2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Így futunk mi! - Kiss András

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-04-29

    A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi! 

    Reménykedünk, hogy még többen kedvet kapnak majd, hogy futócipőt húzzanak és nekiinduljanak a kilométereknek!

    Kiss András - marketing és kommunikációs igazgató

    banner-kiss-andras

    Mióta futsz, milyen motiváció indított el?

    A Budai Egészségközpont futócsapatában indultam 2013 októberében 3 km-en, ahol magam is meglepődtem, hogy milyen rosszul bírom, meg is kellett állnom közben, szerintem legfeljebb néhány 80 feletti versenyzőt hagytam magam mögött. Ekkor határoztam el, hogy tennem kell valamit az erőnlétem javítása érdekében. Meg őszintén szólva le is akartam adni pár kilót…

    Van kedvenc távod vagy van valami céltáv amit a jövőben el szeretnél érni? 

    Hetente átlagosan kétszer futok, az 5-6 km-es táv az, ami már elég megerőltető számomra, de még nem túl sok - ez azért fontos, hogy mindig rá tudjam magam venni a kocogásra! Most pedig már a félmaratonra készülök.

    Fontos számodra, hogy időről-időre versenyeken is elindulj?

    Igen, ez nagyon jól motivál. Az ominózus októberi verseny után elhatároztam, hogy legközelebb 10 km-t futok, ez akkor sci-finek tűnt, pont ezért kaptam össze magam és edzettem rendszeresen.

    Hallgatsz futás közben zenét? Ha igen, mit?

    Eleinte nem hallgattam zenét, de amióta normális fülhallgatóm van, azóta igen - nem hittem benne, de tényleg könnyebb zenére futni. Legalábbis rockzenére…

    Hol, milyen terepen futsz a leggyakrabban?

    A pesti rakparton futok, de egyre többször megyek át a Szigetre is, elsősorban a jobb levegő miatt. Egyedül futok, nem akarok máshoz alkalmazkodni, kicsi az esély, hogy pont olyan gyorsan fut mint én, ha gyorsabb azért, ha lassabb, akkor meg azért idegesítene…

    Mi a legjobban a futásban, mit ad neked a futás?

    A legjobb a rendszeres endorfin-löket, amit a fizikai erőfeszítés után kap az ember! Egyértelműen jobb lett az erőnlétem, fogytam valamennyit és jobban is érzem magam - utóbbit lehet, hogy csak belemagyarázom, bár tkp. ez is a cél, nem igaz?

    Van olyan ismerősöd akit te vettél rá a rendszeres mozgásra?

    Igen, már a feleségem is rendszeresen fut. A haverjaimat még nem sikerült rávennem, de nem adom fel, a következő sörözéskor megint mondom is nekik.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont