• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Digitális fogászati röntgen a Nagy Jenő utcában

  2018. májusától a Nagy Jenő utcai telephelyünkön egy digitális kis röntgen is segíti fogorvosaink munkáját. Dr. Wenczl Mónika fogszakorvosunkat a kiegészítő diagnosztikaként rendelkezésre álló új eszközről kérdeztük.

  fogaszati-röntgen

  Mit kell tudni az új készülékről?

  Tulajdonképpen két eszközről van szó: az egyik maga a röntgen készülék, mellyel a felvételt készítjük és ehhez kapcsolódik egy digitalizáló képalkotó rendszer. A hagyományos röntgen filmek helyett digitális szenzor lemezeket használunk. Ezek a lemezek flexibilisek és higiénikus, egyszer használatos csomagolásban vannak. Ezen kívül teljes felületükön érzékelnek, illetve több méretben állnak rendelkezésre. A vizsgált terület nagyságától függően 2-3 vagy 3-4 fog látható a képeken.

  fogaszati-röntgen-2

  Miért praktikus a pácienseknek az új eszköz?

  Úgy tudjuk elkészíteni a felvételt, hogy a páciens a fogászati székben ül, nem kell sehova se mennie. Ráadásul a digitális képfeldolgozás miatt minimális sugárterheléssel készítjük a felvételt.

  Miért hasznos az orvosnak az új gép?

  A készülék könnyen pozícionálható, nem mozdul el, így kényelmes a használata. Pontos, kontrasztos képet kapunk, amit azonnal értékelni tudunk. Egy-egy fog vizsgálatánál sokkal informatívabb, mint a panoráma röntgenfelvétel, hiszen nem vetül rá más szájüregi képlet. A digitális képfeldolgozásnak köszönhetően a képek még utólagosan is módosíthatóak, nagyobb felbontásban nézhetők, sötétíthetők, világosíthatók, illetve különböző mérések is elvégezhetőek rajtuk. Összességében ez a digitális kis röntgen nagy előrelépést jelent a teljes körű fogászati alapellátásban.

  A cikk dr. Wenczl Mónika közreműködésével készült.