2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Szűréssel a férfiak egészségéért!

    Létrehozás dátuma: 2023-02-08

    Utolsó módosítás dátuma: 2023-02-13

    A szűrővizsgálatok egyre nagyobb szerepet töltenek be a hosszú és fitt életben, mégis kevesen szakítanak rá időt. Ráadásul a férfiak egészségtudatossága látványosan elmarad a nőkéhez képest, ami a várható élettartam eltérésében is látható. A rendszeres állapotfelmérésnek nagy jelentősége van abban, hogy ezen változtathassunk. Optimum szűrővizsgálati csomagunkkal szeretnénk minél gyorsabban elérhetővé és kényelmesebbé tenni az egészséges életmódnak ezt a fontos elemét.

    Életkortól és nemtől függően különböző szűrővizsgálatok ajánlottak, melyek segítségével fény derülhet az egészségi állapot olyan eltéréseire, melyek nem okoznak tüneteket. Ennek azért van nagy jelentősége, mert korai szakaszban akár életmódváltással is megelőzhetőek vagy visszafordíthatóak bizonyos betegségek. Más esetekben kíméletesebb kezelést vagy jobb gyógyulási esélyeket köszönhetünk egy időben felállított diagnózisnak.

    A modern orvostudománynak hála egyre tovább élünk, azonban láthatatlan, tünetmentes betegségek - mint pl. magas vérnyomás, magas koleszterinszint - okozzák a legtöbb halálesetet. Szintén észrevétlenül alakulhat ki a cukorbetegség vagy a rák. Emiatt különösen fontos, hogy rendszeresen eljárjon szűrésre az, aki korábban nem élt egészségesen, hiszen számukra nagyobb az esélye annak, hogy valamilyen rejtett egészségügyi probléma hosszú távon komoly szövődményekhez vezessen. A szűrővizsgálati ajánlások persze azokra is vonatkoznak, akik minden káros szokástól tartózkodnak, hiszen az életkorral együtt növekszik az ilyen betegségek megjelenésének valószínűsége. Ezáltal a tudatos életmódnak szerves része, hogy időnként megbizonyosodunk egészségünk állapotáról.

    Még mindig sok férfiban él az a hagyományos kép, amely szerint erősnek kell látszaniuk. Úgy hiszik, hogy a testi-lelki egészségre való odafigyelés, valamint a szűrésen való részvétel a gyengeség jele. Valójában bátorságra és magabiztosságra vall, ha elmegyünk egy vizsgálatra, ahol férfiként szembe kell nézni a saját állapotunkkal. A férfiaknak is rá kell szánniuk az időt saját egészségükre, annak érdekében, hogy családjukról gondoskodhassanak, családfőként helytálljanak és sokáig együtt lehessenek szeretteikkel.

    Kézfogás a Budai Egészségközpontban

    Az egészségi állapotot jellemző általános paraméterek mellett az Optimum szűrővizsgálati csomag magában foglal több speciális vizsgálatot is. A férfiak második leggyakoribb daganatos megbetegedése a prosztatarák. Ennek ellenőrzésére, 40 éves kor feletti férfiak esetén urológiai szűrést, valamint a PSA szint mérését is tartalmazza az Optimum szűrés. A népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegségek kivizsgálására EKG, vérnyomás- és pulzusmérés, illetve a verőerek állapotáról informáló arteriográfiás mérést végzünk el. Ahhoz, hogy a páciensek az egészségükről szó szerint képet kapjanak, radiológiai képalkotó módszerekkel (hasi-kismedencei ultrahang, mellkas röntgen) is készítünk felvételeket. A hemoglobin A1C vizsgálatból kiderül az elmúlt 2-3 hónapra vonatkozó átlagos vércukorszint-érték, de a további laborvizsgálatoknak köszönhetően az anyagcseréről is tájékoztatnak az eredmények.

    Az Optimum csomag nemcsak vizsgálatok széles skáláját tartalmazza, hanem mindezt egy helyszínen, kényelmesen, néhány órán belül elintézhetik a páciensek, nincs szükség különböző rendelőkben, különböző időpontokban való megjelenésre.

    Az Optimum szűrővizsgálati csomagról ide kattintva tájékozódhat részletesen.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Töltse le applikációnkat!

    Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább