2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Csúcstechnológiának számító digitális radiológiai gépek a Budai Egészségközpontban

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-03-18

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    A Budai Egészségközpont Nagy Jenő utcai telephelyének radiológia osztálya megújult: a röntgen gépet és a mammográfiát korszerűsítés céljából digitálisra cseréltük. Dr. Puhl Mária radiológus osztályvezető főorvost kértük, hogy meséljen nekünk új radiológiai eszközeink előnyeiről és arról, hogyan segítik orvosaink és pácienseink életét.

    20171012_132031

    Milyen újítás történt a radiológia osztályon?

    Nagy Jenő utcai telephelyünkön mind a röntgenfelvételező, mind pedig a mammográfiás gépünk hagyományos készülékeit digitális technikára cseréltük. Ezzel nagy lépést tettünk, mert így a Budai Egészségközpont radiológiáján valamennyi eszköz digitális. Az volt a célunk, hogy javuljon a technika, emelkedjen világszínvonalra, legyen maximális a korszerűsítés. Ökológiai szempontból elértük mindenhol, hogy a röntgen film felhasználás, hívó rendszer megszüntethető legyen. De a legfontosabb szempont az, hogy olyan diagnosztikát alkalmazunk, mely jelenleg a legkorszerűbb, a beteg számára kisebb sugárterhelést jelent és növelni tudjuk diagnosztikai szempontból a vizsgálatok értékét.     

    Miben jobbak az új gépek, mint a régiek?

    A mammográfiás gépünk a világ egyik mammográf gyártásában élen járó cég gépe, mely csúcstechnológiának számít. A röntgen felvételező annyiban más a korábbihoz képest, hogy valamennyi felvételtípust képesek vagyunk állva készíteni, mely a mozgásszervi diagnosztikában nagyon fontos. A képalkotás jobb felbontású, mint a hagyományos röntgenfelvétel, ezért nagyobb diagnosztikai értékű. A képek CD-n elvihetők, bármely számítógépen megnézhetők, a képtárolás központi képarchiváló rendszeren történik, ahonnan bármikor előhívható, összehasonlítható, vagy adathordozóra másolható. Informatikai hálózatunknak köszönhetően mindkét telephelyünkön elérhető valamennyi rendelőben, osztályon, műtőkben.

    20171012_131208

    Milyen vizsgálatokat lehet elvégezni az új mammográfiával?

    Az alap 2D technológián kívül rendelkezünk egy úgynevezett 3D technikával, amelyet tomoszintézisnek hívnak. Lehetőségünk van arra, hogy egy kompresszióval a felvétel hagyományos 2D, 3D vagy ezek kombinációja legyen. Az, hogy a vizsgálat milyen módon történik, minden esetben szakmai szempontok alapján dől el. A digitális technika lehetővé teszi, hogy az egyébként is alacsony energiával készült felvételek sugárdózisát csökkentsük és a kép felbontását növeljük. A képfelbontás növekedésével és szükség esetén  a tomoszintézis alkalmazásával növekszik a diagnosztikai biztonság. Tomoszintézissel 1 mm-es szeletvastagság leképezése lehetséges úgy, hogy nem lépjük túl a hagyományos felvételtechnikánál alkalmazott sugárdózist. Nem utolsó sorban a gép ergonómiai kialakítása csökkenti a beteg számára a kényelmetlenséget.

    Képek radiológiai eszközeinkról

    20171012_131800
    20171012_131825
    20171012_132252


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont