2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Bemutatjuk új pulmonológusunkat, dr. Strausz Jánost

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-09

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Új pulmonológussal, onkológussal bővült a Budai Egészségközpont csapata! Dr. Strausz Jánost arra kértük, hogy meséljen szakmai életéről, és arról, hogy milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek a Budai Egészségközpontban.

    Meséljen a szakmai előmeneteléről, eredményeiről!

    A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem. Kórbonctanból, tüdőgyógyászatból, klinikai onkológiából és pulmonológiai rehabilitációból szereztem szakképesítést. Humbold ösztöndíjasként dolgoztam Németországban. Érdeklődési/kutatási tevékenységem közé sorolhatók a tüdőbetegségek korai diagnózisa, az endoscopos diagnosztikus és terápiás beavatkozások, valamint az tüdőfibrózis és a COPD. E területeken számos nemzetközi klinikai gyógyszervizsgálatban vettem részt. Klinikai tevékenységem mellett Ph.D., majd a Magyar Tudományos Akadémia Doktora minősítéseket értem el. Osztályvezető főorvos, később főigazgató voltam az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság főtitkára, majd elnöke voltam.

    strausz-janos-dr
    dr. Strausz János

    Milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek a Budai Egészségközpontban?

    Tüdőbetegségek diagnózisa és kezelése miatt kereshetnek, beleértve az asthmas, COPD-s, tüdőgyulladásban, tüdőfibrózisban szenvedő, valamint a tüdődaganatos betegeket.

    Melyek a leggyakoribb problémák, amivel Önhöz fordulnak?

    Leggyakoribb a krónikus köhögés, nehézlégzés, hörgőgyulladásra jellemző fokozott légúti váladék képződés, illetve az egyéb vizsgálatok során felfedezett radiológiai eltérések jelentik a problémák többségét.

    Milyen vizsgálati módszereket alkalmaz?

    Előzmények-kórtörténet megismerése, fizikális vizsgálat, különböző képalkotás módszerek, légzésfunkció, allergológiai vizsgálat. A hörgők endoscopos vizsgálata (altatásban) bevezetés alatt van.

    Milyen esetekben muszáj orvoshoz fordulni?

    Nehézlégzés, krónikus köhögés, vérköpés, ismert tüdőbetegségek állapotromlása, a megszokott terápia hatástalansága, illetve általános tünetek – étvágytalanság-fogyás, mellkasi fájdalom – megjelenése esetén indokolt az orvosi kivizsgálás.

    Mit tehetünk a prevenció érdekében?

    A legfontosabb teendők a dohányzásról való leszokás. Emellett gondot kell fordítani munkahelyi és az otthoni légúti károsító anyagok (beleértve az allergéneket) elkerülésére, illetve a rendszeres testmozgásra és az ideális testsúly megközelítésére. A fokozottan veszélyeztetett egyének (pl. dohányzók) rendszeres szűrővizsgálata pedig kifejezetten ajánlott.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont