• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  2022-es cikkek

  Szombati nyitvatartás

  Foglaljon időpontot október 15-ére!

  A Kutatók Éjszakája - 3D szimuláció és nyomtatás a személyre szabott gerincsebészetért

  A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.

  Mi történik a bronchoszkópos vizsgálat során?

  Intézetünk új szolgáltatásaként elérhetővé vált a bronchoszkópos beavatkozás. A magánellátásban alig elterjedt hörgőtükrözés elengedhetetlen egyes tüdőbetegségek körültekintő és precíz vizsgálatához.

  Ismerjük fel idejében az epilepsziát! - Interjú Dr. Kalóczkai Andrea neurológussal

  Az emberi agy olyan természetű, hogy hajlamos epilepsziás rohamokat elindítani. Ezek különböző tünetekkel és súlyossággal jelentkezhetnek egyes betegeknél és rengeteg eltérő ok húzódhat meg a betegség hátterében.

  A sebészet forradalma - Interjú Dr. Ledniczky Györggyel a laparoszkópos eljárásról

  Intézetünk sebész főorvosa, Dr. Ledniczky György az eljárás hőskorában az Egyesült Államokban ismerte és tanulta meg a módszert, majd az egyik első hazai laparoszkópos centrumban folytatta munkáját.

  Nem csak a géneken múlik az őszülés

  Van, akit már a húszas éveiben, és van, akit csak ötvenéves kora körül, de az őszülés előbb-utóbb mindenkit utolér.

  Szeptember 8. - A fizioterápia világnapja

  1951-ben szeptember 8-án alakult meg a Gyógytornászok Világszövetsége. 1996 óta minden évben ezen a napon ünnepli a szakma a fizioterápia világnapját, megteremtve a lehetőségét annak, hogy elismerjük a páciensekért végzett odaadó munkát.

  Hogyan szabaduljunk meg a karantén alatt összegyűlt extra kilóktól?

  A karanténidőszak után sokan észrevették magukon, hogy a home office, valamint a testmozgás és a tudatos táplálkozás hiánya miatt bizony felhalmoztak némi súlyfelesleget, és szűkebb lett kedvenc ruhájuk.

  Nyaralás utáni boldog munkakezdés? Miért ne?!

  Hogyan tudjuk zökkenőmentessé tenni az átállást és felvenni újra a fonalat anélkül, hogy eluralkodna rajtunk a rosszkedv vagy esetleg a munkaundor? Andrássy Fanni, intézetünk pszichológusa hasznos tanácsokkal lát el minket.

  „A betegeim inspirálnak” - interjú Dr. Herczeg Zsuzsanna belgyógyásszal

  Interjúnk során beszélgettünk szakmaválasztásáról, a leggyakoribb belgyógyászati problémákról, azok megelőzési lehetőségeiről, valamint a testi és lelki egészség kapcsolatáról!

  Miért jó nyár végén, kora ősszel elkezdeni az életmódváltást? - Interjú Wolher Veronika dietetikussal

  Szerencsére egyre többen gondolkoznak egészségtudatosan, ezért el is határozzák magukat az életmódváltás mellett. Ez számos kihívással jár, de a nyári időszak segítséget jelenthet a célok elérésében.

  Tájékoztatás Magyarország hepatitis A járványügyi helyzetéről

  A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a fertőző májgyulladás (hepatitis A) járványügyi helyzetében változás következett be.

  Előzzük meg a koronavírus-fertőzéseket!

  A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint több városban is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, ami - indirekt módon - a vírusürítők számának emelkedését jelzi.

  Vigyázzunk a szemünkre nyáron!

  A napfény, a fénylő víztükör a nyár elmaradhatatlan kellékei. Ám hiába a gyönyörű látvány, a napsütés és a víz felszínéről visszaverődő napsugarak nemcsak a bőrünkre, de a szemünkre is veszélyesek lehetnek.

  Nyári leállás telephelyünkön

  Zárvatartás és szünetelő szűrővizsgálatok

  Vállficamtól az ízületi kopásig

  Vállunk az egyik legmozgékonyabb ízületünk, anatómiai összetettségéből következik, hogy nagyon különböző sérülések, betegségek jellemzik.

  "A szívünkkel is lássuk a világot!"

  A Mozdulj! Közhasznú Egyesület egyik legfontosabb programja során az egyesületi tagok látássérült és vak emberekkel együtt kerülik meg a Balatont.

  A hipertermia életveszélyes is lehet!

  A nyári hőséget mindenki nehezen viseli, kimelegszünk, az arcunk kipirul, izzadni kezdünk. A szervezetünk tehát reagál a megemelkedett hőmérsékletre, a verejtékezés pedig segít lehűteni a testünket.

  Kiszáradás is okozhat szédülést!

  A szédülés hátterében számos betegség állhat, de nyáron sokszor pusztán a folyadékpótlás hiánya vezet ehhez a kellemetlen tünethez.

  Egy precíz szakma sok különleges alterülettel - Interjú Dr. Dóka Imre fül-orr-gégésszel

  Intézetünk új fül-orr-gégész szakorvosa, Dr. Dóka Imre számára a legfontosabb irányelvek gyógyítói munkája során az alaposság, a holisztikus szemlélet és az egyénre szabott ellátás.

  Belgyógyászunk útipatikája - Ezeket a gyógyszereket vigyük magunkkal nyaraláskor!

  Amikor izgatottan készülünk a várva-várt nyaralásra, a csomagunk összeállításakor a legutolsó, ami eszünkbe jut, az az orvosi csomag.

  Hogyan kerülhetők el a munkahelyi balesetek?

  Baleset nemcsak otthon, de a munkahelyünkön, vagy oda tartva is érhet minket, sőt akár irodai munkakörben is történhetnek sérüléssel járó balesetek.

  Gyógyítás egy tenyérnyi területen - Interjú Dr. Szalontay Tibor kézsebésszel

  Kezünk az egyik legfontosabb testrészünk, melyre keveset gondolunk helyes működése esetén. Jelentősége akkor igazán szembetűnő, amikor valamilyen probléma miatt nem tudjuk szabadon használni.

  Díjátadó a magyar egészségügy napja alkalmából

  1992 óta minden év július 1-én, Semmelweis Ignác születésnapján ünnepeljük a Magyar Egészségügy Napját.

  Hőségriasztás

  A rendkívüli hőség számos egészségügyi problémát okozhat, ezért III. fokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén.

  Július elseji zárvatartás

  Július 1. a Magyar Egészségügy Napja, ami az egészségügyi dolgozók számára egyben munkaszüneti nap. Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy ezen a napon telephelyeink zárva lesznek.

  Asztmával nyáron

  A Budai Egészségközpont allergológus szakorvosától az alábbiakban megtudhatjuk a legfontosabbakat a nyári asztmáról.

  Intenzív terápiás osztály és high-tech műtői környezet a Budai Egészségközpontban

  Privát fekvőbeteg osztályunkon végzett műtétek esetében a betegbiztonság egyik legfontosabb garanciája az intenzív terápiás osztály, melye egyedülálló módon a magánszolgáltatók közül csak a Budai Egészségközpontban létezik.

  Hatalmas a tudásanyag egy-egy ízületről - Interjú Dr. Schandl Károly PhD vállspecialista ortopéd orvossal

  Tapasztalt ortopéd orvosainkhoz csatlakozott Dr. Schandl Károly vállspecialista, akit a gyógyítói hivatásról és speciális szakterületéről kérdeztünk.

  Rendszerkarbantartás

  Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy ma délután 13:30 és 17:00 között a Budai Egészségközpont weboldala rendszerkarbantartás miatt időnként nem lesz elérhető.

  Aki az orvosszakmaiság letéteményese - Interjú Dr. Szövérfi Zsolt PhD orvosigazgatóval

  Tekintse meg Dr. Szövérfi Zsolt PhD gerincsebésszel készített interjúnkat!

  Első az ügyfélközpontúság - Interjú Csesznok Miklós minőségirányítási igazgatóval

  Intézetünk alapítása óta kiemelt jelentőségű szolgáltatásaink magas minőségének biztosítása. Annak érdekében, hogy ezt egy objektív rendszerrel alátámasszuk, 2008 óta folyamatosan szabványok szerint dolgozunk.

  Díszoklevelet kapott Nagy Nemestóthy Csilla ápoló

  A Magyar Ápolási Igazgatók 30 éves jubileumi konferenciáján Nagy Nemestóthy Csilla ápolónkat díszoklevéllel tüntették ki.

  Tegyünk az egészséges bélflóráért!

  Ki ne ismerné az érzést, amikor a hasunk puffadt, feszít, gyakran megyünk a mellékhelyiségbe, vagy éppen ellenkezőleg, csak nagy ritkán jön ránk a szükség.

  Az önállóság feltétele a szakmai tudás - Interjú Molnár-Lovasi Rebeka dentálhigiénikussal

  Intézetünk fogászati ellátása dentálhigiéniai szolgáltatásokkal bővült, ennek kapcsán beszélgettünk Molnár-Lovasi Rebeka klinikai fogászati higiénikussal.

  Mit kell tudni a majomhimlőről?

  Az elmúlt napokban egyre többet hallani a majomhimlőről és az általa okozott járványról, ami számos kérdést vet fel, mivel a fertőzések korábban főként afrikai utazások és fertőzött állatokkal való érintkezés után következtek be.

  „Május végén a felmondási tilalom véget ér, így őszre kiderülhet, hogy marad-e elég orvos az állami kórházakban”

  Terveinket arra is alapozzuk, hogy változik a biztosítási környezet és bárki hozzáférhet a magánszolgáltatásokhoz - mondta Csernavölgyi István, a Budai Egészségközpont új vezetője.

  Komplex gerincdaganat-műtét intézetünk szakkórházában

  Intézetünk szakkórházában, az Országos Gerincgyógyászati Központban (OGK) a közelmúltban két ilyen műtétet is végeztek, melyek során a sebészek munkáját különleges, a tumort és környezetét megjelenítő 3D nyomtatott modellek segítették.

  Vajon mit jelent az ALP, GOT, GPT és GGT?

  Laboreredményeket szemlélve gyakran láthatjuk ezeket a rövidítéseket, melyek a máj állapotáról árulkodnak, de vajon mit jelentenek, mire utalhatnak értékeik?

  Modern technológiák az urológiában

  A május 6-án 12. alkalommal megszervezett „Minimál invazív eljárások az urológiában” elnevezésű orvosi szimpóziumon intézetünket Dr. Póth Sándor főorvos képviselte.

  Május 12. - Az ápolók nemzetközi napja

  1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, a Lámpás Hölgyként is ismert brit ápolónő.

  A gyermekkori elhízás komoly veszélyeket rejt magában

  A május 15-i európai elhízás elleni nap alkalmából intézetünk belgyógyász szakorvosát kérdeztük, hogy miért olyan fontos, hogy időben kezeljük a problémát és milyen káros hatása van a túlsúlynak a gyermekek egészségére nézve.

  A kommunikáció a gyógyítás része - Interjú Dr. Ganyecz Máté urológussal

  Interjúnkban a leggyakoribb urológiai problémákról és azok megelőzési lehetőségeiről, műtétes beavatkozásokról, továbbá változatos külföldi, illetve hazai tapasztalatairól kérdeztük.

  Újra kapható a Gerinckontroll c. könyv!

  Intézetünk szakkórházában, az Országos Gerincgyógyászati Központban újra kapható a Gerinckontroll c. könyv.

  Szemünkre is veszélyes a magas vérnyomás

  A magas vérnyomás, mely hazánkban a népesség több mint 15%-át érinti, a szem egészségét is veszélyeztetheti.

  Munkamánia vagy túlzott szorgalom?

  Sokan úgy érezzük, hogy teljesen természetes, ha későn végzünk a munkával, vagy ha még otthon is előkerül a számítógép, miután lefeküdt a család.

  Kortól független ortopédiai problémák – beszélgetés Dr. Udvarhelyi Iván főorvossal

  Dr. Udvarhelyi Iván ortopéd főorvos, a csípő- és térdízületek szakértője megkezdte rendelését intézetünk járóbeteg szakellátásában.

  Csontritkulás: a csontok néma betegsége

  Sokan az első csonttörésig nem is tapasztalnak tüneteket. A Budai Egészségközpont reumatológus szakorvosát kérdeztük a betegségről.

  Miért fontosak a szűrővizsgálatok?

  Sokan kezelhető vagy megelőzhető betegségben vesztik életüket.

  Nálunk valóban számít az ügyfél véleménye - beszélgetés Kiss András marketing és értékesítés igazgatóval

  Az idén 21. éve működő intézményünk teljes körű járóbeteg szakellátást nyújt magánszemélyek és vállalati dolgozók számára.

  Április 10. a nemzeti rákellenes nap - Életmódváltással a daganatok ellen

  Ezen a napon született 1849-ben a hazai rákkutatás egyik úttörője és az Országos Rákbizottság alapítója, Dr. Dollinger Gyula.

  7 fájdalomtípus, amivel minél hamarabb forduljunk orvoshoz

  A Budai Egészségközpont belgyógyász szakorvosa összefoglalta, melyek azok a fájdalomtípusok, amelyekkel orvoshoz kell fordulni.

  Profi csapat, kiemelkedő betegellátás – Interjú Dr. Hidas Péterrel, a privát fekvőbeteg-osztály vezetőjével

  Dr. Hidas Péter PhD főorvost kérdeztük a sportsebészetről, illetve arról, hogy az általa vezetett privát fekvőbeteg-ellátás milyen területeken várja a gyógyulni vágyó pácienseket.

  Az emésztés hasznos segítője, az epe

  Az epe a májsejtek által termelt zöldessárga színű váladék, amelynek fontos szerepe van.

  Gerincműtét testközelből - Egyedülálló dokumentumfilm készült intézetünk szakkórházában

  Intézetünk szakkórháza, az Országos Gerincgyógyászati Központ adott otthont egy, Magyarországon egyedülálló dokumentumfilm elkészítésének, amely valódi időben, valós körülmények között mutatja be a gerincferdülés műtéti kezelésének folyamatát.

  Érvek a fogamzásgátló tabletták mellett és ellen

  Hatvan éve ismerjük és használjuk a fogamzásgátló tablettákat, és ez idő alatt sem csitult a vita ezek előnyeiről és hátrányairól.

  A beteg java a legfőbb törvény - Interjú Dr. Csernavölgyi István vezérigazgatóval

  Dr. Csernavölgyi István értékelte a 2021-es év főbb eseményeit, így a Budai Egészségközpont (BEK) járványkezelését, valamint a digitális fejlesztéseket.

  Inszomnia: Minden második magyar ember érintett

  A felnőtt lakosság nagyjából fele legalább egyszer megtapasztalta már a rövid ideig tartó álmatlanságot, a magyarok 10 százaléka pedig tartós inszomniától szenved.

  Hazafiúi helytállás, kiemelkedő orvosi pálya

  Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc honvédorvosaira emlékezünk a Budai Egészségközpontban.

  Vegye igénybe szolgáltatásainkat március 26-án is!

  A Budai Egészségközpont március 26-án, az áthelyezett munkanapon is nyitva tart.

  Mit árul el a vizeletünk színe?

  A március 12-i vese világnap alkalmából intézetünk szakorvosa összefoglalja, milyen elváltozásokra utalhat a vizeletünk aktuális színe.

  A petefészekrák 7+1 tünete

  A petefészekrák az ötödik leggyakoribb rákos megbetegedés a nők körében. Olvassa el a Budai Egészségközpont nőgyógyász szakorvosának összefoglalóját a témában!

  Látogatási szabályok 2022. március 03-tól

  Tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpont fekvőbeteg osztályain az alábbi látogatási szabályok vannak érvényben

  Ismét megválasztottuk legjobb dolgozóinkat

  A Legjobb dolgozó-választás díjazottjait kérdeztük feladatköreikről, munkavégzési szokásaikról, illetve arról, hogyan maradnak motiváltak és hatékonyak.

  Így kerülhetjük el a fülhallgatók okozta halláskárosodást

  A március 3-i hallás világnapja alkalmából intézetünk fül-orr-gégész szakorvosa, Dr. Kraxner Helga összefoglalja a hallás kapcsán a legfontosabb tudnivalókat.

  Az erős menstruáció lehetséges okai

  Számos rejtett betegség tünete lehet az intenzív vérzés. Tudja meg a részleteket Dr. Hunka Rezső nőgyógyász közreműködésével készült cikkünkből!

  Csapatszellem a Budai Egészségközpontban

  udja meg filmünkből, hogy a Budai Egészségközpontban a csapatszellem segítségével hogyan őrizzük meg a családias légkört és a páciensközpontú hozzáállást!

  Hogyan diagnosztizáljuk a cukorbetegséget?

  Belgyógyász, kardiológus főorvosunk közreműködésével készült cikkünkben összefoglaltuk a cukorbetegséggel kapcsolatosa legfontosabb tudnivalókat.

  Hogyan kerülhetjük el az arcüreggyulladást?

  A Budai Egészségközpont fül-orr-gégész szakorvosa, Dr. Kraxner Helga összefoglalja, hogy mit kell tudni az arcüreg gyulladásról és hogy mit tehetünk ellene

  Tél végi vitaminpótlás

  Közeledik a tavasz és itt az ideje a tél során kimerült vitaminraktárainkat is újratölteni, hogy ellenállóképességünk ne gyengüljön.

  Mennyi legyen a koleszterinszintünk?

  Bár a koleszterin szervezetünkben nélkülözhetetlen, túl magas szintje súlyos következményekkel járhat.

  Miért olyan fontos a vérnyomás?

  Az optimálistól eltérő, tartósan magas vérnyomásérték súlyos következményekkel járhat, ha nem kezelik időben.

  350 000. ügyfelünket köszöntöttük

  Örömmel tudatjuk, hogy a Budai Egészségközpont egészségügyi szolgáltatásait 2001-es indulása óta immár több mint 350 000-en vették igénybe.

  Így enyhíthetjük a koronavírus által okozott szorongást

  A Budai Egészségközpont pszichológusa, Bezzeg Dobrotka Katinka összefoglalja a járvány mentális hatásait és tanácsokat ad a stressz enyhítéséhez.

  Egy lyukas fog miatt kórházba juthatok?

  A nem megfelelő fogápolás gyulladásos gócok kialakulásához vezethet a szájüregben, amelyek távoli szervek megbetegedését is okozhatják.

  „Bőrünkön visszatükröződik minden” - Interjú Dr. Melegh Évával

  Interjú Dr. Melegh Évával, a Budai Egészségközpont bőrgyógyász szakorvosával.

  A sokszínű nőgyógyászat - Interjú Dr. Vajda György PhD szakorvossal

  Interjúnkban a Budai Egészségközpont nőgyógyász szakorvosát, Dr. Vajda Györgyöt kérdeztük.

  Daganat kialakulhat akár a szemgolyóban is - Interjú Dr. Damjanovich Judit PhD szemésszel

  Interjú Dr. Damjanovich Judit PhD szemésszel

  Tudja meg mi a pandémiás testtartás! - Beszélgetés Dr. Ferenc Máriával és pácienseivel

  Dr. Ferenc Mária, a Budai Egészségközpont főorvosnője a „pandémiás testtartásról”, annak következményeiről, kezeléséről és megelőzési lehetőségeiről.

  Ha a hang a munkaeszköz - Milyen munkakörben ajánlott foniátriai vizsgálat?

  Bizonyos szakmákban nagyobb odafigyelést érdemel a hangképző szerv és ajánlott a foniátriai szűrővizsgálat. Tudjon meg többet a Budai Egészségközpont cikkéből!

  Tényleg megváltozik télen az anyagcserénk?

  A Budai Egészségközpont belgyógyász, kardiológus szakorvosát, Dr. Menyhárt Orsolyát az anyagcsere működéséről kérdeztük interjúnkban.

  COVID elleni oltás január 22-én

  Az oltási akcióhét keretén belül Dr. Nagy Judit háziorvos 2022. január 22.-én, szombaton COVID elleni oltónapot tart.

  Gyógyítás, tanítás, fejlődés

  Interjú Prof. Dr. Gerlinger Imre fül-orr-gégésszel