2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Milyen újévi fogadalmakat tegyünk meg mindenképpen?

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-01

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    „Sokunknak az egyik leggyakoribb elhatározása az egészségesebb életmódra törekvés: rendszeresen eljárjunk edzeni, kiegyensúlyozottan táplálkozzunk, leszokjunk a dohányzásról vagy felhagyjunk az alkoholfogyasztással. Ám azontúl, hogy az új év lendületével megfogadjuk ezeket, fontos, hogy egy tartható tervvel vágjunk neki a célok megvalósításának, és ne adjuk fel már az első hetekben vagy hónapokban. Ha egészségtudatosabban szeretnénk élni, akkor elengedhetetlen, hogy a szűrővizsgálatokat is beépítsük az életmód tervünkbe, akkor is, ha éppen nincsen semmilyen panaszunk. Egy átfogó egészségügyi szűrés csupán néhány órát vesz igénybe, de akár az életünket is meghosszabbíthatja” – mondta dr. Nagy Judit, a Budai Egészségközpont orvosigazgatója.

    Szűrővizsgálatokkal az egészségünkért

    Gyakori testmozgással és helyes táplálkozással sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a komolyabb betegségeket, de ugyanekkora jelentőségük van a rendszeres szűrővizsgálatoknak is, főleg, ha túlsúllyal indulunk neki az életmódváltásnak. Érdemes tehát a szűréseket is felvenni a fogadalomlistánkra, hiszen, ha időben felismerjük az egészségügyi problémákat, akkor azok eredményesebben is gyógyíthatók. A szűrések alkalmával teljes körű képet kaphatunk az egészségi állapotunkról, és életvezetési tanácsokkal is ellátnak minket, amelyek segítenek egészségünk megőrzésében. Megtudhatjuk, hogy bizonyos fizikai problémákkal milyen mozgásformákat javasolt végezni, vagy milyen ételeket ajánlott fogyasztani, milyen gyakran ajánlott ellenőrzésre járni, esetleg egyéb kiegészítő orvosi vizsgálatok javasoltak-e és terápia elrendelésére is sor kerül indokolt esetben. 

     Sokakat eltántoríthat azonban, hogy a szükséges éves szűrővizsgálatokra csak hónapokkal későbbre kapnak időpontot és nem egyidejűleg vesznek részt, hanem szétszórtan és akkor is órákon át kell várakozniuk. Ám, ha magánegészségügyi ellátást veszünk igénybe, akár egy héten belül kaphatunk időpontot átfogó kivizsgálásra, és pár óra alatt el is végezhetjük az összes vizsgálatot, így a munkahelyünkről sem kell több napra szabadságot kivenni.

    Milyen szűrővizsgálatokat érdemes évente egyszer elvégezni?

    További információ a szűrővizsgálatokról: http://bit.ly/szurovizsgalatok


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont