2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Bemutatjuk új sebészeinket

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-08

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Sebész csapatunk idén több új taggal is bővült! Ismerjék meg őket és olvassák el rövid bemutatkozójukat!

    Dr. Huszty Gergely: sebész, transzplantációs sebész

    Huszty-Gergely-dr-400x300

    „15 éves, döntő részben egyetemi klinikai tapasztalattal rendelkezem. Hosszabb orvosi tanulmányokat folytattam az Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Japánban. Általános sebészi szakvizsgával és európai transzplantációs sebészeti szakvizsgával rendelkezem.

    Az általános hasi sebészet teljes spektrumában végzek műtéteket, korszerű szemlélettel. Kiterjedten és örömmel alkalmazom a minimálisan invazív, laparoscopos technikát (epesebészet, sérvsebészet, bélsebészet, mellékvese-, veseeltávolítás). A komplex daganatok sebészi ellátása nagy súllyal szerepel a műtéteim között: pácienseim több, mint felét onkológiai ellátás részeként referálják. Kiemelten sok pácienst operálok ezen kívül endokrinológiai betegségekkel (pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese, hasnyálmirigy), és előrehaladott, áttétes lágyrészdaganatokkal. 2017 óta az Országos Gerincgyógyászati Központ sebész konziliáriusaként részt veszek az intézmény határterületi nagyműtéteiben. A Budai Egészségközpont járóbeteg rendelésén pedig készséggel konzultálok azokkal a páciensekkel, akinél hasi- vagy endokrin sebészeti ellátás szükségessége merült fel.”

    Dr. Kispál Csilla: sebész szakorvos

    Dr. Kispál Csilla

    „2008-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2009 óta a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Általános, Ér-, és Mellkassebészeti Osztályán dolgozom. 2014-ben szereztem sebészetből szakvizsgát. A pályaválasztás számomra nem volt kérdés, mindig is sebésznek készültem. A sebészet kihívásokkal teli, változatos, de rengeteg kemény munkát és elkötelezettséget is igényel. Szeretem a munkám szellemi kihívásait, a folyamatos technikai fejlődést; azt, hogy a két kezemmel alkothatok. Munkámban precíz, korrekt ellátásra, a páciensekkel a megfelelő bizalmi légkör kialakítására törekszem. Fő érdeklődési területeim az emlősebészet és a laparoscopos sebészeti eljárások.”

    Dr. Regáli László: sebész, érsebész

    Dr. Regáli László

    „1994-ben kezdtem meg sebészeti munkámat a Semmelweis Egyetem II. sz. Sebészeti Klinikáján, majd később az I. sz. Sebészeti Klinikáján folytattam, jelenleg pedig a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Sebészeti, Érsebészeti és Mellkassebészeti Osztályán dolgozom főállásban. Általános sebészettel (gyomor, bél, epe stb.) és érsebészettel is foglalkozom. Az egyetemen évekig tartottam érsebészeti előadásokat angol nyelven a külföldi medikusoknak. A Budai Egészségközpontban várom mind az általános, mind az érsebészeti pácienseket.” 

    Dr. Szrenka János: sebész, proktológus

    Dr. Szrenka János

    „1985-ben a SOTE ÁOK-n szereztem orvosi diplomát "summa cum laude" minősítéssel. Még abban az évben kezdtem dolgozni az Újpesti Árpád Kórház Baleseti Sebészetén. 1989-ben Sebészetből szereztem jeles eredménnyel szakvizsga bizonyítványt. 1992-ben Baleseti Sebészetből szakvizsgáztam, szintén jeles eredménnyel. 1990. májusától a Bp. Szent Rókus Kórház Sebészetén dolgoztam 2007. június 1-ig. 2007. június 1-től a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Sebészeti osztályát vezetem.

     A sebészeti szakmai tudásomat a Szt. Rókus Kórházban szereztem meg, ahol a kor kiemelkedő személyeitől volt szerencsém tanulni (Prof. Dr. Hüttl Tivadar, Dr. Lestár Béla). A hasi sebészet fortélyait neves személyiségektől tanultam. A legtöbb kongresszuson ott voltam és vagyok napjainkban is. Legalább 15-20 előadást tartottam különböző konferenciákon. A hasi sebészet teljes vertikumát végzem, a coloproctologia a fő szakterületem. A teljes emésztő traktus jó-, és rosszindulatú daganatait operálom, külön kiemelném a vastag-, és végbél daganatainak a sebészetét, laparoscoppal is. Nagy hangsúlyt fektetek a proktológiai kezelésekre: aranyér-, végbél sipolyok, végbél berepedések konzervatív és műtéti kezelése a mindennapos munkám része. Ezen túlmenően a strúma sebészetét is nagy számban végzem. Mindennapos elfoglaltságaim közé tartozik az epesebészet (LC), hasfali-, köldök-, lágyéksérvek műtétei, akár laparoscoppal. Munkámból adódóan a krónikus és akut hasi fájdalmak differenciál diagnosztikája mindennapos elfoglaltságom. Mindemellett folyamatosan részt veszek kongresszusokon, tudományos rendezvényeken. Ez nagyon lényeges, mert a mai világban folyamatosan lépést kell tartani az új metódusokkal, technikával, új műtéti módszerekkel a betegeim és saját magam érdekében is. 

    Rengeteg kellemes emlékem van a közel 35 éves orvosi tevékenységemből kifolyólag, ezek közül egy számomra meghatározó élményemet osztanám meg az olvasókkal. A történet 1985 őszén történt, amikor az Újpesti Árpád Kórház Traumatológiáján dolgozni kezdtem a dr. Kendelényi Ernő Tanár Úr vezette osztályon. A Tanár Úr rögtön az első napon kérte, hogy mindig mellette legyek a nagyviziteken. Kezdő orvosként nagyon figyeltem még a kezének a mozdulatait is! Nagyon szeretett oktatni, ami számomra nagy öröm volt. A nagyvizit végén megkérdezte tőlem: „Mi kell ahhoz, hogy valaki jó sebész legyen?”. Első nap azt válaszoltam, hogy: „Fontos, hogy jól kell tudni az anatómiát!”. Ő azt válaszolta: „Igen, ez fontos, de kevés!”. A következő napon a vizit után ugyanezt a kérdést nekem szegezte! A következő nap azt válaszoltam, hogy: „Jó térlátása legyen, hiszen a traumához ez nélkülözhetetlen!”. Azt mondta, hogy: „Ez is kell, de ez kevés.” És ez így ment kb. egy hétig. Végül úgy döntöttem, hogy visszakérdezek! Kb. hetedik vagy nyolcadik napon a szokásos kérdésére azt válaszoltam, hogy: „Nem tudom! Mondja meg a Tanár Úr!”. Ő a következőt mondta: „Amiket elmondtál, azok mind kellenek, de a legfontosabbat nem mondtad! Jegyezd meg jól: ahhoz, hogy valaki jó sebész, jó orvos legyen a legfontosabb az alázat. A beteggel és a betegséggel szemben is!”. Ezt egy életre megtanultam Tőle! Akiket eddig tanítottam, egyetemistákat, szakorvos jelölteket, azoknak ezt továbbadtam. Ha csak páran jegyezték meg közülük, már biztos segítettem nekik abban, hogy jó orvosok legyenek. Ez a gondolat nagyon sok gondon átsegített a több mint három évtizedes eddigi pályám alatt.”

    Dr. Sztipits Tamás: sebész, onkológiai-sebész, adjunktus

    sztipits-tamas

    „Több mint 10 éve dolgozom sebészként, ezalatt hosszabb időt töltöttem az Egyesült Királyságban, Olaszországban és az Egyesült Államokban, ahol elsősorban laparoszkópos sebészetet és onkológiai sebészetet tanultam. Miután 2014-ben általános sebészeti szakvizsgát szereztem, az onkológiai sebészetre és a vastagbélsebészetre koncentráltam, majd 2016-ban az európai onkológiai-sebészeti szakvizsgát is megszereztem.

    Szakterületemen belül rendszeresen tartok nemzetközi és hazai előadásokat, veszek részt nemzetközi mesterkurzusokon és publikálok tudományos folyóiratokban. A munkám során nagy hangsúlyt fektetek a nemzetközi irányelvek követésére, a precíz, minimál-invazív technikákra és az empatikus kommunikációra. A Budai Egészségközpontban általános sebészeti, onkológiai sebészeti (vastagbél, végbél, máj, hasnyálmirigy, mellékvese, gyomor, vékonybél daganatos betegségei), illetve proktológiai problémákkal kereshetnek a páciensek.”


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont