2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Laborvizsgálatok rugalmasan, akár délután is

    Létrehozás dátuma: 2023-07-11

    Utolsó módosítás dátuma: 2023-07-28

    A vérvételről és a laboratóriumi tesztekről sokan feltételezhetik, hogy egyedül a reggeli órákban kivitelezhetőek. Számos intézetben valóban csak délelőtt fogadnak pácienseket, illetve az éhgyomri vizsgálatokat sokszor így egyszerűbb megoldani. Azonban rengeteg mintavétel és mérés bármilyen napszakban elvégezhető, ami sokszor a betegeknek is kényelmesebb. Erre hívjuk fel a figyelmet augusztusi kampányunkban is, aminek keretében a délutáni laboratóriumi vizsgálatok 10% kedvezménnyel vehetőek igénybe. 

    Laborvizsgálatok rugalmasan, akár délután is

    Éhgyomorral akár délután is

    Számos teszt eredményét befolyásolhatja az elfogyasztott táplálék, de fontos megjegyezni, hogy az éhgyomor egyes esetekben csak 8 órányi éhezést jelent, és lehet szénsavmentes, ízesítés nélküli vizet fogyasztani. Aki az összegyűlt feladatok miatt hajlamos kihagyni az ebédet, annak tulajdonképpen nem is jár kényelmetlenséggel, hogy megjelenjen egy ilyen vizsgálaton délután. Természetesen mindig ajánlott konzultálni a kezelőorvossal, illetve a vizsgálatot elvégző intézettel, azzal kapcsolatban, hogy milyen előkészületekre van szükség. Amennyiben nem kellően körültekintő a páciens, az eredmények félrevezetőek lehetnek, ami a kezelés hatékonyságát is befolyásolhatja, ezért kövessük mindig az orvosok instrukcióit. 

    Vizsgálatok előkészületek nélkül

    Bizonyos tesztek ugyanakkor gyorsan, könnyedén kivitelezhetőek különösebb felkészülés nélkül. A hemoglobin A1C vizsgálata például bármikor elvégezhető, akár közvetlenül étkezés után is, és az elmúlt 2-3 hónapra vonatkozó átlagos vércukorszint-értékről ad információt. Az immunrendszerre, fertőzésekre, véralvadásra és tumormarkerekre vonatkozó méréseket sem befolyásolja, ha az elmúlt órákban étkeztünk, valamint ásványi anyagok (pl. magnézium, kalcium, réz) vagy vitaminok (D és B12) szintje is megállapítható könnyedén egy vérvételből. Természetesen ezeknek a vizsgálatoknak az esetében is ajánlott tájékozódni a részletekről. Széklet- vagy vizeletminta leadása sem jár sokszor előkészületekkel, de különleges mintavételi eljárásra vagy tartályra lehet szükség, amiről a pácienst előzetesen informálja az intézet. Ilyen például a vizelettenyésztés, amely során a vizeletben előforduló baktériumokat, gombákat határozzák meg. Ehhez elengedhetetlen a sterilizált gyűjtőedény, hogy ne kerüljenek más mikroszkópikus élőlények a mintába.

    Laborvizsgálatok rugalmasan, akár délután is

    A modern laboratóriumi eljárásoknak és az informatika fejlődésének köszönhetően ezek a vizsgálatok nemcsak egyszerűen elvégezhetőek, de legtöbb esetben az eredmény is gyorsan, egy-két napon belül eljut a páciensekhez online formában. 

    Időpontfoglalás rugalmasan és kényelmesen

    Délután is várjuk a pácienseinket laboratóriumi vizsgálatokra elegáns rendelőinkben. Segítőkész, rutinos asszisztensek biztosítják a mintavételi folyamatok gördülékenységét, így a bejelentkezés után csak néhány perc várakozásra lehet számítani. Használja ki a lehetőséget és foglaljon időpontot laboratóriumi vizsgálatokra délután is, rugalmasan, az ön napirendjének megfelelően!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Töltse le applikációnkat!

    Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább