2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Duális képzéssel a jövőért - Elindult intézetünk oktatási tevékenysége

    Létrehozás dátuma: 2023-04-19

    Utolsó módosítás dátuma: 2023-04-25

    Több hónapos előkészítő munkát követően 2022. őszén megtörtént a Budai Egészségközpont Zrt. Királyhágó utcai telephelyének duális képzőhelyként való akkreditációja általános ápolói szakra.  Az intézményi háttér megteremtése után az előkészületek utolsó fázisában elkészült demonstrációs oktatótermünk is. Ennek köszönhetően április 18-án tizenhat diák kezdte meg gyakorlati képzését a Budai Egészségközpontban. Együttműködő intézményünk a Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola.

    Duális képzés - Budai Egészségközpont
    Duális képzés - Budai Egészségközpont

    A duális képzés lényege, hogy a diákok az elméleti tudást az iskolában (képző intézet), a gyakorlati ismereteket a képzőhelyen (duális képzőhely) sajátítják el. Intézetünkben Tamás Dóra szakoktató segíti a tanulók munkáját.

    Duális képzés - Budai Egészségközpont
    Bider Katalin, a Budai Egészségközpont ápolási igazgatója a duális képzés megnyitóján

    A szakképzésbe kapcsolódó tanulók az eredményes ágazati alapvizsga letétele után szakirányú oktatásban vehetnek részt, illetve szakképzési munkaszerződést köthetnek a duális képzőhellyel. A duális képzés olyan középfokú szakképzési forma, amely során az intézményben, illetve a munkaerőpiaci szereplőknél, cégeknél folyó szakmai oktatás párhuzamosan, egymást kiegészítve történik. A duális szakmai képzés lehetőséget biztosít korszerű, átfogó tudás megszerzésére. Erre alapozva oktatói felügyelettel kerülnek be a hallgatók az osztályos ellátásba. Képzési tevékenységünk fő irányelve, hogy tanulóink szakmai gyakorlati oktatását, valamint a betegellátásba való integrálását interaktív, folyamatos kommunikációval segítsük. Ezzel párhuzamosan a hallgatók betekintést nyerhetnek a hivatással járó társszakmákba, például alapvető pszichológiai ismereteket sajátíthatnak el. Ezen felül a diákok megismerik a kompetenciák betartásának fontosságát, illetve az egészségügyi ellátórendszert.

    Duális képzés - Budai Egészségközpont
    Ádámi-Nagy Andrea, HR vezető

    A duális rendszer számos előnnyel jár, ezért fontos, hogy a lehető legtöbb tanulónak, képzésben részt vevő személynek legyen lehetősége a szakirányú ismeretek valós munkakörülmények közötti elsajátítására. A diákok megismerik a vállalat által alkalmazott technológiákat, és az így megszerzett ismereteket az elméleti tudás számonkérése során is kamatoztathatják. Elsajátíthatják a XXI. század kihívásainak megfelelő munkaeszközök használatát, a szakma olyan rejtelmeit, melyeket csak hosszú évek gyakorlata tesz lehetővé. Az ismeretszerzés a munkafeladatok végrehajtásával történik a duális képzőhely gyakorlati oktatóinak segítségével, így a tanulók már tanulmányaik során munkatapasztalatot szereznek, ami által növekednek elhelyezkedési esélyeik. Az igazán jól teljesítő diákok szinte biztos álláslehetőségre számíthatnak annál a cégnél, ahol a szakirányú tanulmányaikat folytatták.

    Duális képzés - Budai Egészségközpont

    Intézetünk célja, hogy az oktatásban résztvevő tanulók, akik mind szakmailag, mind emberileg megfelelnek az általunk támasztott magas minőségi elvárásoknak munkavállalói szerződési ajánlatot kapjanak részünkről, ezzel is segítve a humánerőforrás jövőbeni biztosítását és a páciensközpontú gyógyítói tevékenységet.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Töltse le applikációnkat!

    Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább