• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Kötelezettségből versenyelőny

  Magyarországon a munkaadókat számos, a munkahelyi egészséggel kapcsolatos kötelezettség terheli. A legfontosabb és egyben legismertebb a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat biztosítása minden munkavállaló számára. Azt már kevesebben tudják, hogy emellett elsősegélynyújtó tanfolyamok biztosítása, a munkatársak pszichés terhelésének felmérése, a munkahelyi kockázatértékelés és kémiai kockázatbecslés megszervezése is a munkáltatók feladata. Kiss Andrással, a Budai Egészségközpont marketing és értékesítési igazgatójával beszélgettünk arról, vajon e kötelezettségek milyen lehetőséget teremtenek a vállalatok számára, hogy a valóban egészséges munkahelyi környezet kialakításával növeljék a munkavállalói elégedettséget és ezzel a versenyképességet is.


  - Miképpen lehet a kötelező egészségügy szolgáltatásokat a humánpolitikai célok szolgálatába állítani?
  - Egy cégvezető akkor jár el helyesen, ha ezeket a kötelezettségeket valójában lehetőségnek tekinti. Célszerű abból kiindulni, hogy ha már úgyis áldozni kell erre, akkor legalább legyen értelme - természetesen ezt a szempontot már a szolgáltató partner kiválasztásánál is figyelembe kell venni. Mérlegelni kell, hogy az egészségügyi szolgáltató tevékenységével valóban hozzájárul-e a munkavállalók egészségének megőrzéséhez, segíti-e a humánpolitika munkáját, együttműködik-e abban, hogy csökkenjen a betegállományban töltött idő, stb. Aki hosszú távon gondolkodik, annak a költségszempontok mellett ezeket a szempontokat is hasznos figyelembe vennie.

  - A Budai Egészségközpont miért jó választás a cégvezetők számára?
  - A Budai Egészségközpont számára a minőségi ellátásra való törekvés mindenekelőtt egy szemléletet jelent: meggyőződésünk, hogy munkánk akkor lehet sikeres, ha partnereink egyedi igényeinek és szükségleteinek messzemenő figyelembevételével végezzük. Rendszeresen mérjük és értékeljük partnereink elégedettségét, a visszajelzéseket pedig nemcsak a panaszkezelés, hanem a termékfejlesztés során is figyelembe vesszük.
  Az ügyfelek és a piac igényeit tartottuk szem előtt akkor is, amikor nemrégiben több szintűvé tettük foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásunkat: a korábbi standard foglalkozás-egészségügyi csomag mellett bevezettünk egy alap, valamint egy emelt szintű csomagot is. Így két irányban bővítettük célcsoportunkat: azok számára is kínálunk megoldást, akik kizárólag a törvényi előírásoknak szeretnének megfelelni, de azon vállalatok is megtalálják a számukra legmegfelelőbb szolgáltatást, amelyek minden egészséggel kapcsolatos kötelezettséget egy minőségi partneren keresztül kívánnak megoldani.
  Utóbbi, azaz az emelt szintű csomagunk igazi prémium szolgáltatás, amit elsősorban a munkavállalók kényelmét szem előtt tartva állítottunk össze: a vizsgálatokra személyesen egyeztetetünk velük időpontot, melyet igyekszünk percre pontosan betartani, a vizsgálatok során ingyenes parkolót, valamint zárható öltözőt, zuhanyzási lehetőséget biztosítunk. A humánpolitika terheit a minimálisra csökkentjük: időben értesítést küldünk a vizsgálatokról, melyekről havi és negyedéves statisztikákat, riportokat készítünk, eleget teszünk az előírt bejelentési és adminisztrációs kötelezettségeknek, összeállítjuk az egészségügyi dokumentációkat az ellenőrző hatóságok felé.

  - Milyen egyéb szolgáltatásokat nyújtanak vállalatok számára?
  - Valójában minden magánszemélyeknek nyújtott szolgáltatásunk elérhető szerződött partnereink munkavállalói számára is. Attól függően, hogy az adott cégvezetés mennyit áldoz munkavállalói egészségére, átfogó szűrővizsgálati programunkat éppúgy ajánlhatjuk, mint a korlátlan járóbeteg ellátást biztosító átalánydíjas csomagjainkat, sőt, igény esetén olyan extra szolgáltatásokat is biztosítani tudunk, mint a gyógytorna, a pszichoterápia, a 24-órás helyszíni sürgősségi ellátás, vagy ambuláns műtétek elvégzése.
  Összes vállalati termékünkről elmondható, hogy olyan vállalatoknak nyújtanak segítséget, amelyek a munkavállalóik egészségére, mint a versenyképesség növelésének kulcsfontosságú tényezőjére tekintenek. Meggyőződésem, hogy ebben megbízható partnerei vagyunk minden hosszútávra tervező cégvezetőnek.
  Forrás: hrportal.hu