2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Fesztiválszezon: vigyázzunk az egészségünkre!

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-08

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Itt a nyár, vele együtt eljött a különböző zenei fesztiválok ideje is. Rengeteg fiatal kilátogat egy-egy napra, vagy akár egy hétre. Egy kis kikapcsolódás mindenkinek jár, ám bulizás közben is érdemes odafigyelni egészségünkre és megtartani a mértéket!

    Dr. Nagy Judit orvosigazgató javaslata a fesztiválszezonra:

    „A nyári fesztiváloknak mindig rengeteg résztvevője van. Főként azoknak kell körültekintően felkészülni, akik a rendezvény teljes ideje alatt a helyszínen tartózkodnak. Ilyenkor a kiszámíthatatlan időjárás miatt a hőségre, de akár a több napig tartó esőzésre is számítani kell. Fontos például, hogy mindenből - ruhaneműből, pénzből, gyógyszerekből - legyen nálunk tartalék. A rendezvény helyszíneken mindig található orvosi sátor: ha komolyabban megsérülünk, vagy rosszul vagyunk, mindenképp kérjünk szakszerű segítséget, ahol megfelelő ellátást biztosítanak. Ha eszméletlen vagy ájult embert látunk, hívjunk hozzá orvost”.

    fesztivalszezon-01

    Dr. Nagy-László Nóra foglalkozás-egészségügyi szakorvos, programvezető javaslata a fesztiválszezonra:

    „Ha a legforróbb órákban tartózkodunk a tűző napon, könnyen megtörténhet, hogy napszúrást kapunk, ritkább esetben a hőguta veszélye is fennáll. Hőguta során a test nem tudja leadni a felesleges hőt, túlmelegszik, a testhőmérséklet emelkedése pedig akár életveszélyes is lehet. Szédülés, eszméletvesztés, szapora pulzus, nehézlégzés és izomgörcs is jelentkezhet. A beteget ilyenkor vigyük árnyékos, hűvös helyre, könnyítsünk ruházatán, és mielőbb kérjük orvos segítségét”.

    Stoll Dániel klinikai szakpszichológus javaslata a fesztiválszezonra:

    „A felülhangoltság hatására hamarabb kimerülnek energiatartalékaink, ami heveny mentális tünetek megjelenésével is járhat. Fesztiválokon gyakoriak a szorongásos tünetek, hangulatingadozások (átmulatott este után indokolatlan levertség), melyek leggyakrabban egy kiadós alvás hatására rendeződnek, ugyanakkor fontos észben tartani, hogy ma már a legtöbb fesztiválon az egészségügyi teamen belül található pszichológiai szolgálat is. Bármilyen tünetet észlel magán, bizalommal forduljon az egészségügyi szolgálat pszichológus segítőihez."

    10+1 érdekes cikk, amit érdemes elolvasni elindulás előtt!

    1. Honnan tudjuk, hogy napszúrásunk van? Figyelmeztető jelek
    2. Hasznos tippek napégés esetére
    3. Tippek a kánikula napjaira
    4. Napszúrás ellen
    5. Előzzük meg a hasmenést!
    6. Égető nyári problémák
    7. A leggyakoribb szexuális úton átvihető betegségről
    8. Hol fordul elő a HPV?
    9. Miért isznak olyan sokat a tinilányok?
    10. Segítség, megesznek a szúnyogok!
    11. Tényleg belehalhatunk a rovarcsípésekbe?

    Tetszett ez a cikk? További érdekes és hasznos tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre itt!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont