2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Digitális fogászati röntgen a Nagy Jenő utcában

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-18

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    2018. májusától a Nagy Jenő utcai telephelyünkön egy digitális kis röntgen is segíti fogorvosaink munkáját. Dr. Wenczl Mónika fogszakorvosunkat a kiegészítő diagnosztikaként rendelkezésre álló új eszközről kérdeztük.

    fogaszati-röntgen

    Mit kell tudni az új készülékről?

    Tulajdonképpen két eszközről van szó: az egyik maga a röntgen készülék, mellyel a felvételt készítjük és ehhez kapcsolódik egy digitalizáló képalkotó rendszer. A hagyományos röntgen filmek helyett digitális szenzor lemezeket használunk. Ezek a lemezek flexibilisek és higiénikus, egyszer használatos csomagolásban vannak. Ezen kívül teljes felületükön érzékelnek, illetve több méretben állnak rendelkezésre. A vizsgált terület nagyságától függően 2-3 vagy 3-4 fog látható a képeken.

    fogaszati-röntgen-2

    Miért praktikus a pácienseknek az új eszköz?

    Úgy tudjuk elkészíteni a felvételt, hogy a páciens a fogászati székben ül, nem kell sehova se mennie. Ráadásul a digitális képfeldolgozás miatt minimális sugárterheléssel készítjük a felvételt.

    Miért hasznos az orvosnak az új gép?

    A készülék könnyen pozícionálható, nem mozdul el, így kényelmes a használata. Pontos, kontrasztos képet kapunk, amit azonnal értékelni tudunk. Egy-egy fog vizsgálatánál sokkal informatívabb, mint a panoráma röntgenfelvétel, hiszen nem vetül rá más szájüregi képlet. A digitális képfeldolgozásnak köszönhetően a képek még utólagosan is módosíthatóak, nagyobb felbontásban nézhetők, sötétíthetők, világosíthatók, illetve különböző mérések is elvégezhetőek rajtuk. Összességében ez a digitális kis röntgen nagy előrelépést jelent a teljes körű fogászati alapellátásban.

    A cikk dr. Wenczl Mónika közreműködésével készült. 


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont