2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Gerinckontroll

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2023-08-28

    Gerinckontroll – Útmutató a gerinc eredetű fájdalmak megértéseshez, megelőzéséhez

    A Budai Egészségközpont Szakkórháza az Országos Gerincgyógyászati Központ napokban megjelent Gerinckontroll című kézikönyve az intézet betegoktatási programjának fontos mérföldköve. A könyv segítségével hazaviheti mindazt a tudásanyagot, amelyet a gyakorló gerincbetegnek tudnia kell, ha eredményesen akar megküzdeni a gerinc eredetű fájdalmak okozta kellemetlenségekkel.

    gerinckontroll-konyv
    gerincekontroll-beliv

    Intézményünk dolgozói számára mindig fontos volt, hogy megtanítsuk betegeinknek, hogyan tudják akár gyógytornával, életmódváltással enyhíteni a fájdalmukat, javítani az életminőségüket. Mindehhez elkerülhetetlen, hogy egy kicsit ők is szakértői legyenek a témának, ismerjék saját gerincük felépítését, működését. – vallja Dr. Ferenc Mária, osztályvezető főorvos reumatológus-fizioterápiás és mozgásszervi rehabilitációs szakorvos a könyv szerkesztője. Ezt a szisztematikus tanulást szolgálják a könyvben publikált szakmailag korrekt, ugyanakkor közérthető módon megfogalmazott információk, ábrák, rajzok.

    Az intézetben zajló betegoktatási program hatása számokban is kifejezhető, a hosszú távon mért vélemények azt jelezték, hogy a program elsajátítása után a betegek 70%-a változtatott életmódján, 68%-uknál nem tértek vissza a panaszok, 70%-ban csökkentették a fájdalomcsillapító gyógyszereket, és 90%-ban tartották fontosnak az ilyen jellegű oktatási metódust a gerincbetegségükkel való megküzdésükhöz. A tudás birtokában minden bizonnyal nagyobb biztonsággal előzhetjük meg a gerincbetegségeket, illetve gyógyulhatunk ki belőlük.

    Az Országos Gerincgyógyászati Központ betegoktatási programjára épülő könyvet mindazoknak ajánljuk, akik számára fontos önmaguk és családjuk gerincének védelme és a fájdalommentes élet.

    A könyv megvásárolható a XII. kerület Királyhágó u. 1-3. szám alatt működő Királyhágó kávézóban 4.800 forintért.

    Kapcsolódó videók


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont