• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  2015-ös cikkek

  Réteges öltözködéssel a szeszélyes időjárás ellen

  A gyakran változó időjárás nem csak a frontérzékenyeket érinti, mindenkire negatív hatással van. Testünk kimerül az állandó akklimatizálódásban, megnő az alvásigényünk, a betegségekre is fogékonyabbak leszünk.

  Házasélet a prosztatarák után

  Prosztatarák esetében a páciens azonban gyakran nemcsak a felépülése miatt aggódik, hanem a szexuális teljesítőképességének kérdése is frusztrálhatja.

  600 millió forintos fejlesztés

  600 millió forintos fejlesztés az Országos Gerincgyógyászati Központban

  Viseld szíveden a szíved ügyét!

  Szívünk testünk mozgatórugója: egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással minden nap sokat tehetünk szívünk védelméért.

  Életmentő segítség a munkahelyen

  Az életmentő/újraélesztő tanfolyamokon nem csak a sérültek ellátását tanulják meg az alkalmazottak, hanem a tünetek felismerését, a helyzet és a beteg állapotának megfelelő diagnosztizálását is.

  Gyógytorna a mindennapokban

  Szeptember 8-a a Fizioterápia Világnapja. Ezen a napon ünnepeljük, hogy 1951-ben megalakult a Gyógytornászok Világszövetsége.

  Így kerülje el a gyomorpanaszokat

  A gyomorbántalmakat, gyomorpanaszokat a mindennapos étkezési menetrendünk felborulása is okozhatja, amelyek megzavarhatják a nyaralást, de akár a munkában is hátráltathatnak.

  Így válasszunk megfelelő iskolatáskát!

  Az iskolatáska kék legyen vagy piros, mesefigurás vagy szuperhősös? Azonban szülők felelőssége, hogy a kiválasztott darab egészségileg is tökéletes legyen, hogy a gyerekek valóban vidáman indulhassanak neki az új tanévnek.

  Támad a nyári pollenszezon

  Számtalan allergiát okozó növény virágzik nyáron, kellemetlen perceket okozva sokunknak. Köhögés, égő és viszkető szemek, könnyezés, orrdugulás, vagy éppen szűnni nem akaró orrfolyás - ezek az allergiás tünetek.

  Egészséges a napozás, de csak mértékkel

  Egészséges a napozás, de csak mértékkel

  Napszúrás ellen

  A napok óta tartó kánikula után hőségriadót vár az ország a hétvégére, ami az idősek és a fiatalok szervezetét egyaránt megviseli.

  Egy csepp önzetlenség életet menthet

  Egy csepp önzetlenség életet menthet

  Gondtalan játék a szabadban

  Minél kellemesebb az időjárás, annál többen vannak a parkokban, és a játszótereken is felpezsdül az élet, de annak érdekében, hogy a jó idő valóban a felhőtlen és felszabadult játékról szóljon, nem árt betartanunk néhány fontos szabályt.

  Sorozatban negyedszer Superbrands díjas a Budai Egészségközpont

  Sorozatban negyedszer Superbrands díjas a Budai Egészségközpont

  MySpine projekt – Innováció a derékfájdalom kezelésében

  MySpine projekt – Innováció a derékfájdalom kezelésében

  Várd gyönyörű bőrrel a tavaszt!

  Várd gyönyörű bőrrel a tavaszt!

  Nátha vagy influenza? Antibiotikum vagy mézes tea?

  Nátha vagy influenza? Antibiotikum vagy mézes tea?

  Sitecore Experience Award 2014

  A Budai Egészségközpont weboldala a Sitecore Experience Award 2014 kategóriagyőztese

  „Fut a cég" eredmény

  A Budapesti Sportiroda által rendezett „Fut a cég” sorozat 2015-es éves összesítésében a Budai Egészségközpont csapata ismét az első húsz cég között: a 18. helyen végzett!

  Útikalauz Anatómiába blog

  Indulásának immár már harmadik évfordulóját ünnepli a Budai Egészségközpont ismeretterjesztő blogja!

  A gyermek tüdőgyógyász válaszol

  Milyen pulmonológiai betegségek fordulhatnak elő csecsemőkorban, vagy az első közösségbe kerüléskor? Mi válthat ki allergiás reakciót – és hogyan tudjuk elkerülni azt? Interjú Dr. Madarasi Annával.

  Karrier, munkahely - beszélgetés dr. Csernus Imrével

  Dr. Csernus Imre pszichiáterünket kérdeztük a karrierről, a munkahelyi kiégésről, a motivációról, a csapatról, a konfliktuskezelésről és az érzelmi intelligencia fontosságáról

  Mikor kell neurológushoz fordulni?

  A neurológia, magyarul az ideggyógyászat a központi és perifériás (környéki) idegrendszer szerkezeti és funkcionális megbetegedéseivel foglalkozó orvosi szakma.

  Orvosi szemmel az időskorról

  Az orvostudomány egy kevésbé közismert ága az időskori pszichés zavarokkal foglalkozó geriátria (idősgyógyászat).

  Egy páciens története

  A méhnyakrák azok közé az alattomos kórok közé tartozik, amelyek igazán felismerhető tüneteket csak az előrehaladottabb állapotban mutatnak, így korai stádiumban szinte csak szűréssel ismerhetők fel.

  2015-ben is Superbrands-díjat nyertünk

  A Budai Egészségközpont 2012, 2013 és 2014 után sorozatban negyedszer 2015-ben is elnyerte a Superbrands címet! A Superbrands a világ legjelentősebb márkaértékelési rendszere, mely 90 országban azonos ismérvek alapján díjazza a vezető márkákat.

  Napfogyatkozás - mire kell vigyázni?

  Még teljes napfogyatkozás idején is olyan erős a sugárzás, hogy a szemlencse által összegyűjtött fény szinte kiégeti a retinát.

  Új szívultrahang berendezést helyeztünk üzembe!

  A világ élvonalába tartozó GE Vivid T8 készülék segítségével a szív felépítése, szerkezete, az esetleges rendellenességek működés közben vizsgálhatók. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, az eredményeket kardiológus szakembereink értékelik ki.

  Fut a cég extra helyezettek lettünk

  Budapesti Sportiroda által rendezett „Fut a cég extra” sorozat 2014-es éves összesítésében a Budai Egészségközpont csapata a 9. helyen végzett!

  Hogyan válasszunk gyermekeinknek karácsonyi ajándékot?

  Természetes, hogy szülőként gyermekünknek a legjobbat szeretnénk nyújtani, így karácsonykor is. De nemcsak szép, és hasznos karácsonyi ajándékokról szóljon az ünnep, fontos, hogy miként varázsolhatjuk közösen meghitté az ünnepet.

  Milyen mozgás javasolt télen?

  A népszerű szabadtéri téli sportok előnyeiről, esetleges veszélyeiről, és azok megelőzéséről beszélgettünk szakértőnkkel.

  Gerinckontroll

  Gerinckontroll – Útmutató a gerinc eredetű fájdalmak megértéseshez, megelőzéséhez

  A szájüreg betegségei

  Dr. Wenczl Mónika, a Budai Egészségközpont vezető fogorvosa előadása az Idősek Egészség Iskolájában.

  Élvonalban az Országos Gerincgyógyászati Központ

  Élvonalban az Országos Gerincgyógyászati Központ

  170.000. ügyfelünket köszöntöttük!

  170.000. ügyfelünket köszöntöttük!

  Több mint tíz éve együtt

  November 27-én évvégi ünnepi vacsorát tartottunk, az Európa rendezvényhajón. A jó hangulatú estén került sor a „Törzsgárda” oklevelek átadására.

  Az egészség télen is divatos!

  Nem mindig egyszerű megtalálni az összhangot a divat és a praktikus, egészséges öltözködés így könnyen az egészségünket is kockáztatjuk.

  Marketing Gyémánt Díjat nyertünk!

  A Budai Egészségközpont 2015-ben, két kategóriában - Ügyfél elégedettség és Tartalom marketing - is Marketing Gyémánt Díjat nyert!

  3D modellel szimulálja a MySpine a gerincet

  A derékfájdalom kezelésében hozhat jelentős előrelépést a MySpine projekt, amely hatékony eszközt dolgozott ki a gerincbetegek kezelési stratégiájának meghatározásához.

  Miben segít a kolonoszkópia?

  Egyre többen jutnak el ahhoz a felismeréshez, hogy ötven év felett, saját érdekükben, egészségük megőrzéséért ajánlatos elvégeztetniük a vastagbélrák-szűrést, a kolonoszkópiát.

  Négyszemközt az urológussal

  Az „erősebb nem” képviselői többnyire ódzkodnak attól, hogy az éveik múltával egyre gyakrabban jelentkező problémáikkal orvoshoz forduljanak, különösen akkor, ha ezek az intim testrészeiket érintő, úgynevezett kínos gondok.

  McKenzie mechanikai diagnózis és terápiás módszer

  McKenzie az a kezelési módszer, mely főként a gerincoszlopot érintő vagy onnan kisugárzó bántalmak - mint derékfájás vagy hátfájás - diagnosztizálására és kezelésére alkalmazható.

  Új fogászati kezelőszék a páciensek kényelméért

  A Stern Weber S200 típusú kezelőszék a páciensek számára nagyobb kényelmet, szakembereink munkájához pedig optimális feltételeket biztosít.

  Időzavarban: hogyan hat az óraátállítás a szervezetünkre?

  Időzavarban: hogyan hat az óraátállítás a szervezetünkre?

  Ismét együtt futottunk a Spar Maratonon!

  Ismét együtt futottunk a Spar Maratonon!

  Új rekord a privát járóbeteg ellátásban

  Új rekord a privát járóbeteg ellátásban

  Új MR-gép áll a képalkotó diagnosztika szolgálatába

  Magyarországon elsőként a Budai Egészségközpont radiológiai osztályára kerül MAGNETOM Amira típusú MR-berendezés.

  7 gerinckímélő tanács a futáshoz

  7 gerinckímélő tanács a futáshoz, hogy biztosan ne legyen baj!

  Egészséges szemek

  Az egészséges szem elengedhetetlen a teljes élethez, a tanuláshoz, a biztonságos autóvezetéshez, a panaszmentes munkavégzéshez.

  Hegyvidéki egészségnap 2015 szeptember

  Intézményünk hatodik alkalommal is nagy sikerrel vett részt az Egészséges Hegyvidék Program keretében megrendezett Egészségnapon.

  Hogyan tehetjük könnyebbé a változókort?

  A változókorral járó egészségügyi tünetekről, azok hormonális okairól és a menopauzával kapcsolatos panaszok enyhítésének lehetőségeiről kérdeztük Dr. Fontányi Zoltán nőgyógyász szakorvost.

  Vigyázzunk a fülünkre!

  A hallásunkat nap mint nap károsító külső hatásokról a Hallássérültek Világnapja kapcsán Dr. Kraxner Helgát, a Budai Egészségközpont fül-orr-gégész szakorvosát kérdeztük.

  Főigazgatói interjú Dr. varga Péter Pállal

  A Budai Egészségközpont szakkórháza, az Országos Gerincgyógyászati Központ jó ideje a kelet-közép-európai régió egyik referenciaintézménye.

  Beszámoló a Véradó Napról

  Szeptember 21-én, hétfőn az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg véradó napunkat munkatársaink és partnereink, ügyfeleink részvételével!

  Szakdolgozói képző nap

  Szakdolgozói képző nap

  Fejlesztések szakkórházunkban

  Az osztály kibővített területen, teljes körű építészeti, gépészeti és orvostechnológiai felújítás után, megújított és kibővített műszerparkkal nyitott újra.

  Egészségesen a fesztiválokon is!

  A jókedv és bulizások közepette a nem mindennapos körülmények között is érdemes odafigyelni egészségünkre

  Előzzük meg a hasmenést!

  Nyáron gyakrabban fordul elő a kínos hasmenés. Az még a kisebbik baj, hogy egy ilyen kellemetlenség az egész nyaralást tönkreteheti, de a nagy melegben, különösen kisgyerekek és idősek esetében akár veszélyessé is válhat, kiszáradáshoz vezethet.

  Alvási apnoé - amire egy műtét előtt fontos figyelni!

  Az alvási apnoé egy potenciálisan súlyos alvászavar: a légzés alvás közben rövid időszakokra, esetleg néhány másodperctől akár egy percig is tartó időszakra leáll, majd egy horkantás-szerű, mély levegővétellel újra indul.

  Táplálék-allergia és intolerancia - tisztázzuk a különbséget!

  Bár a köznyelvi szóhasználat hajlamos összemosni, a valóságban jelentős eltérés mutatkozik az ételallergia és az intolerancia között - tisztázzuk a különbséget!

  Új endoszkópos műszert helyeztünk üzembe

  Új, csúcstechnológiás endoszkópos készüléket helyeztünk üzembe, amellyel a korábbiaknál sokkal hatékonyabban és a beteg számára kíméletesebben történhet a tápcsatorna betegségeinek, a vastagbél elváltozásainak diagnosztikája.

  Tippek a kánikula napjaira

  Tippek a kánikula napjaira : Hogyan viselheti el az emberi szervezet a legjobban a nyári hőséget?

  Útipatika a gondtalan nyaralásért

  A Budai Egészségközpont összegyűjtötte, milyen esetekre érdemes felkészülni az utazás előtt, és milyen szempontok alapján állíthatjuk össze könnyedén saját útipatikánkat.

  Kínos témákról urológus szemmel

  Bár a vizeletinkontinencia, vagyis az akaratlan vizeletvesztés mindkét nemet érintheti, fiziológiai és hormonális okok miatt valóban gyakrabban jelentkezik a nőknél.

  „Semmelweis-nap”: július 1.

  Ezen a napon ünnepeljük a magyar egészségügy napját (más néven a Semmelweis-napot), ami munkaszüneti napnak számít az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára Magyarországon.

  Divatról az ortopéd orvos szemével

  Dr. Lajos Évával, a Budai Egészségközpont orvosigazgatójával, ortopéd szakorvossal a divat és a gerincbántalmak összefüggéséről beszélgettünk.

  A tragédiához elég néhány másodperc kihagyás!

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemrégiben megváltoztatta a jogosítvány meghosszabbításához szükséges orvosi vizsgálatról szóló jogszabályt: a továbbiakban a gépkocsivezetőket szűrik az esetleges alvászavarra is.

  Tippek a szünidőre

  Megjött a nyár, nyakunkon a vakáció – ami, sok-sok öröme mellett a szülőknek számos gondot, a gyerekek számára pedig több veszélyforrást is tartogat.

  Global Spine Congress

  A Global Spine Congress az egyik legnagyobb gerincgyógyászati világkongressus, melyet két évente rendez az AOSpine nemzetközi szervezete.

  Fáj a háta, dereka? Még egy érv, hogy tegye le a cigit!

  A dohányzó emberek egészségi állapota általánosan rosszabb, mint a nem dohányzóké: statisztikák szerint a dohányzás megnöveli számos olyan súlyos betegség kialakulásának kockázatát, mint a rák, a krónikus tüdőbetegség és a szívbetegség.

  Új betegfelvételi központ átadása

  Átadtuk új betegfelvételi és adminisztrációs központunkat. A Királyhágó utcai épület földszintjén kialakított központban már folyik a fekvő- és járóbetegfelvétel, valamint a fekvőbeteg ellátásszervezés.

  Kerékpárosbarát munkahely lettünk!

  A Budai Egészségközpont elnyerte a Kerékpárosbarát munkahely 2015 címet, melyet a május 22-én, Vácon rendezett Kerékpárosbarát pályázatok díjátadó ünnepségén vehettünk át.

  Magas vérnyomás betegség - a láthatatlan ellenség

  Napjaink egyik leggyakoribb betegsége a hypertonia, azaz a magas vérnyomás betegség. A hypertonia legnagyobb veszélye, hogy gyakran tünetmentes.

  Család, magánélet avagy karrier?

  Hogyan teremtsük meg az egyensúlyt a munka és a magánélet között?

  A lámpás hölgy utódai

  Az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az "eset" iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt.

  Túl az 1000. kilométeren!

  A Budai Egészségközpont minden korábbinál nagyobb létszámú csapatot indított a Vivicittán 2015-ben!

  Mosson kezet, védekezzen a kórokozók ellen!

  A helyes kézmosás a leghatékonyabb védekezés a legkülönbözőbb kórokozók ellen, és a fertőzések megelőzésének egyik legfontosabb eszköze is.

  Konfliktuskezelés és az érzelmi intelligencia

  Interjú dr. Csernus Imrével: Három részes interjúsorozatunk harmadik részében a konfliktuskezelésről és az érzelmi intelligenciáról olvashatnak.

  Kullancs szezon

  Amióta a jó idő beköszöntött, egyre többet vagyunk a szabadban, és egyre többször találkozhatunk kullancsokkal.

  Együtt futottunk a Vivicittán!

  Az egészséges életmód népszerűsítése jegyében a Budai Egészségközpont 2013 óta már harmadik alkalommal támogatta dolgozói és páciensei indulását az egyik legnépszerűbb hazai szabadidősport-eseményen, a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

  Munkahelyi csapat, csapategység

  Interjú dr. Csernus Imrével: Három részes interjúsorozatunk második részében a munkahelyi csapatról, csapategységről olvashatnak.

  Miért fontos a szűrővizsgálat?

  Sokan nem foglalkoznak az egészségükkel egészen addig, amíg nem jelentkezik valamilyen betegség náluk.

