• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Interdiszciplináris uroonkológia – online továbbképzés

  Április 30-án került sor a BEK Akadémia szervezésében az Interdiszciplináris uroonkológia online-interaktív továbbképzésre, mely a jelentkező szakmabeliek számára kreditszerzési lehetőséget is biztosított. A program házigazdája és moderátora Dr. Póth Sándor, intézetünk Privát Urológiai Osztályának vezető főorvosa; fúziós biopszia és robotsebészeti specialista volt.

   

  A kreditpontos továbbképzés előadói a radiológia és urológia harmonikus együttműködését mutatták be gyakorlati szemszögből. Az esemény Dr. Várszegi József, a BEK Akadémia igazgatójának köszöntőjével indult, aki ismertette az Akadémia célkitűzéseit és szerepvállalását.

  Dr. Várszegi József
  Dr. Várszegi József
  Dr. Póth Sándor
  Dr. Póth Sándor

  Dr. Póth felvezetője után került sor Dr. Puhl Mária, az intézetünkben működő radiológiai divízió orvosigazgatójának Uroonkológiai diagnosztika: a radiológus és az urológus tippjei című előadására. Dr. Puhl a különféle radiológiai modalitások megfelelő alkalmazásához adott gyakorlati tanácsokat a húgyúti rendszer daganataira vonatkozóan.

   

  Prof. Dr. Gődény Mária, az MTA doktora, az Országos Onkológiai Intézet szakembere Az MRI szerepe a vese-, húgyhólyag-, prosztatatumorok diagnosztikájában címmel tartott előadást, aki a kulcsfontosságú tényezőket ismertetett az MRI-alkalmazásban, a standard protokolloktól kezdve a multidiszciplináris onko-teamben történő döntésekig.

  Dr. Puhl Mária
  Dr. Puhl Mária
  Prof. Dr. Gődény Mária
  Prof. Dr. Gődény Mária

  Dr. Póth záróelőadásában, A mesterséges intelligencia és a fúziós-biopszia harmóniája – avagy a BEK, mint Nemzetközi Oktató és Referencia Centrum bemutatkozása, a szövettani mintavételezésben ultramodernnek számító eljárás menetéről, lehetőségeiről és előnyeiről világosította fel a hallgatókat. Magyarországon több intézetben alkalmazzák az MRI-képfúziót mintavételezéshez, de a Budai Egészségközpont az első intézmény, ahol a mesterséges intelligencia szoftver és egy ultramodern torony minden technológiai előnyével támogatja az ilyen típusú prosztatabiopsziát. Intézetünkben tehát a tárgyi és szakmai feltételek is adottak az elmélet megvalósítására.

  BEK Akadémia képzés

  A prezentációkat követően interaktív beszélgetésre került sor, ahol az előadást tartó szakemberek élőben válaszoltak a feltett kérdéseket. A programot kreditpontot érő, az előadás anyagából származó online teszt zárta.