2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    A szem a lélek tükre...

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-07-11

    ...tartja a mondás. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne csupán testünket, hanem szemünket is megvédjük a káros UV sugárzástól. Amíg bőrünkön azonnal láthatóvá válnak a leégés tünetei, addig a szemünkre gyakorolt káros hatás csak hosszú idő után jelentkezik, így nem árt tudnunk, milyen módszerekkel védhetjük meg az erős napsugarak által okozott elváltozásokkal szemben.

    "Nem csupán azok a tényezők veszélyesek, amelyek az adott pillanatban látható tüneteket produkálnak. Nem szabad elfelejtenünk, hogy néhány szervünk nem reagál azonnal a negatív hatásokra, illetve a komolyabb sérülések akkor keletkeznek, ha a káros tényezők hosszabb ideig hatnak rájuk. Ilyen például a szem is, amelyre az UV sugarak igen veszélyesek lehetnek, és a tünetek, pedig akár évek múlva, fájdalommentesen jelentkezhetnek. Rövidtávon kötő-, és szaruhártya gyulladás alakulhat ki, de a későbbiekben szürke hályog és a retina elváltozása is előfordulhat" - mondta a Budai Egészségközpont szemész szakorvosa.

    A vízben, vízparton és a havas tájakon a visszaverődött fény UV szintje például nagyon magas, amely akár gyulladást is okozhat. Ilyenkor fokozottan védjük szemünket, hiszen a szem gyulladása nagyon fájdalmas, valamint a szem hosszú távon érzékennyé válhat a fénnyel szemben. A legfontosabb azonban a mindennapos védelem: szemünk védelme érdekében is fontos, hogy 10 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon, és minden esetben viseljünk megfelelő napszemüveget. Használjunk széles karimájú kalapot, amely nem csak a fejünket védi, de a szemet érő káros sugarak egy részét is megszűri.

    "A napszemüveg csak akkor nyújt hatásos védelmet, ha a megfelelő UV szűrővel látják el. Ezeken a szemüvegeken található egy kis címke, amelyen feltüntetik, megfelel-e a kötelező szabványnak, illetve, hogy általános vagy speciális célra készült-e" - tette hozzá a doktornő.
    Mindemellett a vásárláskor személyes adottságainkat is vegyük figyelembe és lehetőleg olyan szemüveget válasszunk, amely oldalról sem engedi be a napsugarakat. A gyermekek védelméről sem szabad megfeledkeznünk. Mivel nagyon sok időt töltenek napon, vízparton, ezért a megfelelő eszközökkel őket is fokozottan védjük a napsugarak káros hatásaitól!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont