• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Akár az életünket is meghosszabbíthatja a menedzserszűrés

  Fáradtság, enerváltság, mellkasfeszülés, magas vérnyomás. Tipikus tünetei a túlhajszoltságnak, amelyek fokozottan jelentkeznek akkor, ha magas beosztásban dolgozunk és rendkívül nagy a felelősség rajtunk. A felfrissülést a napi 5 kávétól várjuk, stresszlevezetésként elszívunk pár cigarettát, alvás helyett pedig a következő nap feladatait pörgetjük a fejünkben. Biztosan jó ez így? Szervezetünk meddig bírja a megterhelést? Álljunk meg egy kicsit, változtassunk az életünkön és fordítsunk időt magunkra!

  „A felelősség hatalmas rajtunk az életben és a munkahelyünkön is. A határidők, a ránk bízott feladatok, egy csapat irányítása mind stresszfaktor lehet. A napunk nagy része állandó rohanásból, két megbeszélés közé beiktatott gyors ebédből, számítógép előtt végzett feladatokról szól. A nyolcórás munkaidő gyakran nyúlik 10 órásra is, a nap végén pedig már sem kedvünk, sem pedig energiánk nincs a mozgásra. A fent említett tényezők azonban hosszú távon komoly betegségek kialakulásáért felelősek, amelyek a rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhetők, vagy időben diagnosztizálhatók. A határidőnaplónkba tehát kerüljön be a menedzserszűrés is, amely csupán néhány órát vesz el az életünkből, ám megmentheti azt” – mondta dr. Nagy Judit, a Budai Egészségközpont orvosigazgatója.

  menedzserszures-vernyomas

  Miért ajánlott a menedzserszűrés, nem csak a menedzsereknek?

  • A szűrővizsgálatok előre egyeztetett időpontban történnek, így nincs várakozási idő.

  • A vizsgálatok egy időben és egy helyen, hozzávetőleg 4-5 óra alatt lezajlanak, így nem kell többször, több helyre, több szakrendelésre szaladgálni.

  • A menedzserszűrés során sor kerül többek között szemészeti és vérvizsgálatra, hasi és kismedencei ultrahangra, EKG-ra, mellkasröntgenre, hölgyeknél emlődiagnosztikára és nőgyógyászati vizsgálatokra, férfiaknál urológiai és prosztata vizsgálatra. Kiterjesztett program esetén 40 feletti hölgyeknél csontsűrűség mérésre, mindenkinél bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, kardiológiai szakorvosi vizsgálatra szívultrahanggal, fogászati állapotfelmérésre panoráma röntgennel és mozgásszervi szűrésre is. A páciens tehát teljes testre kiterjedően képet kap egészségi állapotáról.

  • A szűrővizsgálatok alkalmával időben felfedezett betegségek a diagnosztizálást követően nagy arányban sikeresen gyógyíthatók.

  • A vizsgálatok alapján minden részletre kiterjedő, személyre szabott összefoglaló vélemény, kiterjesztett szűrés esetén pedig egészségterv készül, az egészség megőrzésére tett javaslatokkal és teendőkkel.

  „Egészségünk elhanyagolását gyakran fogjuk az időhiányra. Pedig megőrzése csupán néhány órát vesz igénybe. Legyen szó akár a napi minimum félórás mozgásról, a nyugodt körülmények között elfogyasztott egészséges ebédről vagy az egészségi állapotunkat feltáró éves menedzserszűrésről, töredékét képezik a 24 órából álló napnak, ám pozitív hatásuk években mérhető” – tette hozzá a doktornő.

  A cikk dr. Nagy Judit közreműködésével készült.

   Tetszett ez a cikk? További érdekes és hasznos tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre itt!

  Az egészség a legdrágább kincs!

  Vegyen részt Optimum szűrővizsgálaton és őrizze meg egészségét!