2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Bemutatjuk Kása Dorottyát

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-04

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Új pszichológussal bővült a Budai Egészségközpont csapata! Kása Dorottya Ada 2017 óta dolgozik az Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulanciáján, idén pedig megkezdte magánrendelését a Budai Egészségközpontban klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus-jelöltként.

    Meséljen a szakmai előmeneteléről! 

    Kása Dorottya Ada vagyok, okleveles pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt. 2017-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Klinikai- és Egészségpszichológia szakán. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem harmadéves hallgatója vagyok, Felnőtt Klinikai és Mentálhigiéniai Szakpszichológia szakon tanulok. 2017 óta dolgozom az Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulanciáján. Munkám során elsősorban a krónikus fájdalom életmódra és lelki egészségre gyakorolt hatását kutatjuk és segítjük pácienseinket a krónikus betegséggel való megküzdésben, az életmódváltással kapcsolatos nehézségekben és a hangulati-, valamint szorongásos problémák kezelésében. Emellett műtétre készülő betegeinket támogatjuk a beavatkozásra való lelki felkészülésben. A klinikai munka mellett fontos számomra, hogy intézményünkben számos kutatás folyik, amelyek eredményeinek gyakorlati alkalmazása segít, hogy sikeresen kezeljük pácienseinket.  2019-ben pedig megkezdtem magánrendelésem a Budai Egészségközpontban dr. Boros Edit szupervíziója mellett.

    kas-dorottya-ada
    Kása Dorottya Ada

    Milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek a Budai Egészségközpontban?

    Szívesen fogadok önértékelési problémákkal, önismerti kérdésekkel, stresszkezeléssel, szorongásos- és hangulati problémákkal, valamint (pár)kapcsolati és életvezetési nehézségekkel érkező pácienseket.

    Miért ezt a pályát választotta?

    Fiatal korom óta foglalkoztat az emberi viselkedés megismerése. Azért választottam ezt a szakmát, hogy ennek keretein belül segítsek azoknak az embereknek, akik életük vezetésében valamilyen módon elakadtak, és tüneteik gátolják őket céljaik elérésében. Az eddigi gyakorlati tapasztalataim megerősítenek abban, hogy a megfelelő hivatást választottam. Segítséget kérni talán a legnehezebb dolog, ezért a munkám során az a legfontosabb, hogy a hozzám érkező páciensek biztonságban érezzék magukat, és problémáikat meg tudják osztani, hiszen a későbbiekben ez képezheti alapját a közös munkának, ahol a kezdeti gondoktól eljutunk a célok megfogalmazásáig, majd haladunk azok megoldásához. Számomra az a folyamat ad sikerélményt, ha látom pácienseimen a változást.

    Mit tehetünk lelki egészségünk megőrzése érdekében?

    Az egészséges életmód ma egy nagyon divatos hívószó, mely a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő mennyiségű és intenzitású mozgás mellett magába foglalja a lelki egészséget is. Fontos, hogy a mai felgyorsult világban mindenkinek legyen ideje saját magára, mert általában az önmagunkra fordított idő az első, amit megspórolunk. Hosszútávon ez a mentális egyensúly felborulásához és krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Ha a lelki egészség csak átmenetileg borul fel, az természetes, hiszen mindenkinek lehetnek nehezebb időszakok az életében. Azonban az is előfordulhat, hogy egy bizonyos élethelyzet következtében tartósan emelkedett feszültséggel, hangulati problémákkal, esetleg alvásproblémákkal élünk együtt, melyet egyedül nehéz kezelni, ezek megoldásához keressük meg a megfelelő szakembert, még ha az első lépést nehéz is megtenni.

    A cikk Kása Dorottya Ada közreműködésével készült.

     Tetszett ez a cikk? További érdekes és hasznos tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre itt!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont