• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Bemutatjuk dr. Debreczeni Róbertet

  Bővült neurológus csapatunk! Dr. Debreczeni Róbertet arra kértük, hogy meséljen szakmai életéről, és hogy mivel fordulhatnak hozzá a páciensek a Budai Egészségközpontban.

  Meséljen a szakmai előmeneteléről, eredményeiről!

  Általános orvosi diplomámat 1989-ben szereztem meg a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egyetemi tanulmányok mellett 1988-89-ben az Országos Mentőszolgálat Budapesti Szervezeténél mentőtiszti beosztásban dolgoztam. 1989-2000 között a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórházának Neurológia osztályának orvosa voltam. 2001-től a Semmelweis Egyetem ÁOK Neurológiai Klinikájának munkatársaként a Doppler laboratórium vezetője és az általános neurológiai részleg egyik osztályvezető adjunktusaként dolgozom. Magyar és angol nyelven oktatok és az angol nyelvű képzés tanulmányi felelősi munkáját is ellátom. Az agyi keringésszabályozás témájában évek óta szakdolgozati és tudományos diákköri témavezető vagyok. 1991-ben sajátítottam el az agyi erek, három éve a környéki idegek ultrahang vizsgálatának technikáját. 2009-ben a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájába egyéni fokozatszerzésre jelentkeztem, témavezetőm prof. Szirmai Imre volt, dolgozatomat, Az agyi keringés poligráfiás vizsgálata címmel 2010-ben védtem meg és doktori fokozatot szereztem.

  debreczeni-robert-dr

  Milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek a Budai Egészségközpontban?

  Minden olyan panasszal, amely az idegrendszer betegségének gyanúját kelti. Címszavakban: látászavar, járásromlás, remegés, meglassult mozgás, akaratlan túlmozgások, pontatlan mozgás, tartós vagy átmeneti végtagi gyengeség, tartós vagy átmeneti végtagi vagy testrész zsibbadás, a beszéd múló vagy maradandó zavara, karba sugárzó nyaki fájdalom, alsó végtagba sugárzó derékfájdalom, gerincből a törzsbe, hasba sugárzó fájdalmak, emlékezetzavarok, görcsrohamok, ájulás, kóros fáradékonyság, fejsérülést, gerincsérülést követő állapotok. Az agyi keringészavarok ellátásában van a legnagyobb tapasztalatom. 30 éves szakmai gyakorlattal és húsz éves egyetemi oktatói tapasztalattal várom a betegek jelentkezését. 

  Mi történik a konzultáció során? 

  A konzultáció a beteg meghallgatásával és célirányos kikérdezésével kezdődik. Ezt részletes kétkezi, ún. fizikális vizsgálat követi. A lelettől függően teszek javaslatot eszközös vizsgálatokra, amelyek eredményével később újabb konzultáció és javaslattétel a szükséges kezelésre. 

  A cikk Dr. Debreczeni Róbert közreműködésével készült.

   Tetszett ez a cikk? További érdekes és hasznos tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre itt!