2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Interjú a gyermekgyógyász-radiológussal

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-07-13

    Kedves doktornő! Mivel magyarázható a gyermek-radiológiai rendelés népszerűsége?

    Gondoljon csak bele! Ha a felnőtt ember beteg, a legjobb helyre szeretne elmenni vizsgálatra, ahol a panaszával a legempatikusabban, a legkörültekintőbben, nagyon jó szakmai hozzáértéssel, emberi hozzáállással foglalkoznak. Ahol olyan környezet van, amelyik kellemes, szemet gyönyörködtető, tiszta és az emberi jogokhoz hozzátartozó diszkréciót is megkapja. Ha a gyermekünknek ugyanezt megadják, akkor természetesen oda megy a szülő ahol ilyet lát.

    Sok szülő keresi meg Önöket a gyermekével?

    Nemrég tartottam egy előadást gyermekgyógyász kollégák előtt, amelyben összegeztem az elmúlt öt év tapasztalatait. Ez idő alatt 5000 gyermeket vizsgáltunk és a vizsgálatszám kb. 12000 körüli.

    Csak csecsemőket vagy nagyobb gyermekeket is vizsgálnak?

    A gyermekek döntő többsége újszülött illetve csecsemőkorú. Azonban nagyobb gyermekeket is vizsgálunk, egészen a középiskolásokkal bezárólag . Újszülöttkor 0 - 6 hetes korig, Csecsemőkor 6 hét - 12 hónap között, Kisdedkor 1-6 éves kor között, Iskoláskor 6 - 14 éves kor között, Ifjúságikor 14 - 18 év között. Ez az az öt korcsoport, melyet a gyermekgyógyászat megkülönböztet a felnőttkorig. Mindegyik korcsoport jellegzetes sajátosságokkal rendelkezik a fejlődésnek megfelelően. Hiszen 18 éves korig a szervezet állandóan változik, fejlődik, hol igen viharosan mint pld. a kamaszkorban, hol meg kevésbé viharosan mint az óvodás korban. Minden korcsoportban más és más a jellegzetes betegség és sajnos, minden korcsoportban előfordulnak a jellegzetes daganatok. Ezért hívjuk fel a szülök és az illetékes szakemberek figyelmét is a gyermekkori szűrések jelentőségére.

    Ilyen vizsgálatokat a kórházak nem vagy igen limitáltan csinálnak.

    A kórházak kivizsgálásokat , súlyos betegségek gyógyítását a klinikák emellett kutató munkát is végeznek.Ebbe a munkába a szűrőjellegű vizsgálatok nem férnek bele. Azt szoktam mondani, hogy a kórházaknak nem feladatuk az ilyen típusú vizsgálat, mi viszont pótoltuk ezt a hiányt, melyet jó szakember gárdával és kellemes környezetben végzünk.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont