• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Hegyvidék újság cikkek 2013. szeptember

  Óvodásból iskolás

  Ha szeptember, akkor iskola. De mi a helyzet azokkal, akik reggelente most először nem játszani, hanem tanulni indulnak? Melyek azok a jelek, amik elárulják, hogy a gyerek nem érzi jól magát az új közösségben? Tényleg veszélyes az influenza elleni védőoltás? Dr. Krivácsy Péter gyermekorvos, a Budai Egészségközpont munkatársa ad tanácsokat, mit tehetünk szülőként azért, hogy minden rendben legyen a kisiskolásokkal.

  A  mozgásszervi elváltozás nem gyerekjáték!

  A szeptember végi egészségnapon a gyerekek számára is szerveznek gyógyászati szűréseket, a többi között mozgásszervi vizsgálatok igénybevételére is lehetőség nyílik. Így fény derülhet olyan deformitásokra, amelyek tünetmentesek, szabad szemmel nem láthatók, ellenben veszélyesek lehetnek. Dr. Lajos Éva, a Budai Egészségközpont ortopéd szakorvosa, orvos-igazgató arról beszélt, mekkora kockázattal járhat egy fel nem fedezett elváltozás.

  „Ahogy nő a tudásunk, úgy lesz egyre több kérdésünk”

  Nemzetközi hírű gerincgyógyítói munkássága, tudományos eredményei, sikeres újításai és a sportegészségügyért végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést vehette át augusztus 20-án dr. Varga Péter Pál gerincsebész, ortopéd szakorvos. A Hegyvidéken működő Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával beszélgettünk pályájáról, szakmájában elért eredményeiről.