• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Bemutattuk gondozásszervezési programunkat

  2017. július elején zajlott a WONCA Europe konferenciája „Növekedjünk együtt a sokféleségben” címmel. A Budai Egészségközpontot dr. Nagy Judit orvosigazgató képviselte, aki intézményünk gondozásszervezői programját mutatta be a nagyközönségnek.

  wonca-banner

  A Prágában tartott rendezvényen több mint 5000 fő vett részt a világ legkülönbözőbb tájairól. A három napos konferenciára közel 800 absztraktot fogadtak be a szervezők, és több mint 700 előadás hangzott el.

  Dr. Nagy Judit orvosigazgatónk a Budai Egészségközpont gondozásszervezési programjáról tartott előadást. A doktornő hangsúlyozta: „Intézetünk fontosnak tartja, hogy gondoskodó légkört biztosítson a gyógyulni vagy egészségüket megőrizni vágyók számára. Ennek érdekében emailben és telefonon is egyre több páciensünket értesítjük rendszeresen a számukra javasolt kontrollvizsgálatok közelgő időpontjáról, amire a páciensek részéről pozitív visszajelzések érkeznek. Ily módon lehetőség van a kezdődő egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére, a komolyabb betegségek megelőzésére, és a szükséges kezelések mihamarabbi megkezdésére.”

  A páciensek klinikai menedzseléséről szóló prezentációt orvosigazgatónk portugál, Egyesült Arab Emirátusok-beli és shanghai előadókkal egy szekcióban tartotta meg, a konferencia keretében zajló workshopokon pedig többek között angol, új-zélandi, német, svájci, holland és norvég kollegákkal dolgozhatott együtt, akikkel kölcsönösen sokat tanultak egymás tapasztalataiból.

  A workshopok keretében a kollegák együtt dolgoztak több ország egészségügyi szolgáltatásainak: onkológiai ellátásának, idős gondozásának megismerésén. Megismerhettük például, hogy milyen kiválóan működő önálló gondozói hálózat működik Hollandiában a demens személyek ellátására vagy a daganatos betegek gondozására. Nem utolsó sorban hallhattunk arról is, hogy a különböző országokban milyen finanszírozási szempontok érvényesülnek a háziorvosok működésében, motivációjában.

  A szakmai tapasztalatok kicserélése mellett különleges élmény volt az 5000 fő befogadására képes prágai kongresszusi központ megismerése is, ami Európa egyik legnagyobb kongresszusi központja.

  wonca-2