• Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
    language enmagyar

    Zsírok

    Ételeinket döntően néhány tápanyagféleség csoportja képezi. Ezek a zsírok, fehérjék, szénhidrátok, ásványi anyagok-nyomelemek és vitaminok.

    Ha a napi elfogyasztott ételeink és az ezáltal magunkhoz vett energia éppen fedezi energiaszükségletünket, vagyis korunknak, nemünknek, fizikai aktivitásunk mértékének megfelelően étkezünk, akkor energiaegyensúlyról beszélhetünk, hiszen a „bevitt” energiát szervezetünk felhasználja testtömegünk változatlan marad.

    A zsírok biológiailag igen fontos természetes vegyületek, sok tekintetben nélkülözhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ebből az energiaforrásból milyen típusút és mennyit veszünk magunkhoz. Ebben segít intézetünk szakemberivel készített infografikánk. Ha arra kíváncsi, hogyan számolhatja kis testtömegindexét, korábbi infografikánk ezen a hivatkozáson érhető el.

    Zsír infografika