeket még tünetmentes fázisában felismerjük, és minél hamarabb kezeljük.

  Gyermekkorban nagyon fontos a fejlődési rendellenességek, variációk felismerése, melyek előbb-utóbb az illető szervek működési módosulásához, rendellenességéhez majd tönkremenéséhez vezetnek. A másik nagyon fontos dolog a gyermek fejlődésének zavartalansága. Ha a fejlődés megáll, vagy nem a gyermek korának megfelelő, ki kell deríteni az okát. Ez lehet a szervek fent említett fejlődési rendellenessége, azok heveny vagy krónikus betegsége vagy valamilyen enzimopatia, enzimhiány vagy módosulás.

  Mindezeket a finom tüneteket a szülő nem mindig érzékeli, ezért bizonyos életkorokban szakemberhez kell fordulni. A harmadik nagyon fontos dolog: a jó vagy rosszindulatú daganatos betegségek minél koraibb kiszűrése, mely betegségek a gyermekeket sem kímélik. Ezért van különösen kiemelt fontossága a különböző életkorokban összeállított szűrőcsomagoknak.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 330.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Foglaljon időpontot hétköznap 08:00 - 20:00 között a +36 1 489-5200 számon!

    

  Tájékoztatás rendszerátállásról

  ×

  Üzemszünet október 14. 20:00-tól október 17. 24:00-ig. Részletek