2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Ayurvédikus masszázs a testi-lelki egyensúlyért

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-06-29

    Egy fárasztó, hosszú nap után mindenkinek jól esne egy kényeztető masszázs, amely nem csak a testet, de a lelket is felfrissíti, és szinte újjá varázsolja. A számos masszázstípus közül kedvünk szerint választhatunk frissítő fej- vagy talpmasszázst, de akár az egész testre kiterjedő, kozmetikai kezeléssel egybekötött vagy zsírégető masszázst is. Ha azonban ennél többre vágyunk, válasszuk az ayurvédikus kezelést, amely több mint egy egyszerű masszázs: egy csodálatos utazás, amelynek a vége a tökéletes egyensúlyi állapot.

    ayurveda01

    „A relaxáló hatású, frissítő ayurvédikus kezelések megtisztítják a szervezetet a testben felhalmozódott, betegséget okozó méreganyagoktól. Beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát – lehetővé téve a hosszú távú regenerálódást – miközben természetes módon megteremtik és megőrzik a test egyensúlyi állapotát. Ez az ayurvédikus masszázs, amely egyedi élményt nyújt és tökéletesen ellazítja a vendégeket annak ellenére is, hogy a kezelés egy speciális faágyon, a drónin történik” – mondta Páger Árpád, a Budai Egészségközpont Selfness Programjának masszázsterapeutája.

    Az Abhyanga masszázst egyszerre két masszőr végzi a szabad bőrfelületen bő, meleg, jellegzetes illatú és összetételű gyógyolajjal, egymással tökéletes összhangban a test mindkét oldalán. Az alkalmazott mozdulatok lehetnek lágyak, harmonizálók vagy akár közepesen mély, határozott, stimuláló fogások is, amelyek képesek teljesen ellazítani, szinte meditatív állapotba juttatni, majd ezt követően felfrissíteni a vendégeket. A finom masszázs nyugtatja az idegrendszert, elűzi a feszültséget az izmokból, és erősíti azokat, táplálja a testet, valamint fokozza az állóképességet. Mindemellett elősegíti a nyugodt alvást, puhává, bársonyossá teszi a bőrt, késlelteti a ráncok kialakulását, és fokozza a bőr ellenálló képességét a bőrbetegségekkel szemben.

    Egész testre kiterjedő kényeztetést kínál a Thalodal masszázs is, amely erőteljesebb, határozottabb mozdulatok segítségével lazítja fel a feszült izmokat, annak érdekében, hogy az energiák jobban áramolhassanak a szervezetben. Ez, a marma pontok stimulálásával – amelyek különböző belső szervekkel vannak összeköttetésben – serkentőleg hat a belső szervekre, és megfelelő működésre ösztönzi a keringést.

    A masszázs pozitív hatással van a nyirokrendszer működésére, segít eltávolítani a szövetekből a felgyülemlett nyirokfolyadékot. Növeli az ellenálló képességet a fizikai és mentális terheléssel, a szorongással, a levertséggel és a nyugtalansággal szemben. Rendszeres alkalmazásával csökkenthető a rutinszerű munka, a mentális stressz vagy a túlterhelés miatt fellépő kimerültség. Ha feszülten, nyugtalanul érkezünk is a masszázsra, garantált, hogy ennek a meleg, kellemes illatú gyógynövényekből készült olajokkal végzett szeánsznak a végére újult energiával, lendületesen fogunk felállni a masszázságyról.

    Léteznek olyan masszázsfajták is, amelyek csak a test egy adott területére koncentrálnak. A Padabhyanga például egy meleg ayurvédikus olajjal végzett indiai lábmasszázs, melynek során a lábszárat, a lábfejet és a talpat masszírozzák, valamint bizonyos marma pontokat kezelnek helyi nyomással, körkörös dörzsöléssel. Az itt található idegvégződések stimulálása révén képes a kezelés az egész testre pozitív hatást gyakorolni.

    A felmelegített ayurvédikus gyógyolajjal végzett Ayurvédikus fejmasszázs a keringési és idegrendszerrel együttműködve segíti az oxigéndús vér eljutását a nyak, a fej, a váll felszíni és mélyen fekvő szöveteihez. A masszázshoz használt olaj beivódik a fejbőrbe, egészen a hajhagymákig, így táplálja és erősíti a hajat, a fejbőrt. Ennek köszönhetően hajunk ragyogó fényűvé válik, fejbőrünk egészsége helyreáll.

    A masszázs segít megelőzni és megállítani a hajhullást és a kopaszodást, sőt a korai őszülést is gátolja. A homlok- és szemöldökmasszázs javítja a látást és a koncentrálóképességet, de alkalmas a fejfájás kezelésére és megelőzésére is. A fej izom- és idegszálainak ellazításával javítja a keringést, amely egyaránt frissítőleg hat az elmére és az egész testre.

    „Az ayurvédikus masszázs pozitívan hat többek között a bőrre, a bőr alatti szövetekre és a nyirokrendszerre. De ami legalább ennyire fontos, pozitív hatással van a lélekre is. Ez pedig segít abban, hogy egyensúlyba kerüljünk önmagunkkal” – tette hozzá Páger Árpád.
     


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont