2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Állítsuk meg a hajhullást!

    Létrehozás dátuma: 2023-04-04

    Utolsó módosítás dátuma: 2023-08-31

    Hajunk állapota a megjelenésünkön keresztül az önbizalmunkat is befolyásolja, ezért egészségére mindnyájan odafigyelünk. Bőrgyógyászati szolgáltatásaink palettája több, a hajas fejbőr állapotával foglalkozó vizsgálattal és kezeléssel bővült. Dr. Fáy Andrea bőrgyógyász főorvost kérdeztük arról, hogy kiknek ajánlottak, hogyan zajlanak és miért hatékonyak ezek a módszerek.

    Állítsuk meg a hajhullást!
    Dr. Fáy Andrea bőrgyógyász szakorvos

    Mit jelent a trichoscopia? Kiknek ajánlott a vizsgálat?

    A hajhullás, hajritkulás különböző formáinak elkülönítése önmagában a klinikai kép alapján nem mindig könnyű feladat. A trichoscopia hatékonyabb és alaposabb vizsgálatot tesz lehetővé.  Az anyajegyszűréshez évek óta rutinszerűen használt hússzoros nagyítású dermatoszkóp segítségével nézzük át a hajas fejbőrt a trichoscopia során.  A markolattal rendelkező nagyítóból és egy polarizált fényforrásból álló műszer lehetőséget ad a bőr felső rétegeibe való bepillantásra, és azok emberi szemmel nem látható változásainak megfigyelésére. A fejbőrt érintő bőrbetegségek, a hajhullással, hajritkulással járó állapotokban ajánlott elvégezni a vizsgálatot.

    Állítsuk meg a hajhullást!
    Állítsuk meg a hajhullást!

    Hogyan zajlik a trichoscopia vizsgálat?

    Az eszközt közvetlenül a hajas fejbőrre helyezzük, ezáltal felnagyítva láthatók a hámban és az irha felső részében elhelyezkedő szerkezeti képletek. Ezzel a módszerrel vizsgáljuk a szőrtüszőket, a környezetüket, a bennük lévő hajszálakat, a bőr érstruktúráját, a fejbőrön észlelt kóros bőrtüneteket, valamint a szőrtüszők egymástól való távolságát.

    Miben különbözik a video-trichoscopia? Milyen további információt nyújt ez a módszer?

    A video-trichoscopia során egy nagy felbontású digitális kamerával vizsgáljuk meg a fejbőrt, a szőrtüszőnyílásokat és környezetüket. A tizenötszöröstől a százhússzoros nagyításig változtathatjuk a felbontás mértékét, így láthatóvá téve, számos egyébként nehezen vizsgálható részletet a hajszálakon, illetve a szőrtüszők közti területeken. A vizsgálat során a digitális kamerával a fejtetőről, a halántéktájról és a tarkótájról különböző nagyításban készítünk fotókat. A fejbőr eltérő területeiről készült fotók, így egymással is jól összevethetők, valamint a későbbiekben készített kontrollfelvételekkel összehasonlítva jól nyomon követhető a javasolt terápia eredményessége. Amennyiben a videodermatoszkópos felvételek alapján szükséges, a továbbiakban az ún. trichogram vizsgálat elvégzése javasolható.

    Állítsuk meg a hajhullást!

    A hajhullás laborcsomag milyen vizsgálatokat tartalmaz, kiknek ajánlott?

    A hajas fejbőr betegségeinek hátterében sok esetben belső szerveink kóros folyamatai állnak, emiatt a kivizsgálás részeként szükség lehet laboratóriumi vizsgálatra. A hajhullás laborcsomagban rutin és speciális vérvizsgálatokat, nyomelem-és vitaminszint méréseket, pajzsmirigyprofilt, női és férfi hormonokat, gyulladásos paramétereket vizsgálunk.  

    Mit jelent az XL Hair kezelés?

    AZ XL Hair kezelés során a fejbőrbe apró tűszúrásokkal juttatunk hatóanyagokat, amik így közvetlenül a hajhagymák területén fejtik ki hatásukat.  Az XL Hair hialuronsavat, aminosavakat, zsírsavakat, antioxidánsokat, flavonoidokat, kötőszöveti sejtstimuláló faktort tartalmaz. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az XL Hair a hajpapilla sejtjeinek regenerálódását és osztódását indukálja. A hajnövekedés fiziológiás rendszerét helyreállítja, a működésben lévő hajhagymákat serkenti és reaktíválja az inaktív szőrtüszőket, így fokozza a hajnövekedést. Mindkét nemben jó hatékonysággal alkalmazható, a férfiak fejtetőt érintő kopaszodásában és a nők diffúz hajritkulása esetén is.

    Milyen eredmények várhatóak a kezeléstől?

    A terápiát heti vagy kétheti gyakorisággal 4, 6 vagy 8 alkalommal érdemes elvégezni a haj, fejbőr állapotától függően. Későbbiekben 4-6 havonta fenntartó kezelés javasolt.
    A negyedik alkalmat követően már látható a változás, a haj vastagsága és sűrűsége nő.  A kezelés hatására a fejbőr tápláltsága is javul, ami védi a bőrt a belső és külső stressz, valamint egyéb károsító faktorok ellen.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Töltse le applikációnkat!

    Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább