• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Bemutatjuk Vitális Gyöngyit

  Új bőrgyógyász, kozmetológus szakorvossal bővült a Budai Egészségközpont csapata! Dr. Vitális Gyöngyit arra kértük, hogy meséljen szakmai életéről, és arról, hogy a Budai Egészségközpontban milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek.

  Dr. Vitális Gyöngyi

  Meséljen a szakmai előmeneteléről, eredményeiről!

  Orvosi diplomámat a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szereztem 1986-ban. Már az egyetemi évek alatt a bőrgyógyászati gyakorlati órák kapcsán erősödött bennem az elhatározás, hogy a bőrgyógyászattal szeretnék foglalkozni. Gyakorlati éveimet a gyulai Pándy Kálmán Kórházban töltöttem, a szakma szeretetét, a bőrgyógyász szemléletet itt tanultam a bőrgondozó intézet és a fekvőbeteg részleg falai közt. 1992-ben szereztem meg a bőrgyógyászat, kozmetológia szakvizsgát. Úgy alakult az életem, hogy Békés megye több településén éltem, ennek megfelelően több egészségügyi intézményben dolgoztam. Jórészt szakrendelői munkát végeztem, illetve később vállalkozó magánorvosként is gyógyítottam. A Budai Egészségközpontban 2019-ben kezdtem el magánrendelésemet.

  Milyen problémákkal kereshetik a páciensek a Budai Egészségközpontban?

  Minden bőrgyógyásznak, így nekem is, munkám fontos része a melanómák korai stádiumban való kiszűrése. A melanóma leginkább a 40 év fölöttieket érinti, de egyre nagyobb számban fordul elő fiatalabbaknál is. Ha elváltozást tapasztalunk egyik anyajegyünkön vagy új pigmentált növedéket veszünk észre a bőrünkön, akkor azonnal keressünk fel bőrgyógyászt! Sajnos a melanomára való hajlam öröklődhet, ezért akinek a családjában előfordult a betegség, azok mindenképpen járjanak rendszeres szűrővizsgálatra! Ugyanez igaz a különösen veszélyeztetett bőrtípusúakra: világos bőr és haj, illetve vörös haj és szeplő. Ha sok anyajegy található a testünkön, akkor szintén ajánlott az évenkénti rendszeres szűrővizsgálat.

  Kisebb műszeres beavatkozásokat is szoktam végezni: fibromák kauteres eltávolítása, szemölcsök folyékony nitrogénes kezelése, bizonyos bőrelváltozások kanalas eltávolítása. Sebészeti kisműtéteket nem végzek. Mint minden szakmában, így a miénkben is egyre gyakrabban találkozunk pszichoszomatikus kórképekkel. Igyekszem ebben is segítséget nyújtani betegeim számára.


  Mit szeret legjobban a munkájában?

  Szeretem az embereket, így könnyen kontaktust tudok létesíteni a betegeimmel. Szakmánk szépsége a bőrtünetek hátterében felfedezett egyéb betegségekben is rejlik, ezek kiderítésében fontos a betegekkel való jó együttműködés. Számomra a legfontosabb: gyógyítani bizalommal és őszinteséggel!


  Van-e olyan konkrét páciens sikertörténete, ami tanulságos lehet és megemlítene?

  Sok éves szakmai múltamban sok ilyen esetre emlékszem vissza, de kettőt említenék: atipusos uszodaszemölcsök hátterében felfedezett leukémia, illetve súlyos gombás fertőzés melletti súlyos cukorbetegség diagnosztizálása.