2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Mi a hosszú élet titka? Erről kérdeztük 90 éves páciensünket

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-03-18

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Wagner Istvánné (Mara néni) június 14-én töltötte be a 90. életévét. A neves évforduló kapcsán megkértük, meséljen nekünk arról, szerinte minek köszönhető, hogy megérte ezt a szép kort.

    90-eves-paciens

    Mara nénitől megtudtuk, hogy pedagógusként dolgozott és 1992-ben ment nyugdíjba. Fiatal korában rendszeresen kerékpározott és gyerekeknek tornát is tanított. Ma már egy átlagos napját TV nézéssel, rejtvényfejtéssel, olvasással és sétával tölti. Délutánonként mindig szán időt egy kis pihenésre és az imádság sem maradhat el. Főzni nem szeret – saját bevallása szerint „csak szükségből” műveli –, enni azonban igen, főleg rántott csirkemellet krumplipürével és kenyérrel, de a sonka, sajt és tej ugyanúgy ínyére van, mint a tészták vagy a gyümölcsök. Ráadásul nap nem múlhat el anélkül, hogy almakompótot egyen.

    Mara-neni-paciensunk-fiatalon

    Élete során voltak betegségek, melyeket sikerült legyőznie, pl. mellhártyagyulladás, s egy mióma miatt 1974-ben eltávolították a méhét. Jelenleg a gerincsérve és a gyengesége zavarja őt a leginkább. A közeljövőben jobb egészségre és több erőre vágyik még, de nagyon hálás, hogy olyan család adatott meg neki, akiknek a körében békességben és szeretetben élhet. Egy fia született. Mara néni szerint a hosszú élet titka a szerető családból fakadó lelki béke és egy olyan munka, amit szívesen végez az ember.

    Mara néninek szeretnénk intézményünk nevében még egyszer nagyon boldog 90. születésnapot kívánni és persze további jó egészséget!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont