2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Új e-Lázlap modullal bővült a SummaHosp rendszer az Országos Gerincgyógyászati Központban

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-06-03

    A Budai Egészségközpont által működtetett Országos Gerincgyógyászati Központ (OGK) közel 10 éve használja a fekvőbeteg-ellátásban, valamint a várólista-kezelés és a műtéti tevékenységek szervezésében a SummaHosp műtőszervezési és orvosi döntéstámogató rendszert. Az egészségügyi szolgáltatások minőségét, költséghatékonyságát és a betegbiztonságot javító platform nemrég új modullal, az e-Lázlappal bővült. Ez a funkció a dokumentációs folyamatok egyszerűsítésével a nővérek munkaidejének jelentős részét felszabadítja, akik ennek köszönhetően más fontos betegellátási feladatokra koncentrálhatnak.

    dr. Csákány Tibor
    Dr. Csákány Tibor, az Országos Gerincgyógyászati Központ gerincsebész főorvosa, a SummaHosp szakértője

    A magyar fejlesztésű rendszer – ernyőként a meglévő kórházi infrastruktúra fölött – bármilyen okoseszközről hozzáférést biztosít az egészségügyi dolgozók számára a betegellátáshoz szükséges adatokhoz, és a hagyományos kórházi rendszerekből általában hiányzó modulok segítségével hatékonyabbá teszi a munkát.

    „A SummaHosp szolgáltatás egyik alapfunkciója az Okos Ágytérkép, ami lehetővé teszi a betegek kórtermi elhelyezésének áttekintését és egészségügyi paramétereinek monitorozását egy jól átlátható felületen. Könnyen követhető az ágykihasználtság, ágyfoglaltság és a páciensek kezelése során alkalmazott terápiák, valamint a vizsgálati eredmények. Az Ágytérkép az év folyamán az EESZT bekötésével bővült, így a teljes kórelőzmény is elérhetővé vált. Erre a felületre épül rá a legújabb fejlesztés, az e-Lázlap” – mondta Dr. Csákány Tibor, az Országos Gerincgyógyászati Központ gerincsebész főorvosa, a SummaHosp szakértője.

    summahosp

    e-Lázlap

    Az e-Lázlap a nővérek és az orvosok munkáját támogató közös felület, amely hatékonyabbá teszi az információáramlást és egyszerűsíti a nővéri dokumentációs munkát. Az élettani paraméterek (légzésszám, szaturáció, pulzusszám, vérnyomás stb.)  mérése és dokumentálása a nővéri munka jelentős hányadát teszi ki, az eLázlap használatával azonban több mint 50 százalékkal csökkenthető az erre fordított munkaidő nemzetközi iparági (NHS) mérések alapján. Száz betegre vetítve a napi két rutin vérnyomás-, pulzus-, hő-, oxigénszaturáció-ellenőrzést számolva így a nővéreknek hozzávetőlegesen napi 3,5 órájuk szabadul fel. A modul ezenkívül kiváltja a papíralapú lázlapot, így az OGK egy év alatt 600 m2-nyi papírt tud megtakarítani. Az e-Lázlap tesztüzeme idén tavasszal indult az intézményben és szeptember óta használják teljeskörűen.

    „Az e-Lázlap a teljes osztályos nővéri tevékenységet egy felületen dokumentálja és követhetővé teszi többek között a gyógyszerelést, a transzfúziókat és a mért paramétereket. A kezelőorvos egyúttal itt rögzíti a terápiás és diagnosztikus rendelkezéseit. A modulhoz tartozik egy integrált mobil mérőállomás is, az eredmények pedig automatikusan feltöltődnek a rendszerbe. Az intézetben használt mobil mérőállomást és a medikai tableteket a Premier G. Med biztosítja” – tette hozzá Dr. Csákány Tibor.

    summahosp

    További modulok

    Műtéti Program, az Előjegyzés-Várólista és a Távollét modulok lefedik a műtéti előkészítés, szervezés, valamint a beteggel való kapcsolattartás valamennyi folyamatát. A műtéti program tervezésénél a SummaHosp műtői modulok bevezetésével az eddig is magas, közel 80 százalékos műtőidő-kihasználtságot sikerült mintegy 95 százalékra optimalizálni.

    „Egy hagyományos kórházi informatikai rendszer bevezetése jelentős anyagi terhet, szervezési erőfeszítést, infrastrukturális fejlesztést és hosszas betanulást igényel. Ebből következően az ilyen kórházi rendszerek lassan fejlődnek, korszerűtlenek, a felhasználói élmény a legtöbb esetben nem kielégítő. A webes technológiák fejlődésével egyre inkább elvárás, hogy az információ bárhol és bármikor rendelkezésre álljon, ami a SummaHosp információösszegző platformmal könnyedén megvalósítható” – mondta a szakértő.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont