2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Háromszoros születésnap a BEK-ben

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-10

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    A Budai Egészségközpont 2008-ban nyitotta meg Királyhágó utcai földszinti rendelőegységét, 2017-ben pedig a második emeletit. Tavaly a Graphisoft Parkban is új rendelő nyílt. A tíz és egyéves születésnapok alkalmából dr. Lajos Éva orvos-igazgatót kértük, hogy meséljen a BEK történetének eme fejezeteiről.

    lajos-eva-dr

    Mi előzte meg a Királyhágó utcai földszinti rendelőegység megnyitását?

    2001-ben nyitottuk meg a Nagy Jenő utcai telephelyünket és nagyjából 7 év kellett ahhoz, hogy az ügyfélforgalom olyan mértékű növekedést érjen el, hogy ott már nem tudtunk bővülni. Így az igény elég egyértelmű lett: szükségünk van egy új helyre. Ennek köszönhetően a Királyhágó utcai földszinti rendelőegység 2008. november 17-én nyílt meg, melyet persze hosszas előkészület előzött meg: már 2007 végétől és 2008 elejétől elkezdtük kitalálni a terület kialakításának koncepcióját. A fő szempont az volt, hogy a foglalkozás-egészségügyi divízió teljes egészében átkerüljön a Nagy Jenő utcai telephelyről a Királyhágó utcába. A Nagy Jenő utcai telephelyen pedig a foglalkozás-egészségügyi ellátásból csak az maradjon, ami a szűrővizsgálatra érkező páciensek ellátáshoz kötődik. Az alapkoncepciót dr. Varga Péter Pál főorvos úrral és Papik Kornél akkori igazgató úrral gondoltuk ki közösen. A területen előttünk egy alváslabor működött. A korábbi ellátók kiköltözésével egy rossz állapotú területet vettünk át, gyakorlatilag a külső falak vázszerkezetén kívül semmit nem tudtunk megtartani. Tehát többek között a teljes gépészeti rendszer kialakítása, a nyílászárók cseréje is a feladatunk volt. Ezt a területet – mind a saját igényünk, mind az ÁNTSZ szabályok miatt – el kellett különítenünk a területen működő kórházi egységtől, így üvegajtóval választottuk le a kórházi részlegtől a földszinti privát rendelőegységet, melyben kezdetben 7 rendelőt alakítottunk ki (6 szakrendelő és egy vérvételi helyiség).

    Az elmúlt 10 évben mi változott a Királyhágó utcai telephelyen?

    Bővült az ellátási igény és mi is bővültünk. A Királyhágó utcai épület egy L-alakú épület, melynek a nagyobb szárában működik a kórház és a kisebbik szárában alakítottuk ki a magán járóbeteg ápolási egységet több emelettel. Azt mondhatjuk, hogy az elmúlt 10 évben teljesen belaktuk az L kisebb szárát. A földszinti rendelőegység tovább bővült: ma már nem 7, hanem 11 rendelő van, és az üvegajtót is kijjebb kellett tenni. Kialakítottuk az 1. emeleten egy fizioterápiás egységet gyógytornával és gyógymasszázzsal, illetve a másik felén egy pszichológiai ambulanciát. Aztán tavaly kialakítottuk a 2. emeleten egy újabb rendelőegységet, aminek szintén születésnapját ünnepeljük.

    kek2
    002-OGK_-2017_09_29__10-23-49_

    2011-ben a Graphisoft Parkban is nyílt egy BEK rendelő.

    Igen, ekkor elnyertük a Graphisoft Parkban működő SAP foglalkozás-egészségügyi ellátását, s a cég részéről egyértelmű igény volt egy Parkbeli rendelő kialakítása, ami abban az évben meg is történt az akkori fogadóépületben. Dr. Nagy-László Nóra, a foglalkozás-egészségügyi divízióink vezetője kialakított egy komplett foglalkozás-egészségügyi ápolási egységet rendelőkkel, laborral, ügyfélváróval stb. Az évek alatt egyrészt bővült az ottani megrendelési igény, másrészt ez a fogadóépület lebontásra került, így újra kellett gondolnunk, hogy a bontás követően milyen rendelőt szeretnénk kialakítani. Akkor az lett a döntés dr. Varga Péter Pál főorvos úr részéről, hogy alakítsunk ki egy járóbeteg szakrendelőt a Parkban dolgozók és a 3. kerületi, észak-budai lakosok számára. Felmértük a piaci igényt, meghatároztunk a szakmai spektrumot, majd végül 2017-ben egy vadonatúj, csodálatos rendelőegységet vehettünk birtokba a Graphisoft Parkban. A rendelkezésünkre álló teret maximálisan kihasználtuk: 3 rendelő (köztük szemészettel) és egy labor kapott helyet.

    Arculati megjelenésében mindenképpen próbáltunk igazodni a Park és az ott dolgozó többezer fiatal szellemiségéhez. Egy év alatt elértük, hogy a Graphisoft Parkbeli rendelő kihasználtsága 60-70%-os, ami ilyen rövid idő alatt szép eredmény. Így nem álltunk meg: bővítettük a szakellátók körét és a szakmai profilt. A fő profil (foglalkozás-egészségügy, szemészet, labor) mellé kialakítottunk mozgásszervi profilt ortopédia és neurológia rendeléssel. Ezen kívül vállalati egészség szempontjából igény volt diabetológiai és bőrgyógyászati rendelésre, így ma már ezek is elérhetőek a Parkban.

     

    3

    Voltak nehézségei ennek a folyamatos növekedésnek?

    Lényegében folyamatos építkezésben éltünk az elmúlt 10 évben, ami néha nem volt könnyű, hiszen a napi operatív munka mellett kellett az újításokon gondolkodni. De úgy fogtuk fel, hogy ez jó, mert mindez azt jelenti, hogy sok ügyfelünk van, egyre csak bővülünk, van feladatunk és jövőnk. A folyamatosnövekedés mellett fontos cél maradt, hogy ne veszítsük el azt az értékrendet, amivel indultunk: hogy gondoskodó, családias, magas szakmai színvonalon működő egészségszolgáltató vagyunk és a méret/mennyiség semmiképp se menjen a minőség rovására. Célunk, hogy a Budai Egészségközpont megőrizze betegközpontú hozzáállását.

    lajos-eva-dr-2

    Melyek a további célok?

    Miután a Királyhágó utcai telephelyet teljesen kinőttük, ezért 2019-es év első negyedévében új telephelyet nyitunk a 13. kerületben, ahová a teljes járóbeteg ellátási spektrumot tervezzük. Ezen kívül a Graphisoft Parkban jövőre tervezünk elindítani egy miniszűrés programot.

    Minek köszönhető a Budai Egészségközpont folyamatos fejlődése?

    Úgy vélem, egyrészt a tulajdonos-vezetőnk hozzáállása: az innováció, a fejlődés, a magas szakmai színvonal iránti igény. Ez a gondolkodásmód pedig meghozza a gyümölcsét. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden egyes ember munkájának hozzá adott értéke van, ezért igyekszem minden munkatárssal emberi és jó munkatársi kapcsolatot kialakítani. Azokkal jó együtt dolgozni, akik jól érzik magukat, mert akkor ők is mindennap tenni fognak azért, hogy jó legyen, magukénak érezzék és szeressék. Én 1994 óta dolgozom ebben az épületben és szeretek itt dolgozni. Szerencsére az ügyfeleink visszajelzései is jók. Majdhogynem az alapítás óta jár hozzánk egy ügyfél, ő említette nekem a minap, hogy mennyire csodálatos, hogy az intézmény növekszik, ugyanakkor annak is örül, hogy a nevén szólítják a recepción és megkérdezik, hogy van. Úgy vélem, hogy a személyes gondoskodást megőrizni jó feladat.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont