2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Több mint 100 életet mentettek meg munkatársaink

    Létrehozás dátuma: 2023-06-29

    Június 29-én tizenharmadik alkalommal szerveztünk intézetünkben véradó napot, amelyre 42 munkavállalónk regisztrált. Az évente megrendezett véradás már hagyománynak tekinthető és ez a részvételi arány túlszárnyalta az előzőket (az eddigi legmagasabb regisztrációs szám 37 volt 2019-ben). Szinte minden szervezeti egységet képviselt valaki az önkéntesek között. Büszkék vagyunk kollégáinkra, hogy önzetlen tettükkel a Budai Egészségközpont közösségének gyógyítás iránti elkötelezettségét ezúton is demonstrálták.

    Már egyetlen véradással akár három betegen tudunk segíteni, mivel ennyiféle készítmény állítható elő az egyénenként leadott vérből.  Kollégáink közül 37-en adtak sikeresen vért, így mondhatjuk, hogy 111 életet mentettek meg a Budai Egészségközpont (BEK) munkatársai.

    Több mint 100 életet mentettek meg munkatársaink
    Több mint 100 életet mentettek meg munkatársaink

    Idén is többen választották első alkalommal az önzetlen segítségnek ezt a különleges formáját. Somogyvári Márk magánkórházi fekvőbeteg koordinátor munkatársai ösztönzésére jelentkezett. A csapatban többen is rendszeres véradók, akik példát mutattak számára. Az akciót megelőzően így gondolkodott Márk: „Az első véradásom előtt meglehetősen izgulok, de várakozással tölt el, hogy jót tehetek másokért. Terveink szerint irányított véradással segítjük valamelyik műtétre váró páciensünket”.

    Több mint 100 életet mentettek meg munkatársaink

    Hegedüs Dorina ügyfélszolgálati munkatársunk szintén nagyon empatikusan közelítette meg a kérdést: „Mióta nagykorú lettem igyekszem minden évben vért adni. Az idei volt a harmadik alkalom. Előfordult már, hogy kissé szédültem utána, ami nem kellemes érzés, viszont úgy gondolom, akinek szüksége van a vérre, annak sajnos sokkal rosszabb lehet. Mindenképpen szeretnék legközelebb is vért adni, illetve sosem lehet tudni, nekem mikor lesz szükségem segítségre.”

    Bagdiné Nagy Éva foglalkozás-egészségügyi szakápoló az Országos Vérellátó Szolgálattól (OVSZ) tudta meg, hogy 0, Rh+ vércsoportja igencsak ritkának számít. A nyár folyamán országszerte általánosan alacsonyabb a véradásokon való részvétel, ezért úgy döntött, hogy semmiképp sem mulasztja el ezt a lehetőséget: miután végzett a délelőtti laboratóriumi mintavételekkel jelentkezett donornak a véradó ponton.

    Több mint 100 életet mentettek meg munkatársaink
    Több mint 100 életet mentettek meg munkatársaink

    Bernáth Vanda marketing asszisztens már hatszoros véradó, aki szintén tisztában van azzal, hogy ritkának számít a vércsoportja (0, Rh-), azonban más is motiválja: „Eddig általában irányítottan adtam vért, ami azért különleges, mert pontosan tudom kinek segítek. A korábbiakhoz hasonlóan jó érzésekkel töltött el a gondolat, hogy másokon segíthettem. Ráadásul személyes tapasztalatból tudom, hogy mennyire nagy szüksége lehet valakinek a leadott vérre.”

    Több mint 100 életet mentettek meg munkatársaink
    Több mint 100 életet mentettek meg munkatársaink

    Az önkéntesek elismerése sem maradt el: az OVSZ jelképes ajándékán túl intézetünk egy BEK-es takaróval is meglepte a regisztrált véradókat. Nagy-Plébán Gréta, intézetük HR munkatársa pedig a következő szavakkal értékelte az eseményt: „Szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett az immáron tizenharmadik alkalommal megrendezett véradáson. Az önkéntesek száma minden várakozásunkat felülmúlta, ugyanis túljelentkezés alakult ki! A szervező csapatnak is hálás vagyok, mindenki kitett magáért! Kiváló volt a kommunikáció a Vöröskereszttel és a csapattagokkal. Rendkívül hatékonyan sikerült együtt dolgoznunk egy társadalmilag hasznos és jótékony eseményen.”


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Töltse le applikációnkat!

    Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább