2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Radiológiai osztály

  Mit vizsgálunk gyermekeknél ultrahanggal?

  Mit vizsgálunk gyermekeknél ultrahanggal?

  A csontos koponyán belül a kutacson keresztül, amíg az nyitott, az agyállományt vizsgáljuk. Az agykamrák tágasságát, elhelyezkedését, az agyállomány szerkezetét nézzük, melyen jól látszik az esetleges sérülés, vérzés, az oxigénhiány következményei.

  Fejlődési hiányokat, variációkat keresünk, mint pld. a corpus callosum agenesia, mely az agy egy bizonyos részének a hiánya. A hasi ultrahangon a hasi szerveket: májat, lépet, veséket, beleket, ivarszerveket vizsgáljuk, azok hiányát fejlődési rendellenességeit keressük.

  A legtöbb elváltozás a veséken fordulhat elő, hiszen az anyaméhben a fejlődés során azok teszik meg a leghosszabb vándorutat, amíg végül is a helyükre kerülnek.

  Csípővizsgálatkor azok gyengeségét, ficamát keressük. Nagyon fontos hogy egészséges legyen a csípőízület, hiszen ez a feltétele a szabályos állásnak, járásnak. Nem beszélve arról a tényről, hogy gerincünk későbbi fejlődését is befolyásolják.

  A csuklóízület ultrahang vizsgálatánál a csontkort vizsgáljuk. Ezzel a módszerrel fájdalom nélkül megállapíthatjuk a csontérést, az érés zavartalanságát, és ezt bármikor, káros hatás és fájdalom nélkül megismételhetjük.
  A pajzsmirigy nagysága, szerkezete felvilágosítást ad a hormont termelő mirigy esetleges betegségeiről, hiszen vannak családok és vidékek ahol ez halmozottan előfordulhat a jódhiány miatt.

  Napjainkban fontos dolognak tartjuk az ivarszervek fejlődési rendellenességeinek a feltárását, különösen fiúgyermekeknél, későbbi nemzőképesség zavartalansága érdekében. Lányoknál is fontos ugyanez, valamint az emlők vizsgálata.

  A gyermek orvosa vagy szülője kérésére más vizsgálatokat is elvégzünk, de ebben az esetben konzultálunk gyermekgyógyászunkkal a vizsgálat szükségességét illetően.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A nyolcszoros Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hívja ügyfélszolgálatunkat hétköznap 08:00-20:00 között!

  Fókuszban a női egészség

  Nőgyógyászati, reumatológiai, szemészeti, labordiagnosztikai, fül-orr-gégészeti, gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálatok 20% kedvezménnyel