2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Magánkórházi szolgáltatások
  Műtéti beavatkozások

  Húgycsőszűkület műtét (urethrotomia interna)

  Kezelés nélkül a húgycső szűkülete vizeletpangáshoz és krónikus húgyúti fertőzések kialakulásához vezethet, valamint tartós fájdalmat is okozhat. Ha a panaszok hosszú ideig fennállnak a hólyagizomzat kimerülhet, kedvezőtlen esetben még a vesekárosodás kialakulása sem zárható ki, húgyúti kövesedést is okozhat. A probléma kezelésében a húgycsőszűkület belső, endoszkópos műtéti megoldása megfelelő lehet.

  Könyökműtét - Budai Egészségközpont

  Kérdés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!

  Milyen kezelési lehetőségek vannak?

  Ha a gyógyszeres kezelés az tartós, kielégítő javulást nem jelent akkor a húgycsőszűkület kezelésében több eljárás alkalmazható (külső vagy belső műtéti megoldás, katéteres tágítás, szájnyálkahártya transzplantáció).

  Hogyan történik a műtét kivitelezése?

  A műtét altatásban (narkózis), vagy gerincvelőhöz közeli érzéstelenítésben (spinál-, periduralanaesthesia) történik.

  A műtét során egy speciális eszközt (urethrotom) vezetnek a húgycsövébe a szűkületig. Az eszközbe épített kis penge segítségével a szűkületet behasítják, hogy a húgycső kellően tág legyen a normális vizeletürítéshez.

  A műtétet általában hólyagkatéter behelyezésével fejezik be. A katéterviselés időtartama egyénenként és műtétenként is változó, erről a műtétet követően a kezelőorvos részletesebb felvilágosítást tud adni.

  Mi várható a műtéttől?

  A műtét előtti zavart vizeletürítés az esetek többségében jelentősen javul. A vizeletsugár erősebbé válik, csökken a vizelés után a hólyagban maradó vizelet mennyisége. A gyakori vizeletürítéshez kapcsolódó panaszok csökkennek. Sajnos betegség természetéből adódóan ismételt szűkületek kialakulásával az esetek jelentős hányadában számolni kell, ami további kezelést tesz szükségessé.

  Tekintse meg videónkat, melyben Dr. Hidas Péter PhD osztályvezető főorvos mutatja be magánkórházi szolgáltatásainkat!


  Ismerje meg filmünkből magánkórházi osztályunk betegbiztonságának legfőbb garanciáját, az intenzívterápiás osztályt és high-tech műtői környezetünket!


  Ismerje meg organikusan fejlődő magánkórházi részlegünket, a diagnosztikai hátteret és a környezetet, ami várja a gyógyulni vágyókat! Elolvasom a cikket
   

  Kérdés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!
   

  Lélegezzen fel! – tavaszi kedvezmények

  Vegye igénybe urológiai és fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálatainkat 20% kedvezménnyel!