2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Újabb fejlesztések intézetünkben

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-09-02

    Magyarország piacvezető magánegészségügyi szolgáltatójaként intézetünket több szálon futó fejlesztések jellemzik, melyek garantálják több százezres páciensi körünk számára a magas színvonalú ellátást. Dr. Varga Péter Pál alapító-főigazgatót a Budai Egészségközpont dinamizmusáról, Dr. Nagy Judit orvosigazgatót a Nagy Jenő utcai rendelő bővítéséről kérdeztük.

    Nagy Jenő rendelő

    A 20 éves Budai Egészségközpont életéhez az innováció és a folyamatos fejlesztések elválaszthatatlanul hozzátartoznak. Melyek azok a jelenleg futó fejlesztések, amelyek meghatározzák a cég középtávú jövőjét?

    Dr. Varga Péter Pál: A Nagy Jenő utcai rendelőnk külső-belső bővítése régen várt esemény volt. Remélem, betegeink megelégedésére sikerült a változásokat végrehajtani.
    Néhány terület felújításával befejeződik a Királyhágó utcai kórház meglevő épületeinek a teljeskörű renovációja, sok új funkció bevezetésével. Ezek közül a legfontosabbnak a két új műtő kialakítását látom, amelyek jelentősen növelik műtőkapacitásunkat. Biztonságosabbá tettük az intenzív ellátását, továbbá elkülönített gyermeksebészeti részleget alakítottunk ki és természetesen folyamatos az orvostechnológiai fejlesztés: számtalan új műszer, diagnosztikai és terápiás eszköz érkezik intézetünkbe.
    A legnagyobb feladat az új kórház felépítése, ami több éves előkészítés után a megvalósulási fázisba érkezett.

    A világjárvány hatalmas próbatételt jelentett az egészségügy számára. Hogyan látja, milyen tapasztalatokat szerzett a magánegészségügyi szektor és a BEK? Lehetnek ezek a tapasztalatok a jövő építőkövei?

    Dr. Varga Péter Pál: A világjárvány vízválasztó is egyben. A magyar helyzetet érintő fő kérdés, hogy melyek azok a magánszolgáltatók, akik a járványellátásban is részt tudnak venni? Mert azok nevezhetik magukat valódi kórháznak, amelyek a járványellátás szempontjaiból is segítséget és gyógyulást tudnak kínálni pacientúrájuknak. Mint ismeretes, a BEK a kezdetektől részt vett ebben, s nem fogunk elugrani, ha a helyzet súlyosbodásával betegeinknek szükségük lehet szolgáltatásainkra.

    Az egészségügyi szolgáltatás erősen humán alapokon nyugszik. Mit kínál a BEK munkavállalóinak, hogy erős és összetartó közösségként a gyógyítást szolgálják?

    Dr. Varga Péter Pál: Mint az elmúlt 20 évben folyamatosan, ma is biztonságot és stabil életpályát kínálunk munkatársainknak. Nem bocsájtottunk el senkit a járvány közepette történt bezárások miatt, s ezután sem engedjük, hogy munkatársaink emiatt félelemben éljenek. Biztos egzisztenciát, tisztes bérezést, megnyugtató jövőképet és maximális odafigyelést biztosítunk minden kollégának.

    Nagy Jenő rendelő recepció

    2021 augusztusában bővítés zajlott a Budai Egészségközpont patinás Nagy Jenő utcai rendelőegységében. Mi indokolta a munkálatokat?

    Dr. Nagy Judit: Évek óta szeretnénk belgyógyászati profillal, diagnosztikai lehetőségekkel bővülni, de az aktív betegellátás és a kiemelten keresett szűrővizsgálatok nem engedtek két hétnél hosszabb leállást. Modernizálni kellett a megvilágítástól kezdve a járvány miatti tágasabbnak, biztonságosabbnak elvárt betegvárót és a személyzeti öltözőt is. Miután a sebészeti profil a kórházba került a megnyílt sebészeti fekvőbeteg-ellátás mellé, a belgyógyászati, általános orvosi, családorvosi ellátás kap nagyobb hangsúlyt a Nagy Jenő utcában.

    Az újrányitást követően milyen szembeötlő változásokat tapasztalnak majd pácienseik?

    Dr. Nagy Judit: Csöndes recepció, tágasabb és kényelmesebb várók, modernebb rendelők, melyeknek száma is növekedett. A miliő elegánsabb, új hűtés-fűtés rendszer került beszerelésre, bővült a parkolóhelyek száma. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően rugalmasabbak, ellenőrizhetőbbek lettek a betegellátási folyamatok. Munkatársaink alapossága, munkaszeretete, kedvessége azonban nem változott.

    A fizikai környezet változásával párhuzamosan bevezetésre kerülnek-e új szolgáltatások a Nagy Jenő utcai rendelőben? Vannak-e olyan szakterületek, amelyek nagyobb hangsúlyt kapnak a jövőben?

    Dr. Nagy Judit: Kiemelten szeretnénk kezelni a holisztikus általános orvosi ellátást, családorvoslást és minden belgyógyászati szakmát. Hiszünk a személyes és gondoskodó megelőzésben, gyógyításban. Ebbe a jól szervezett szűrővizsgálatok során felderített elváltozások belgyógyászati és családorvosi menedzselésén túl a szakorvosi követések is beletartoznak. Továbbra is fontos jelentőséggel bír a prevenciót szolgáló oltási tanácsadás is.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont