2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Bemutatjuk dr. Regáli Lászlót!

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-08

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Márciusi kedvezmények - Budai Egészségközpont

    „Csak sebészként tudom magam elképzelni!” – mondja dr. Regáli László sebész, érsebész, aki idén csatlakozott a Budai Egészségközpont csapatához!

    Meséljen a szakmai előéletéről!

    1991-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen. Két évig dolgoztam patológusként a Szent Imre Kórházban, ahol közben rengeteget tanultam. Aztán patológus vezetőm jóvoltából kerültem a Semmelweis Egyetem II. sz. Sebészeti Klinikájára. Innen 1996. áprilisában többedmagammal átigazoltam az I. sz. Sebészeti Klinikára, ahol 2013-ig dolgoztam. Közben 1998-ban letettem a sebész, majd 2003-ban az érsebész szakvizsgát. 2013-ban pedig, szintén többedmagammal, átmentem a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Sebészeti, Érsebészeti és Mellkassebészeti Osztályára, azóta ott dolgozom főállásban. Általános sebészettel (gyomor, bél, epe stb.) és érsebészettel is foglalkozom. Magánrendelésem 2019-től van a Budai Egészségközpontban, itt várom mind az általános, mind az érsebészeti pácienseket.

    regali-laszlo-dr-sebesz
    dr. Regáli László

    Miért választotta az orvosi pályát?

    Részben szüleim unszolására, de az érdeklődési köröm is efelé vezetett: mindig is szerettem a biológiát, a természetet, az állatokat, még azon is gondolkoztam, hogy állatorvos leszek. Műszaki végzettségem is van: a piarista gimnázium után elvégeztem egy kétéves elektronikai műszerész képzést. Nagyon élveztem a nyomtatott áramköri lapok szerelését, biztos, hogy van valamilyen összefüggés a műszaki érdeklődés és a sebészeti szakma iránti vonzódásom között. Mielőtt az orvosi egyetemre felvettek volna, egy évet dolgoztam a Szív- és érsebészeti Klinikán, már ott eldöntöttem, hogy az érsebészet felé fogok fordulni. Csak sebészként tudom magam elképzelni! Kell a feszült izgalom, ami a sebészetben van. Nagyon szeretek epét, alsóvégtagi vagy hasi ereket, nyaki verőeret, értágulatot operálni. Nemrégiben volt egy 1,5 órásra tervezett műtét, ami végül 12 órásra húzódott – abban volt izgalom bőven. Nyilván nem könnyű sebésznek lenni, sőt, rendkívül fárasztó, de ha ezt választottam, akkor vállalnom kell az ezzel járó terheket. 

    Milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek a Budai Egészségközpontban?

    Nemcsak érproblémákkal kereshetnek, hanem mindenféle sebészeti problémával: vastagbél, gyomor, epe stb. Sok pácienssel konzultálok, de volt már, hogy egy kínai lány füléből kellett kivennem egy hajcsatot. Sok sérves, epeköves és tályogos beteg fordul hozzám, illetve visszér problémával is sokan keresnek meg. Tulajdonképpen minden kis sebészeti beavatkozásra van lehetőség a Budai Egészségközpontban, pl. bőrelváltozások eltávolítására, tályogfeltárásra stb. 

    Mi a véleménye a Budai Egészségközpontról?

    Nagyon jó! Jók a körülmények, szépek a rendelők, tisztaság van, és szervezetten, gördülékenyen mennek a folyamatok. Nyugodtság van, természetesen a páciensek szempontjából is előnyös, hogy nyugalom van. Nincs késés, igyekszünk úgy ellátni őket, hogy ne kelljen várniuk. 

    Mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük az érproblémákat?

    Ez egy nagyon érdekes kérdés! A közeljövőben fogok tartani egy előadást időseknek az érelmeszesedés megelőzéséről, de az az igazság, hogy ezt az előadást inkább gyerekeknek, fiataloknak kéne tartanom, hiszen ők még oda tudnak figyelni a prevencióra, az idősebbek már kevésbé. Amúgy az érszűkületet nem olyan bonyolult megelőzni: én is csak azt tudom mondani, hogy sportolni kell, egészségesen, változatosan kell táplálkozni, mérsékelni kell a zsírfogyasztást és mellőzni a dohányzást, túlzott alkoholfogyasztást. Miután a dohányzás kötőszöveti gyengeséget okoz, ezért a dohányosok körében sokkal gyakoribbak a visszér és sérves problémák. Érdekes, hogy az USA-ban az érsebész szóba se áll egy dohányzó verőeres beteggel, s ha esetleg a páciens kórházi tartózkodását a biztosító fizeti, és a műtét után lefényképezik, hogy dohányzik, akkor nincs apelláta, ki kell fizetnie a műtétet és mindent. Nekem is van olyan betegem – nem is egy –, akinek az érműtét után az első útja a dohányzóba vezet, és azt hiszi, hogy nem látom, hogy bagózik. Sajnos így nagyon nehéz. Érdekes tény továbbá az is, hogy a visszeres pácienseim 90%-a túlsúlyos. Itt hangsúlyoznám a mozgás fontosságát, hiszen minél többet mozgást iktat be az ember az életébe, annál jobb az ereknek!

    A cikk Dr. Regáli László közreműködésével készült.

     Tetszett ez a cikk? További érdekes és hasznos tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre itt!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Hagyja maga mögött a téllel együtt a betegségeket is!

    Fül-orr-gégészeti, ortopédiai, sebészeti és proktológiai vizsgálatok 20% kedvezménnyel!