2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Sportoljunk a szabadban!

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-04-25

    Ahogy az ablakunkról leolvadnak a jégvirágok, és helyüket hóvirágok és nárciszok veszik át a párkányunkon, úgy mi is egyre csalogatóbbnak érezzük, hogy kimozduljunk otthonról. Használjuk ki mi is a természet újjáéledését, és sportoljunk a szabadban! Hiába azonban a lelkesedés, ha egy alkalom után megbetegszünk, mert nem voltunk kellően elővigyázatosak. A témával kapcsolatban Dr. Hidas Péter PhD, a Budai Egészségközpont ortopéd sebész, sportsebész szakorvosa ad tanácsokat.

    „Az első tavaszi napsugarak megjelenésével sokan azonnal edzőcipőt húznak, és nekivágnak a szabadnak. Csalóka azonban még ilyenkor a napsütés, ezért a megfelelő öltözetre még inkább oda kell figyelni. Az ideális ruházat az, amiben induláskor még kissé fázunk, de 5-10 perc bemelegítés után, már kellemesen érezzük magunkat. Kerüljük a pamutot, mert az magába szívja a nedvességet, így gyorsabban megfázhatunk. Lehetőleg csak rövidebb szüneteket tartsunk, és ne üljünk le a hideg földre vagy kőre. Hazaérve se maradjunk sokáig az edzőruhánkban, hanem mielőbb zuhanyozzunk le, és öltözzünk át” – figyelmeztet a doktor úr.

    sportrehaboldalfoci

    Tavasszal több olyan szabadtéri mozgásformára nyílik lehetőségünk, amelyeket télen nélkülöznünk kellett. Ilyen például a görkorcsolyázás, a biciklizés, a túrázás vagy sokak kedvence: a szabadtéri futás, illetve a különböző csapatsportok, mint például a kosárlabdázás vagy focizás. Bármelyiket választjuk is, az öltözködés mellett a bemelegítésre, a levezetésre, a táplálkozásra és a folyadékbevitelre is figyeljünk oda. Fontos, hogy a testmozgás előtt egy-két órával együnk utoljára, akkor is lehetőleg valami könnyűt, illetve utána se essünk abba a hibába, hogy felfalunk mindent, amit a hűtőnkben találunk. Sportolás közben pedig pótoljuk az elvesztett folyadékmennyiséget, még akkor is, ha a picit hűvösebb tavaszi időjárásban nem érezzük magunkat annyira szomjasnak.

    A sportolás nem csak testedzésnek kiváló, hanem kellemes kikapcsolódás is, amit közösen végezhetünk a családdal. A gyerekek biztos nem fogják bánni, ha például a közeli fagyizóba biciklivel megyünk vagy együtt labdázunk, fogócskázunk. Bármilyen mozgásformát is választunk, a legfontosabb, hogy érezzük jól magunkat, és tartsuk be a fenti alapszabályokat!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont