• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Interjú 200.000. ügyfelünkkel

  Rácz Tibor gasztroenterológiai szűrővizsgálatra érkezett a Budai Egészségközpontba, akkor még nem is sejtve, hogy ő lesz a 200.000. privát páciensünk. Szerencsés ügyfelünket egy egész évre szóló exkluzív partnerkapcsolati csomaggal ajándékoztuk meg, amelyet felhasználva december 31-ig ingyenesen veheti igénybe járóbeteg szolgáltatásainkat.

  interju-200000

  Rácz Tibor az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanára, aki iskolai munkája mellett gyógymasszőrként is tevékenykedik.

  Mennyire figyel oda az egészségére?

  Igazi hedonista személyiség vagyok, de mindig odafigyelek arra is, hogy egészséges ételeket egyek, emellett pedig a rendszeres mozgást is fontosnak tartom. Az egyik kedvencem a hazai hegyekben való túrázás, éppen most hétvégén is egy 30 kilométeres túrán jártam a Börzsönyben. Érdekel az egészségem, ezért az egészségügyi témáknak sokszor interneten is utánaolvasok.

  Miért keresett fel bennünket?

  Első alkalommal jártam a Budai Egészségközpontban, orvosom, dr. Sike Róbert gasztroenterológus ajánlására. Néhány évvel ezelőtt epekő problémákkal fordultam hozzá, és nagyon elégedett voltam az alapos kivizsgálással. Ő tanácsolta, hogy az életkoromból és a kórtörténetemből adódóan 5-7 évente mindenképp vegyek részt gasztroenterológiai szűrővizsgálaton, a komolyabb betegségek megelőzése érdekében. Örülök, hogy megfogadtam a tanácsát, mert ennek köszönhetően idejében fedeztek fel egy polipot a szervezetemben, amit azonnal el is távolítottak, mielőtt nagyobb lehetetett volna a baj.

  Milyen gyakran jár orvosi vizsgálatra és mi alapján választ orvost?

  Szerencsére ritkán vagyok beteg, de fontosnak tartom, hogy prevenciós céllal is eljárjunk orvoshoz. Az orvos kiválasztásánál a családtagok, barátok, ismerősök ajánlása mellett sokat számít az orvos személyisége is. Alapvető igény, hogy a szakorvos pontos felvilágosítást adjon az állapotomról és partnerként kezeljen. Sike doktor urat például azért kedvelem, mert tényleg odafigyel az emberre. Nemcsak a pontos diagnózis felállítására koncentrál, hanem tekintetbe veszi a páciens személyiségét, életmódját is – és ehhez igazítja a prevenciós tanácsokat, valamint a kezelési lehetőségeket. Jó orvosnak tartom, aki precízen végzi a munkáját, emellett pedig jól és empatikusan kommunikál. A megfelelő kommunikáció nélkül ugyanis könnyen elbizonytalanodik az ember.

  Tapasztalt számottevő különbséget a köz- és a magán egészségügyi ellátás között?

  Tapasztalataim szerint a közegészségügyben sokszor nem érnek rá mindent elmagyarázni, a magánegészségügynek nagy előnye, hogy a kétoldalú kommunikációra is marad idő, energia. Nagyon jó érzés volt például, hogy az endoszkópiás vizsgálat előtt személyesen bemutatkozott az orvos, az altatóorvos, és az ember pontosan tudta, hogy mi fog történni a vizsgálat során… A magán egészségügyben sokkal alaposabb a betegtájékoztatás, és jól esik az a fajta törődés, hogy a vizsgálat időpontjáról emailban, smsben is tájékoztatnak. Ezen kívül a magánegészségügyben másképp működik a vizsgálatra való felkészítés is – körültekintőbb, alaposabb és nagyobb személyes teret biztosít. Egy szóban megfogalmazva sokkal „gondoskodóbb” a légkör.