2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Ezermilliárdokat költünk az egészségünkre és hálapénzre

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-07-06

    Egyre többen fordítanak egyre többet egészségük megőrzésére, illetve visszanyerésére. A lakosság éves szinten közel 2254 milliárd forintot fordít az egészségére.

    A magyar lakosság számottevő része, mintegy fele ma már egyértelműen befektetésnek tekinti az egészségcélú ráfordításokat, és meg van győződve arról, hogy egészségéért saját maga teheti a legtöbbet. Nemcsak a magasabb jövedelműekre igaz ez, de minden fogyasztói rétegben megfigyelhető, hogy jelentős összegeket költenek az egészség megőrzésére és visszaszerzésére - állapította meg a GfK Hungária és a Tárki közös felmérése.

    A magyar lakosság ma már jelentős összeget, éves szinten közel 2254 milliárd forintot fordít az egészségére. Ennek legnagyobb része - 1252 milliárd forint - a gyógyhatásúnak és egészségesnek tartott termékekre, egészségfejlesztésre, gyógyszerre és különböző gyógyászati termékekre kiadott összeg. Az egészségügyi ellátásokra - ide értve a magánellátásra, kiegészítő szolgáltatásokra, hálapénzre, de a kórházba bevitt ételre is - összességében 381 milliárd forint, míg egészséges étkezésre 315 milliárd forint és különböző, egészséges életmóddal kapcsolatos szolgáltatásokra 306 milliárd forint a teljes éves lakossági ráfordítás.

    Az egészségbe történő befektetés növekvő szerepét jól mutatja, hogy a magasabb szintű, professzionálisabb ellátásért a lakosság 55 százaléka hajlandó többet fizetni, továbbá 35 százalék hajlandó többet áldozni az egészségesnek mondott termékekért (például az élelmiszerekért, párásítóért, biopárnáért, cipőért). Csaknem ugyanennyien (34 százalék) tesznek ma többet a betegségek kialakulásának megelőzéséért mint egy évvel korábban és 28 százalék gondolja úgy, hogy érdemes többet költenie az egészségére, mint egy évvel korábban.

    A lakosság 15 százaléka kifejezetten sok időt és pénzt fordít egészségmegőrzésre. Összességében az a kép alakult ki az adatok elemzése során, hogy a magyar lakosság legnagyobb része megtette az első lépéseket a befektetés szemléletű egészségmagatartás megvalósítása felé, amit a gazdaságpolitika és az egészségpolitika is követni igyekszik, bár egyelőre kisebb lépésekkel - mondta Lantos Zoltán, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója.

    A magyar lakosság éves egészségügyi költése 2011-ben

    (milliárd forint)
    Gyógyhatásúnak és egészségesnek tartott termékek, egészségfejlesztés, gyógyszer 1252
    Egészségügyi ellátások 381
    Egészséges étkezés 315
    Egészséges életmóddal kapcsolatos szolgáltatások 306
    ÖSSZESEN 2254

    Forrás: GfK Hungária - TÁRKI, Egészséggazdasági Monitor
    A cikk forrása: napi.hu - 2011. szeptember 21.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont