2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Magánkórházi szolgáltatások
  Műtéti beavatkozások

  Mellékherevízsérv műtét (spermatocele)

  A mellékherevízsérv (spermatocele) veleszületett elváltozás, gyulladás, sérülés, daganat következménye lehet, de nagyon gyakran a betegség kialakulásának oka ismeretlen. A folyadékgyülem nagyságától és kiterjedésétől függően zavarhatja a mindennapi tevékenységében, fájdalmakat, visszatérő lágyéktáji fertőzéseket okozhat, a megtermékenyítő képességet károsíthatja, nyomásérzetet, illetve későbbi követekezményként herekárosodást is eredményezhet.

  Könyökműtét - Budai Egészségközpont

  Kérdés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!

  Milyen kezelési lehetőségek vannak?

  A spermatocele kezelésében a gyakorlatban kétféle eljárási módszer létezik. Az egyik a folyadékgyülem leszívása, a másik lehetőség annak műtéti megoldása. Leszívás esetén injekciós tű, illetőleg fecskendő segítségével a spermatocele-folyadék leszívással eltávolítható. Ez a beavatkozás csak rövid távú eredményt hoz, mivel a folyadék gyorsan utántermelődik. A szúrás során észrevétlenül sérülhetnek az erek, idegek, a here és mellékhere is. Ezért a legtöbb eseteben műtéti megoldás mellett döntenek.

  A műtét helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végezhető. A herezacskón vagy a lágyékhajlatban történő metszéssel a here burkaival együtt feltárásra kerül. A burok megnyitása után a folyadék leszívásra kerül, majd a kifordított (amennyiben szükséges megkisebbített) burkok összevarrásával az esetek döntő többségében a mellékherevízsérv kiújulása megakadályozható. Kis számban a mellékhere szöveti területén a beavatkozást követően máshol is kialakulhat újabb spermatocele.

  Ritkán előfordulhat, hogy egy eddig nem diagnosztizált lágyéksérv a műtét során kerül felismerésre. Miután altatásban végzett műtét során ennek elvégzését Önnel már nem áll módunkban megbeszélni, kérjük előzetes hozzájárulását az esetleges lágyéksérv műtéti megoldásához is.

  Tekintse meg videónkat, melyben Dr. Hidas Péter PhD osztályvezető főorvos mutatja be magánkórházi szolgáltatásainkat!


  Ismerje meg filmünkből magánkórházi osztályunk betegbiztonságának legfőbb garanciáját, az intenzívterápiás osztályt és high-tech műtői környezetünket!


  Ismerje meg organikusan fejlődő magánkórházi részlegünket, a diagnosztikai hátteret és a környezetet, ami várja a gyógyulni vágyókat! Elolvasom a cikket
   

  Kérdés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!
   

  Lélegezzen fel! – tavaszi kedvezmények

  Vegye igénybe urológiai és fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálatainkat 20% kedvezménnyel!