• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Megjelent új kiadványunk

  Útikalauz az egészséghez. Tudományos alapok, gyakorlati tanácsok címmel jelent meg a BEK Akadémia és a Budai Egészségközpont gondozásában az egészséges életmód és a betegségmegelőzés alapelveit ismertető új kiadványunk. A kötet szakszerkesztői Dr. Vannai Judit és Dr. Várszegi József, további szerzői: Dr. Nagy Judit, Stoll Dániel, Bagdi Petra, Palásti Flóra és Petneházy Nóra – szintén intézetünk munkatársai.

  Útikalauz az egészséghez

  „Csak egészség legyen!” - e szólásunk igazságértékét nehéz volna vitatni. De valójában mit takar ez a sokat emlegetett, magától értetődőnek tűnő fogalom? Az egészség nem csupán a betegségek hiánya, hanem a teljes testi, szellemi, szociális jóllét állapota. Hogy ezen ideális szituációban tudhassuk magunkat, az saját rajtunk is múlik. Amíg az ember fiatal és egészséges, keveset elmélkedik azon, hogy időskori éveinek életminősége pontosan milyen lesz. Tudnunk kell azonban, hogy a minőségi élet alapjait fiatal korban kell lefektetni. A felelősségteljes szülői szerepkörbe így gyermekeink egészségének megóvása és egészségtudatosságra való nevelése szintén beletartozik.

  Útikalauz az egészséghez-1

  A kiadvány összeállításakor a szerkesztők és szerzők a fenti szempontokat figyelembe véve az  egészséges életmód és a betegségmegelőzéshez szükséges ismeretek mérföldköveit fektetik le. A rendelkezésre álló legfrissebb tudományos elvekre támaszkodnak, de mindezt gyakorlatias megközelítésben, közérthető megfogalmazásban tárják az olvasó elé. A kiadvány fejezetei az egészségünket befolyásoló faktorokat veszik górcső alá: szó esik a helyes táplálkozásról, a mozgás pozitív élettani hatásairól, a mentális jóléten keresztül egészen a szűrővizsgálatok fontosságáig. 

  A Budai Egészségközpont munkatársainak elkötelezett szándéka, hogy a tudatos életvitel és az életmódváltás útjára lépőknek irányt mutassanak és támogassák céljaik elérésében.

  A kiadvány megvásárolható a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai telephelyén, ára 4.200.-Ft.

  Útikalauz az egészséghez. Tudományos alapok, gyakorlati tanácsok, szerk. Vannai Judit, Várszegi József, Budai Egészségközpont, 2020, 200 old.