2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Gerincgyógyászat, gerincsebészet

  Foglaljon időpontot szakrendelésünkre!

  Következő online elérhető időpont: 2023.10.02., hétfő

  Amennyiben online rendszerünkben nincs elérhető időpont, érdeklődjön telefonos ügyfélszolgálatunkon!
   

  A mozgásszervi sebészeti és konzervatív ellátáson belül kiemelt figyelmet kap a gerincpanaszok komplex kivizsgálása és kezelése. Egészségközpontunk megvalósítja egy korszerű gerincgyógyászati centrum összes funkcióját. A Budai Egészségközpontban a gerincbetegségek ellátására mind a diagnosztikus, mind a terápiás lehetőségek széles spektruma rendelkezésre áll, szükség esetén pedig mód van kórházi kezelés biztosítására is.

  Diagnosztika, kivizsgálási eljárások

  gerincbetegségek okainak felderítése, mindazon kivizsgálási eljárások sora, melynek alapján fény derül a gerincfájdalmak kóreredetének tisztázására. Ennek érdekében a Budai Egészségközpont helyben biztosítja a szakorvosi vizsgálatokon és konzultáción túl a teljeskörű laboratóriumi vizsgálatokat és a radiológiai vizsgálatok elvégzését, valamint lehetőség van a ma leginkább korszerű és a porckorong-elváltozások, porckorongsérv vagy porckorong kopás kimutatásában használatos mágneses rezonanciás vizsgálat (MR) megszervezésére. A diagnosztikus központokban az esetlegesen szükséges komputertomográfiás vizsgálat (CT), egyéb kiegészítő diagnosztikus csontvizsgálatok, mint csontizotóp, vagy csontdenzitometria (csontsűrűség mérés) elvégzése is megoldható. Egyes esetekben előfordul, hogy a gerincpanaszok hátterében nem a gerinc szervi elváltozása áll. Ilyen esetekben az Egészségközpontban jelenlévő széles szakorvosi ellátás lehetőséget nyújt kiegészítő kivizsgálásra, differenciál diagnózis felállítására.

  A gerincgyógyászat és gerincsebészet során kiemelt figyelmet kap a gerincpanaszok komplex kivizsgálása és kezelése.

  Terápia, kezelési elvek

  Konzervatív, azaz a nem műtéti kezelések esetében járóbeteg ellátás, de szükség esetén, a kórházi háttér* biztosításával bentfekvő betegként történő gyógykezelés is lehetséges. Célzott mozgásterápia, gyógytornász szakember irányításával betanított egyéni és aktuális állapotra szabott gyógytorna, szükség esetén akár többféle elektroterápia adható. Amennyiben injekciós technikák, infúziós kezelés szükségessége is felmerül, Intézetünkben kúraszerű ellátást is alkalmazunk.

  gyógytorna betanulást követően pácienseink hanganyagot kaphatnak, melyen a saját egyéni gyógytornájuk hallható. Mindemellett manuálterapeuta gyógymasszőr eredményes munkája segíti betegeink teljes gyógyulását. A kezelés időtartama során folyamatos kapcsolattartás és visszajelzés biztosított a kezelőszemélyzet, gyógytornász, gyógymasszőr és kezelőorvos között.

  Gerincsebészeti beavatkozás szükségessége esetén korszerűen felszerelt és magas szakmai színvonalat és teljes körű gerincsebészeti és konzervatív gerincgyógyászati ellátást nyújtó, a Budai Egészségközpont részeként működő Országos Gerincgyógyászati Központ áll rendelkezésre.

  A cikk dr. Lajos Éva közreműködésével készült. 


  Kapcsolódó cikkek


  Mikor válik mindenképpen szükségessé a porckorongsérv-műtét, hogyan zajlik a beavatkozás, mit tapasztal a páciens a műtétet követően? Erős Antónia ezekről és a rehabilitációról is kérdezte Dr. Hoffer Zoltán gerincsebészeti szakmavezető főorvost.

  Dr. Lazáry Áron PhD, Intézetünk gerincgyógyász, gerincsebész főorvosa a legelterjedtebb gerincgyógyászati problémákról, a korosodó gerinc rendellenességeiről nyújt felvilágosítást, sőt a gerincműtétek tervezésének menetébe is betekintést enged.

  Alábbi videónkban Dr. Lazáry Áron PhD a gerincműtéteket megelőző felkészülési időszakról oszt meg fontos tudnivalókat.

  Dr. Szövérfi Zsolt videóinterjúnkban a gerincdaganatokról világosítja fel pácienseinket. Tudja meg, vannak-e specifikus tünetei a gerincdaganatoknak, milyen gyakori betegségnek számít, és tehetünk-e bármit a megelőzés érdekében.

  Páciens visszajelzés gerincgyógyászati szakrendelésünkről


  Forduljon szakembereinkhez!

  A nyolcszoros Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Fókuszban a női egészség

  Nőgyógyászati, reumatológiai, szemészeti, labordiagnosztikai, fül-orr-gégészeti, gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálatok 20% kedvezménnyel