• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Allergia vizsgálat vérvétellel

  Az allergének pontos kimutatására szolgáló, vérből történő allergiavizsgálatot szeptemberben 30% kedvezménnyel biztosítjuk.*

  A tudomány mai állása szerint az allergia sajnos nem megelőzhető és nem gyógyítható. Azonban ha pontosan tudjuk, mire vagyunk allergiások, lehetőségünk van rá, hogy elkerüljük a kellemetlen tüneteket okozó környezetet és anyagokat. Az allergének pontos kimutatására ajánljuk figyelmébe a vérből történő allergiavizsgálatot.

  Mikor ajánlott a vizsgálat elvégzése?

  A specifikus IgE meghatározást légúti allergiánál akkor javasolják, ha az ún. Prick-teszt nem végezhető (pl. 2 év alatti gyermekek és várandós kismamák esetében), vagy ha a beteg nem tud leállni az allergia ellenes gyógyszerek szedésével.

  Milyen allergiák megismerésére van mód a vérvétellel?

  A légúti allergiák vizsgálatára az ún. "inhalativ panel" javasolt.
  A táplálék allergia elsősorban bőrtüneteket eredményezhet vagy vizenyőt ún. angiooedemát, ilyenkor a "nutritív panel" elvégzése tanácsos.
  A "speciális panel" valójában azért jelentős, mert a méh és darázsméreg okozta allergiát vizsgálja, amelynek Prick teszttel való kivizsgálása veszélyes, csak kórházban végezhető. Érdekessége a latex allergia okozó szerepének a vizsgálata is, ami ritka, bár lehet súlyos. Felhívjuk a figyelmet, hogy a negativitás nem zárja ki a darázsméreg allergiát, ezért gyanú esetén kórházi vizsgálatra szükség van. A "keresztreakciós panel" pollen allergia melletti zöldség, illetve gyümölcs allergiát tesztel. Ha a páciens pollen allergiás és valamelyik gyümölcstől panasza van, (ez többnyire nyelv- szájzsibbadás, égés) akkor javasolt a végzése.