  Kiégés, konfliktuskezelés

  Interjú dr. Csernus Imrével: Három részes interjúsorozatunk első részében a munkahelyi kiégésről és motivációról olvashatnak.

  Könnyebbé tehető a változókor

  Könnyebbé tehető a változókor

  2015-ben a BIMUN kiemelt támogatói vagyunk!

  A Budai Egészségközpont 2015-ben a BIMUN kiemelt támogatója!

  Húsvéti készülődés

  Sonka és tojás vásárlási útmutatónk Húsvétra.

  Így futunk mi! - Dr. Wenczl Mónika

  A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi!

  Így futunk mi! - Vámos Katalin

  A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi!

  Így futunk mi! - Müller Márk

  A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi!

  Így futunk mi! - Mezei Ágnes

  A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi!

  Így futunk mi! - Kiss András

  A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi!

  Így futunk mi! - Jeszenszky Gábor

  A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi!

  Így futunk mi! - Éder Erika

  A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi!

  Így futunk mi! - Dr. Csató Gábor

  A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi!

  Itt a tavasz, támadnak a pollenek!

  Kora tavasszal a levegőben található pollenek már allergiás reakciókat válthatnak ki.

  Miért van szükségünk a D-vitaminra?

  A D-vitamin az egyik legősibb vegyülete szervezetünknek, melyre szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van.

  A folyadékfogyasztás jelentősége

  Talán nem hinné, de számos panasz hátterében egy egyszerűen elkerülhető probléma, a vízhiány áll.

  Téli sportok és a megelőzés

  Téli sportok és a megelőzés

  Vese világnapja

  Vese Világnapján nyolc jó tanács, hogyan őrizzük meg vesénk egészségét!

  Dohányzás - mit tehetünk, hogy leszokjunk?

  Az elmúlt év statisztikái szerint egyre több nő dohányzik és egyre több nő betegszik meg Magyarországon a dohányzás okozta mellékhatásoktól

  Fronthatások

  Hogyan hatnak a különböző fronthatások a szervezetünkre? Hogyan enyhíthetjük az általuk okozott tüneteket?

  Sportoljunk a szabadban!

  Irány a szabad – sportoljunk tavasszal!

  Szabadegyetem előadás

  A neurológiáról esett szó az Egészségesen a Hegyvidéken Szabadegyetem idei első előadásán. Dr. Német Rozália a leggyakoribb neurológiai betegségek ismertetése mellett a megelőzésről is beszélt a jelenlévőknek.

  Epilepszia világnapja

  Szent Valentin nemcsak a szerelmesek mentora, de az epilepsziával élők védőszentje is.

  Rákellenes világnap

  Tudta, hogy a rákos megbetegedések 9/10-e környezeti és életmódbeli tényezőkkel köthető össze?

  Új diagnosztikai műszerek

  A kardiológiai UH vizsgálatokra használt berendezésünket - kardiológus szakorvosaink szakvéleménye alapján - egy korszerű, speciálisan kardiológiai célokra kifejlesztett GE Vivid T8 ultrahang készülékre cseréltük ki.

  "Az év Prevenciós Szolgáltatója" cím elnyerése

  A Patika Egészségpénztár és az Új Pillér a pénztártagok érdekében életre hívott kezdeményezésén a Budai Egészségközpont nyerte el a „Az év Prevenciós Szolgáltatója 2014” címet.

  Miért jó a menedzserszűrés?

  Miért jó a menedzserszűrés?

  Blue monday

  Blue Monday, avagy a kék hétfő. Amerikában és Nagy-Britanniában csak így emlegetik az év legdepressziósabb napját.

  A sport és a porckopás

  A sport és a porckopás

  Újabb elismerést nyert honlapunk

  2014-ben egészségügy kategóriában a Budai Egészségközpont honlapja nyerte el a díjat a kelet-európai régióban!

  Levegőzzön-e a baba ilyen hidegben?

  A doktor szerint az önállóan járó gyerekekkel, ha jól felöltöztetjük őket, már nem lehet baj a nagy mínuszokban sem, akár egy órát is kint játszhatnak, mozoghatnak a szabadban.

  Ne mossuk a csirkét!

  A CDC szerint már egyetlen cseppje a csirkehús mosólevének elegendő baktériumot tartalmaz ahhoz, hogy megfertőzzön egy embert.

  Bőrünk télen

  Télen is kell úgy védenünk bőrünket, mint nyáron