• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Gyermekgyógyászati profillal bővíti szolgáltatásait a Budai Egészségközpont

  Budapest, 2009.10.26. - A Budai Egészségközpont, Magyarország egyik vezető magánegészségügyi intézménye új profillal bővíti szolgáltatási palettáját. A megelőzésre igen nagy hangsúlyt fektető intézmény teljes körű gyermekgyógyászati szűrővizsgálati programot indított, amelynek célja a gyermekkori betegségek kiszűrése, illetve a felnőttkorban megjelenő, de már gyermekkorban elinduló kórállapotok felfedezése, követése, szükség esetén kezelése.


  "Az elmúlt években világossá vált számunkra, hogy a felnőttkorban jelentkező betegségek gyakran gyermekkorból erednek. Mivel a gyermekkori problémák eltérnek a felnőttkori krónikus betegségektől, ezért ezek ellátása más jellegű feladatokat állít elénk. Mivel gyermekeink egészsége a saját egészségünknél is fontosabb, így partnereink joggal várják el tőlünk a magas szintű szakszerű ellátást ezen a területen is"- mondta Kiss András, a Budai Egészségközpont marketing és értékesítési igazgatója.

  A szűrővizsgálat lényege a betegségek tünetmentes állapotban való felismerése és kezelése, így a fejlődési rendellenességek felismerésével elkerülhető a szervek működési módosulása. A szűrővizsgálatok mellett a program másik részét a betegségekkel kapcsolatos klinikai, laboratóriumi, ultrahang valamint röntgenvizsgálatok teszik ki. Ezek a vizsgálatok már nem szűrő jellegűek, hanem a fennálló betegségekkel kapcsolatosak, a meglévő problémáknak megfelelőek.
  A szakorvosok a hét minden napján fogadják a pácienseket, és az intézmény szükség esetére telefonos konzultációt is biztosít. Akut esetben helyszíni kijárásra is van lehetőség, nem csupán a partnerek számára, hanem bárkinek, aki segítségre szorul. A szülők ezen felül elsősegélynyújtó tanfolyam keretein belül sajátíthatnak el hasznos gyakorlati ismereteket arra az esetre, ha gyermekünk betegség vagy baleset következtében veszélybe kerülne. A tanfolyamon többek között kiemelt figyelmet fordítanak az újraélesztés oktatására is.

  "Számos betegség védőoltással is megelőzhető, ezért a gyermekek számára a Budai Egészségközpont létrehozta a védőoltási programot, amelyben életkor-specifikus-, és fakultatív védőoltásokat hangoltak össze a kötelező oltásokkal" - tette hozzá Kiss András.